طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حل احیای زمین و توسعه پایدار آن است
محمدعلی نکبخت در پیامی به اولین جلسه شورای حکام خواستار توسعه دانش و فناوری، افزایش آگاهی، حمایت های مالی و علمی، ایجاد توانمندی و بسیج منابع در سطح ملی و بین المللی شد.
در این نامه آمده است: امنیت غذایی یکی از مهمترین گروههای متاثر از حاکمیت منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک به شمار میرود که با رویکردی همهجانبه، مدیریت سازگار و منعطف جوامع محلی را مورد توجه قرار میدهد مشارکت موثر همه شرکت کنندگان و ذینفعان برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار.
این نامه می افزاید: در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی مشارکت کنندگان به ویژه زنان و جوانان در جمعیت روستایی و بادیه نشین، انجام تحقیقات، توسعه و پایش شبکه های دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجربیات بین المللی و حمایت از دانش. گروه های موجود نقش کلیدی دارند.
وزیر جهاد کشاورزی در پیام خود با اشاره به اینکه در اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حفظ محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده است، گفت: در این راستا تلاش شده تا طرح های توسعه ای در کشور تدوین شود. مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع باید در نظر گرفته شود.
در این نامه آمده است: ایران برای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار، اقدامات اساسی مختلفی را در زمینه مدیریت پایدار مراتع و حفظ و حراست از جنگل ها به ویژه طرح مردمی کشاورزی انجام داده است. اجرای این طرح زیرساختی با مشارکت مسئولان جامعه محلی، بخش خصوصی و دستگاه های اجرایی ذیربط و با تمرکز بر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور صورت می گیرد.
نیکبخت در این پیام از حمایت همه جانبه این گروه به نمایندگی از ایران از توافق در خصوص ایجاد مرکز بین المللی مدیریت جامع آبخیزها و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه خشک خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در این زمینه در چارچوب در چارچوب همکاری سازمان ملل متحد، ایران و سایر نهادهای بین المللی، باید نقش فعالی در زمینه های آموزشی، علمی و فرهنگی، آبخیزداری جامع و حفاظت از تنوع زیستی ایفا کرد.