حسن وحید در هشتاد و پنجمین نشست هم اندیشی مردمی طرح یک میلیاردی کاشت گفت: سال گذشته در قالب این طرح اقدامات خوبی در زمینه تولید و کشت نهال انجام شد اما فرمانداری ها باید گزارشی از این موضوع ارائه کنند. مراقبت و نگهداری از نهال های کاشته شده در حال انجام است. .
وی تاکید کرد: کاشت نهال در میدان بخشی از فعالیت استراجنگلداری است و کار اصلی مراقبت و نگهداری از نهال های کاشته شده است. همانطور که ادارات کل منابع طبیعی در استانداری ها اقدام به کاشت درخت می کنند، باید کمپین آبیاری و مراقبت از این نهال ها توسط مجتمع های مختلف راه اندازی شود..
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: طرح میلیاردی درختی یک طرح اجتماعی و جامع در کشور است و تفاهم نامه های زیادی با سازمان ها، وزارتخانه ها و صنایع برای اجرای این طرح منعقد شده و تعهداتی را در خصوص آن ایجاد کرده است. این نهادها تا سازمان های مردم نهاد نیز بتوانند تعهدات نوظهور را رصد کرده و تذکرات لازم را بدهند.
لزوم ضررراعلم طرح میلیاردی درخت
وحید بیان کرد: معمولا فصل درختکاری از اسفند ماه هر سال آغاز می شود، اما به دلیل تنوع آب و هوایی می توانیم فصل درختکاری را از زمستان به پاییز منتقل کنیم تا درختان کاشته شده از باران های پاییزی بهره مند شوند.
به گفته وی، طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت علیرغم تلاش های صورت گرفته در پیشرفت کار، با مشکلات و چالش هایی مواجه است که نیازمند خسارت است.رااین علم است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از کارشناسان فنی و نمایندگان سازمان های مردم نهاد در استانداری ها خواست نقاط ضعف و قوت این طرح را شناسایی کنند تا در مسیر اجرای این طرح حرکت کنند..
وی تصریح کرد: توسعه در کشور امری اجتناب ناپذیر است و منابع طبیعی مخالف برنامه های توسعه کشور نیست، اما برای اجرای این طرح ها باید توجیهی وجود داشته باشد.رازندگیراباید محیطی برای به حداقل رساندن آسیب وجود داشته باشدرابه منابع طبیعی.
وحید بر شفاف سازی روابط عمومی و لزوم اطلاع رسانی صحیح در حوزه منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: گاهی در کانال ها و فضای الکترونیکی فیلم هایی تحت عنوان قطع درختان جنگلی یا غارت جنگل منتشر می شود و کاری ندارند. با جنگل ها، اما درختانی که مردم در باغ های خود کاشته اند و این درختان مثمر ثمر هستند و باید پس از کشت از آن بهره برداری کنند تا در صنایع و کارخانه ها از آن بهره ببرند و وظیفه روابط عمومی روشنگری است و افکار عمومی باید. در فضای رسانه ای به درستی اطلاع رسانی شود..
وی همچنین به سفر خود به استانداری ایلام اشاره کرد و گفت: منابع طبیعی طی سال های گذشته منطقه مهران را به خوبی جنگل کاری کرده است و آن هم در آن شرایط سخت اقلیمی. کارشناسان فنی منابع طبیعی استان توانستند با تلفیقی از اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی زمین را احیا کنند و امروز شاهد جنگل کاری گسترده در مناطق مهران و دهلران از توابع ایلام هستیم که جای قدردانی دارد..
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر لزوم ارائه آمارهای صحیح و مستند در این زمینه تاکید کرد و افزود: آمار ارائه شده به مردم و افکار عمومی نباید با آمار واقعی مغایرت داشته باشد.
وی به آتش سوزی جنگل های زاگرسی اشاره کرد و گفت: چند شبانه روز است که شاهد آتش سوزی های پی در پی در 4.5 منطقه زاگرسی هستیم و تلاش بی وقفه کارکنان منابع طبیعی در فرمانداری برای اطفای حریق انجام می شود اما منشاء آتش سوزی و این آتش سوزی های مکرر باید بررسی و گزارش شود. زاگرسی در کجای چند استان واقع شده است و چه عواملی بیشترین تاثیر را در آتش سوزی جنگل ها دارد؟.
بادگیر ایجاد کنید. حاشیه امن زمین کشاورزی
به تنهایی بخشی دیگر از سخنان او برای فعالیترااقدامات برای رفع بیابان زایی و منابع طبیعی در جنوب کرمان بیان کرد: وی با سفرهای خود به این منطقه از استان کرمان شاهد اقدامات مهمی در حوزه کویر بود.رااین ابهام زدایی شده است.
وی افزود: کانون های بحران بزرگی در جنوب کرمان وجود دارد و منابع طبیعی با ایجاد بادگیرهای زنده و غیر زنده توانسته حاشیه امنی برای زمین های کشاورزی و تأسیسات زیربنایی مردم ایجاد کند..
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: مجموعه طرح ها در حوزه بیابان است.راعلاوه بر این، جنگل زدایی باید از گسترش بیابان جلوگیری کندراز، برای کاهش سطح این مراکز کویریرامنجر به تولید مثل می شود.
وی تاکید کرد: مهمترین ماموریت ما در مناطق کویری ایجاد کمربندی است که بتواند مرزهای مناطق کویری را از سایر نقاط جدا کرده و از گسترش آنها جلوگیری کند.
وحید گفت: اکثر مراکز بحرانی در کویر قرار دارندرازازا در اراضی کشاورزی متروکه در فرمانداریهای کویری قرار دارد و برای انجام اقدامات اساسی باید به سازمان جهاد کشاورزی گزارش شود..