مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: تمامی فعالیت های مطالعاتی انجام شده طی دو سال گذشته منجر به شناسایی ظرفیت تولید بالاتر در شهرهای اهواز، منصوری، بنگستان، آبتی مور، گلخاری، بالارود و منصورآباد شده است. مخازن بنگستان به 250 هزار بشکه در روز می رسد.
به گزارش ای بی اس نیوز، رامین روغنیان تکمیل زنجیره سه گانه تحویل سیال به مخازن، چاه ها و تاسیسات را برای تداوم و افزایش تولید ضروری دانست و گفت: طی دو سال گذشته فعالیت های بسیار خوب و قابل دفاعی در این زمینه انجام شده است. هر سه بخش گفت: قبل از ارائه دستاوردهای تولیدی در مناطق باید چهار مفهوم اصلی مرتبط با شاخص تولید بیان شود که اولین مفهوم ظرفیت تولید بالقوه مخازن یا به اصطلاح PGC است که مشخص می شود. بر اساس مطالعات انجام شده بر روی مخازن. این رقم میزان تولید روزانه از هر مخزن را با فرض برآورده شدن تمامی نیازهای تولید نشان می دهد که سالانه توسط واحد ارزیابی مخزن بررسی و گزارش می شود.
وی افزود: مفهوم بعدی طرح ظرفیت تولید است که در آن میزان تولید هر مخزن بر اساس پیش بینی برآورده شدن واقعی نیازهای تولیدی آن از قبیل ظرفیت تاسیسات و نتیجه فعالیت های اضافی و میزان تعیین می شود. از تخفیفات سالانه که توسط واحد مهندسی عملیات در قالب یک برنامه تعیین می شود. تولید سالانه و پنج ساله ارائه می شود، مفهوم سوم نیز ظرفیت واقعی تولید است که بر اساس تحقق واقعی برنامه ها در یک سال گزارش می شود.
روغنیان ادامه می دهد: مفهوم چهارم، تولید واقعی است که مجموع جریان تولید واقعی در تمام چاه های تولیدی است. تولید واقعی نتیجه کسر کاهش کل (شامل کاهش فنی و عملیاتی و کاهش اجباری) از ظرفیت واقعی تولید است.
وی با بیان اینکه برای ارزیابی عملکرد هر یک از شرکت های بالادستی نفت باید حداقل شاخص های تولید در چهار مفهوم مذکور و همچنین میزان رضایت مندی آن ها در حدود اختیارات آن شرکت بررسی شود، افزود: متاسفانه برخی از پیشرفت ها نیازهای تولید را فراتر از توان شرکت تولید و توسعه تامین می کند. از جمله این موارد در جامعه ملی مناطق نفت خیز جنوب می توان به تامین گاز مورد نیاز برای تزریق به میادین نفتی، صدور مجوز حفاری و تعمیر چاه، صدور مجوز به منظور تامین کالاهای مورد نیاز حفاری، تاسیس تاسیسات اشاره کرد. نیازمندی ها و تامین مالی فعالیت های لازم. ایشان اشاره کردند که بیشتر توضیح خواهم داد.
تعیین ظرفیت تولید در بخش بالادستی
مدیر امور فنی جامعه ملی مناطق نفت خیز جنوب با تاکید بر اینکه یکی از فعالیت های بسیار مهم بخش بالادستی در مدیریت امور فنی، تعیین ظرفیت تولید یا PGC در حوزه های مختلف است، گفت: در واقع اساس تمامی برنامه های تولیدی اعداد PGC و تعیین ظرفیت می باشد. تولید مخزن مجموعه ای از فعالیت های مطالعاتی در بخش های مختلف پتروفیزیک، زمین شناسی، مهندسی بهره برداری و مهندسی مخزن است و بر اساس بررسی عملکرد مخزن، مخزن و شبیه سازی ظرفیت تولید مخزن تعیین می شود.
روغنیان ادامه داد: کل فعالیت های مطالعاتی انجام شده طی دو سال گذشته منجر به شناسایی ظرفیت تولید بالاتر در 6 مخزن اهواز، منصوری، بنگستان، آبتیمور، گلخاری، بالارود و منصورآباد بنگستان به میزان 250 هزار بشکه شد. در روز که بیش از 7 درصد از ظرفیت فعلی تولید میادین شرکت ملی را در مناطق نفت خیز جنوب کشور تشکیل می دهد و در صورت تامین نیازهای تولیدی این مخازن و مولد شدن این ظرفیت، با فرض اینکه قیمت هر بشکه نفت 80 دلار است که هر سال 7 میلیارد دلار به درآمد ارزی کشور اضافه می شود.
وی افزود: با افزوده شدن 250 هزار بشکه در روز به ظرفیت بالقوه تولید مخازن، مقدار PGC از رقم فعلی (3 میلیون و 400 هزار بشکه در روز) به 3 میلیون و 650 هزار بشکه در روز افزایش یافت که موفقیت بزرگی برای شرکت نفت است. صنعت نفت کشور البته روند کشف ظرفیت های جدید تولیدی در مخازن با توجه به وظایف خدمات مدیریت فنی ادامه دارد و در صورت تایید ظرفیت های جدید، نتایج و دستاوردها اعلام خواهد شد. برنامه ای برای مخازن تهیه کرده ایم که بخشی از مطالعاتی که به دلیل کمبود نیروی انسانی لغو شد، در مناطق قابل انجام نیست، برون سپاری می شود.
مدیر امور فنی در خصوص طرح های ظرفیت تولید گفت: یکی دیگر از وظایف مهم مدیریت امور فنی که در معاونت مهندسی عملیاتی ستاد انجام می شود، ارائه برنامه های پنج ساله تولید است، همچنین با توجه به رعایت الزامات تولید. طرح هایی از قبیل ساخت سایت، خرید کالا و تجهیزات حفاری، ساخت تاسیسات لازم، اجاره دکل و قرقره فعالیت های زمان بری است، بنابراین الزامات این برنامه ها باید چندین سال بعد ارائه و ارائه شود. پیشرفت.
طرح افزایش ظرفیت تولید در یک برنامه پنج ساله ارائه شد
وی با اشاره به اینکه در این راستا برنامه پنج ساله ظرفیت تولید با هدف افزایش ظرفیت تولید از 2 میلیون و 933 هزار بشکه در روز در ابتدای سال 1401 به 3 میلیون و 328 هزار بشکه در روز تهیه و ارائه شد، گفت: الزامات به ترتیب برای رسیدن به حدود 350 هزار بشکه در روز، افزایش ظرفیت تولید در پنج سال شامل حفاری بیش از 300 حلقه چاه توسعه، تعمیر حدود 550 حلقه چاه و تکمیل بیش از 3 میلیون و 350 عملیات مرمت است. بدیهی است که دستیابی به این میزان تولید در گرو تامین نیازهای آن است و طی دو سال گذشته فعالیت ها و نظارت های متعددی با همکاری سایر ادارات برای رفع نیازمندی های این برنامه صورت گرفته است تا انشاءالله این برنامه تولید سنگین انجام خواهد شد.
گفتنی است برنامه های تولید بر اساس پیش بینی ظرفیت های تاسیسات مخزنی، انجام فعالیت هایی با هدف افزایش تولید در چاه ها و میزان کاهش تولید در مخازن و به عبارتی نتایج فعالیت ها تهیه می شود. . افزایش و کاهش تولید، مقدار تولید یک طرح تولید را تعیین می کند.
انتهای پیام