اخبار اقتصادی روز

طلای سرخ در دام قاچاق

این صادرکننده زعفران استانی گفت: تعرفه گمرکی صادرات زعفران از ایران کیلویی 10 میلیون تومان اما از افغانستان صفر است.

فریدون ناصری یکی از صادرکنندگان زعفران در خراسان شمالی است که در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره مشکلات حوزه زعفران اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که صادرکنندگان زعفران با آن مواجه هستند بحث عوارض صادراتی است که باعث صادرات این محصول ارزشمند شد. برای بازرگانان ارزش اقتصادی ندارد.

ناصری همچنین خاطرنشان کرد: افزایش قیمت زعفران مشکلی را حل نمی کند، بلکه باید بهره وری در هکتار را افزایش داد تا برای کشاورز و صادرکننده توجیه اقتصادی داشته باشد.

به گفته عفتی، استفاده از کودهای حیوانی و شیمیایی نیز باعث افزایش حاصلخیزی و دگرگونی خاک می شود.

م

وی تصریح کرد: مزرعه زعفران تا ۷ سال نیازی به کاشت مجدد پیاز ندارد.

حمایت از خرید تعاونی روستایی گل زعفران

ناصری ادامه داد: ایران صادرات زعفران به افغانستان را ممنوع نکرده است، اما افغانستان واردات زعفران به کشور خود را ممنوع کرده است. 40 تن زعفران در افغانستان تولید می‌شود، اما مابقی صادرات این کشور مربوط به زعفران ایران است، یعنی کالای قاچاق به این کشور ارسال می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه صادرات زعفران به صورت هوایی بهتر است، گفت: در واقع صادرات این محصول به صورت هوایی باعث بازرسی بیشتر می شود اما می توان از طریق زمین و دریا بازرسی انجام داد. در حال حاضر زعفران از طریق زمین قاچاق می شود.

وی افزود: درخواست هر یک از این خریداران در سامانه مورد نظر در سازمان های جهاد کشاورزی استان ها ثبت می شود. سپس این افراد پس از تایید رئیس سازمان ها برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می شوند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر تعرفه ها باعث شد تا حجم قابل توجهی از زعفران تولیدی کشور توسط افغان ها به افغانستان قاچاق شود و سپس با گواهی مبدأ به کشورهای دیگر صادر شود.

متأسفانه نیازهای ارزی و مقررات دست و پا گیر میزان قاچاق زعفران به کشورهای همسایه به ویژه افغانستان را افزایش داده و ماجرای قاچاق زعفران از کشور به داستانی غم انگیز و غم انگیز تبدیل شده است که هر از گاهی مقامات دولتی هنگام ابراز نگرانی از آن غافل می شوند. .شدن

دکتر زینعلی خاطرنشان کرد: هر ساله با رشد صادرات زعفران مواجه هستیم.

به گفته وی میزان تولید زعفران در هر هکتار در خراسان شمالی 5 کیلوگرم است که با روش های نوین کشاورزی و استفاده از مکانیزاسیون در تولید می توان این میزان را به 15 کیلوگرم در هکتار افزایش داد.

1

وی گفت: قیمت خرید حمایتی زعفران نیز تعیین شده است تا در صورت نیاز جهاد کشاورزی وارد شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تعرفه صادرات زعفران از افغانستان برای چین، هند و ترکیه صفر است. این در حالی است که هزینه تعرفه صادرات زعفران از ایران برای چین و هند 40 درصد و برای ترکیه 55 درصد است.

وی خاطرنشان کرد: در واقع قاچاق زعفران باعث افت شدید قیمت این محصول در بازارهای جهانی شده است.

حل مشکلات صادرکنندگان، قاچاق زعفران را از بین می برد

وی بیان کرد: از طرفی کاشت بیشتر پیاز به کوددهی زودتر مزرعه و افزایش عملکرد سطح کمک می کند.

کنترل بیشتر صادرات زعفران از طریق هوایی

وی بیان کرد: شاید پرداخت این تعرفه برای یک کیلو زعفران زیاد نباشد اما با توجه به حجم بالای آن رقم قابل توجهی است به عنوان مثال برای 10 کیلوگرم زعفران باید 65 دلار پرداخت شود.

وی تصریح کرد: استفاده از بذر و پیاز استاندارد می تواند به افزایش تولید زعفران در هکتار کمک کند.

دکتر زینعلی تصریح کرد: صادرات هر کیلوگرم زعفران در عرصه بین المللی در سال 2019 حدود 600 دلار و در سال گذشته 1300 دلار بوده است.

وی ادامه داد: روش های سنتی کشت، کشت و برداشت این محصول منجر به افزایش شدید هزینه هایی مانند هزینه های کارگری می شود. به عنوان مثال در حال حاضر برای برداشت هر هکتار 15 کارگر نیاز دارد که با استفاده از مکانیزاسیون می توان میزان برداشت را کاهش داد.

وی بیان کرد: در واقع این امر باعث شد تا زعفران به صورت قاچاق وارد کشور شود و این محصول از کشورمان به صورت قاچاق به افغانستان ارسال و سپس به عنوان زعفران افغانستان به کشورهای دیگر صادر شد.

وی افزود: در حال حاضر قاچاق زعفران از ایران به شهر هرات افغانستان کیلویی 3 میلیون تومان (برای هزینه حمل و نقل) است و سپس این محصول با گواهی مبدا افغانستان صادر می شود.

عفتی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: سطح زیر کشت زعفران در این استان 4 هزار هکتار است و به طور متوسط ​​سالانه 20 تن محصول برداشت می شود.

این صادرکننده زعفران به حق آبه هم اشاره می کند و ادامه می دهد: اگر قیمت سوپر ناگین 1300 دلار باشد، 5 درصد آن یا معادل 6.5 دلار باید در گمرک پرداخت شود.

میزان آب مصرفی در کشت زعفران نسبت به محصولاتی مانند هندوانه کمتر است

وی گفت: قیمت هر کیلوگرم سوپرزعفران نگین برای سال جاری از سوی وزارت جهاد کشاورزی 41 میلیون و 350 هزار تومان اعلام شده است.

وی همچنین موضوع قاچاق این محصول گرانبها را مورد توجه قرار داد و گفت: مهمترین عامل این معضل بحث تسویه تعهدات ارزی است که باعث قاچاق زعفران شده است و مسئولان ذی صلاح باید برای این امر چاره اندیشی کنند. .

وی گفت: در گذشته عوارض زعفران وجود نداشت و از سال 1401 اعمال می شد. هزینه آب را پرداخت کنید.

وی به موضوع صادرات زعفران نیز اشاره کرد و گفت: امسال 235 تن زعفران عمدتا به کشورهای امارات، چین و اسپانیا صادر شد.

مشکلات زیادی از جمله خشکسالی، افزایش قیمت تمام شده و سود و زیان قیمت زعفران ناشی از دلالان بخش خصوصی همواره کشاورزان خراسانی را آزار داده است اما موضوعی که امروز در این گزارش به آن می پردازیم، مسئله صادرات و ارزش این محصول گرانبها است. به قیمت پایین فروخته می شود، فروخته می شود و هر ساله بازارهای زیادی را از دست می دهیم.

سالانه 20 تا 50 تن زعفران از کشور قاچاق می شود

وی افزود: میانگین تولید زعفران در هر هکتار در مزارع این استان حدود 7 کیلوگرم است اما این میزان در سال گذشته 4 تا 4.5 کیلوگرم بوده است.

وی در ادامه به خرید حمایتی زعفران توسط سازمان تعاون روستایی اشاره کرد و افزود: خرید حمایتی سازمان تعاون روستایی بهتر است به صورت گل زعفران باشد تا زعفران خشک. در واقع بیشتر درآمد حاصل از خرید ساپورت زعفران به جیب دلال می رود تا کشاورز.

وی افزود: میانگین تولید زعفران در کشور حدود 300 تن در سال است که حدود 80 تن آن در کشور مصرف می شود، بخشی به صورت قانونی صادر می شود و 20 تا 50 تن نیز قاچاق است.

دکتر زینعلی درباره اقدامات حمایتی وزارت جهاد کشاورزی از خریداران زعفران گفت: برنامه هایی برای تخصیص تسهیلات برای خریداران زعفران در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت حل شدن موضوع حذف تعهدات ارزی و عوارض گمرکی قطعا شاهد قاچاق زعفران به کشورهای خارجی مانند ترکیه، افغانستان و عراق نخواهیم بود و صادرکنندگان زعفران پویاتر می شوند.

انتهای پیام

مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: پیش بینی می شود امسال 300 تن زعفران برداشت شود. سال گذشته 235 تن زعفران برداشت شد.

ک

مظفری دیگر صادرکننده نیز در گفت وگو با ای بی اس نیوز گفت: یکی از مشکلات صادرکنندگان زعفران بحث تسویه تعهدات ارزی است و باید تعرفه های در نظر گرفته شده واقعی در نظر گرفته شود.

ای بی اس نیوز/ خراسان شمالی اگرچه در اخبار خوانده اید که تامین کننده 90 درصد زعفران جهان ایران است، اما با باز شدن مسیر قاچاق، سود ایرانیان به جیب خارجی ها می رود و تولیدکنندگان زعفران همچنان در ظلم هستند.

تولید حدود 20 تن زعفران در خراسان شمالی در طول سال

متأسفانه مشکلات تعرفه صادرات به کشورهایی مانند هند و چین، بازگشت ارز به سامانه نیما و همچنین موانع تجاری با سایر کشورها دست به دست هم داده است به طوری که بازار بازار صادرات هر سال محدودتر می شود. در سال گذشته دلالان بین المللی جای تجار و صادرکنندگان واقعی ایرانی را گرفته اند. .

قاچاقچی جای صادرکننده زعفران را گرفته است

دکتر حسین زینلی، مدیر پروژه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی نیز در گفت وگو با ای بی اس نیوز، از برنامه ریزی تولید 300 تن زعفران در سال جاری خبر داد.

افزایش بهره وری زعفران در هکتار

وی گفت: در سال 1400 به دلیل خشکسالی میزان صادرات کاهش یافت اما ارزش افزوده صادرات این محصول در سال گذشته 40 درصد افزایش یافت.

وی گفت: میزان تولید زعفران در سال گذشته حدود 250 تن بود که 50 تن آن مصرف داخلی و حدود 100 تن به صورت رسمی صادر شد، اما مابقی زعفران به کجا رسید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *