absnews
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تاثیر این تحولات بر روند احیای برجام و آینده مذاکرات به بن بست خورده در وین گفت: اتفاقات اخیر زمینه احیای برجام را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. با این حال، اگرچه مذاکرات به طور سنتی در حال حاضر در وین انجام نمی شود، همیشه رایزنی های بین منطقه ای و منطقه ای وجود دارد. همانطور که مشاهده می شود اخیراً برخی کشورها از جمله قطر تلاش کرده اند تا به عنوان میانجی در این زمینه اقدام کنند.
ذبیحی ادامه داد: این رایزنی ها که در سطوح مختلف منطقه ای و فرامنطقه ای ادامه دارد، می تواند تاثیر بسزایی در کاهش تنش بین طرفین و جلوگیری از سیاسی شدن مسائل فنی داشته باشد تا در نهایت به از سرگیری مذاکرات در وین منجر شود. بودن.
این کارشناس مسائل بین الملل درباره سفر اخیر اسرائیل گفت: «البته آقای گروسی مدعی است که در سفر خود به اسرائیل به آنها پیام داده است که به آژانس اجازه دهند کار خود را انجام دهد.» اسرائیل در تل آویو. اما این سفر در آستانه جلسه شورای حکام جای سوال داشت و به همین دلیل ایران نیز نسبت به این سفر اعتراض کرد.
این پژوهشگر روابط بین الملل ادامه داد: به هر حال نمی توان از آن چشم پوشی کرد رویارویی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی وضعیتی است که مورد رضایت اسرائیل است و بنابراین دیدن تلاش های اسرائیل در این راستا جای تعجب ندارد.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: بر این اساس باید شرایطی فراهم شود تا مذاکرات در وین از سر گرفته شود و طرفین مانند سایر موارد راه حل های دیپلماتیک برای مسائل باقی مانده پیدا کنند.
ذبیحی افزود: بنابراین برای معکوس کردن تقابل، لازم است طرفهای توافق هستهای برای جلوگیری از فروپاشی برجام پیشقدم شوند.
یک کارشناس مسائل بینالملل درباره قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: روابط خصمانه به نظارت آژانس در ایران کمکی نمیکند و بنابراین، طرفهای توافق هستهای باید رهبری را بر عهده بگیرند. در جلوگیری از فروپاشی برجام».
رضا ذبیحی وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص افق روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از قطعنامه اخیر شورای حکام علیه تهران، گفت: در نتیجه ایران تصمیم به تعلیق نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی گرفته است. . این تحولات متقابل قطعا روابط آژانس و ایران را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
ذبیحی همچنین در پاسخ به این سوال که برای کاهش تنش بین ایران و آژانس و بازگشت روابط ایران و آژانس به یک رابطه فنی چه اقداماتی باید انجام شود؟ همچنین گفت: شرایط تقابلی کمکی به آژانس و کاهش نظارت آن نمی کند و از سوی دیگر این شرایط به صلاح ایران نیست چرا که احتمال احیای برجام را تا حد زیادی کاهش می دهد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز