وی خاطرنشان کرد: در خصوص مسکن شهری نیز 630 هزار میلیارد ریال قرارداد با داوطلبان منعقد و 219 هزار میلیارد ریال تجهیزات پرداخت شده است.
انتهای پیام
بر اساس اعلام بانک مرکزی، سحابی افزود: با توجه به اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه، نظام بانکی نمی تواند وام با سود کمتر از 18 درصد اعطا کند و نرخ سود مسکن روستایی نیز 5 درصد است. بنابراین بانک ها برای بازپرداخت این وام نیازمند تضمین سازمان برنامه و بودجه در خصوص پرداخت مابه التفاوت سود هستند.
سحابی افزود: در خصوص مسکن روستایی 66 هزار میلیارد ریال، حوادث غیرمترقبه 57 هزار میلیارد ریال و ودیعه مسکن بیش از 73 هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
این مقام مسئول بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تعهد دولت و بانک مرکزی نسبت به متقاضیانی است که دارای وجه نقد هستند، ادامه داد: بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد بانک ها به تمامی تعهدات قانونی خود عمل کرده و در حوزه مسکن نیز تمامی مقررات، سهمیه ها و تغییرات لازم را اعلام کرده و بانک ها با توجه به درآمد نقدی متقاضیان به تعهدات خود عمل می کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، مهدی سحابی درآمد نقدی را شرط اصلی پرداخت تسهیلات مشارکت مسکن دانست و گفت: این متقاضیان میانگین درآمد نقدی کمتر از 30 میلیون تومان داشته اند و تعهد شبکه بانکی در خصوص این طرح صرفا جویندگان واقعی که درآمد نقدی دارند. .
سحابی با بیان اینکه طرح احیای تولید مسکن تنها با هدف تامین مسکن شهری نیست، گفت: مسکن روستایی، دپوی مسکن و تسهیلات نوسازی در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه از دیگر محورهای قانون احیای تولید مسکن است.
معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت: تاکنون 333 هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن که کمک مالی کرده اند برای دریافت تسهیلات به شبکه بانکی معرفی شده اند.
وی افزود: یک میلیون و 300 هزار متقاضی برای دریافت این تسهیلات معرفی شده اند اما از نظر مقررات بانکی تا زمانی که این متقاضیان پول نیاورند و به عبارتی طرح نکنند از تسهیلات بهره مند نخواهند شد. جنبش ملی مسکن هنوز به معنای لغوی است، مرحله سهولت نرسیده است.
وی افزود: پرداخت این تسهیلات تاکنون بدون مشکل و طبق روال بوده است، تا اینکه سال گذشته سقف این تسهیلات 200 میلیون تومان توسط هیات مسکن تصویب شد، اما ضمانت نامه این تسهیلات تنها در سال جاری ارائه شده است. چند روز گذشته و دلیلش هم همین است. تاخیر در پرداخت وام مسکن روستایی وجود دارد و بسیاری از متقاضیان نتوانسته اند از تسهیلات 200 میلیونی مسکن روستایی بهره مند شوند.
وی عدم ارائه ضمانت نامه از سوی سازمان برنامه و بودجه را دلیل تاخیر در پرداخت وام مسکن روستایی عنوان کرد و تصریح کرد: پروژه مسکن روستایی که از سال 1383 آغاز شده موفق ترین و هدفمندترین پروژه است. در تاریخ جمهوری اسلامی ایران انجام شده است و بانک ها تمام تلاش خود را در زمینه مسکن روستایی انجام داده اند.
سحابی با بیان اینکه تمام منابع تسهیلات جهش تولید مسکن از محل سپرده های مردم پرداخت می شود، خاطرنشان کرد: منابع مورد نیاز این تسهیلات باید از محل دیگری تامین شود، تصور درستی نیست.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز