با رفع ممنوعیت واردات سنگ های زینتی خام یا سنگ های قیمتی می توان برای کشور اشتغال زایی داخلی ایجاد کرد.
معاون اقتصادی استانداری کرمان در گفتگو با خبرنگار تحریریه معدنی خبرگزاری صدا و سیما گفت: ظرفیت زیادی در کشور برای واردات سنگ های قیمتی خام و ایجاد ارزش افزوده در کشور با پرداخت وجود دارد. برای آنها.”
امیر حسن زاده افزود: سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی را می توان معادن داخلی دانست. شاید تراش و فرآوری سنگ در خانه در شهرهای بزرگ و داخل آپارتمان ها امکان پذیر نباشد، اما در شهرهای کوچک می توان سنگ های راف را به واحدهای مسکونی در ویلاها حمل کرد.
به گفته حسن زاده، با اجرای طرحی، علاقه مندان به کار در منزل می توانند در مدت 3 ماه گوهر شناسی و گوهرتراشی را بیاموزند و از خانه شروع به کار کنند. معاون اقتصادی استانداری کرمان گفت: تقریباً 17 و 18 استان کشور این ظرفیت را دارند در حالی که این کار در بازار مالی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
وی افزود: این سنگ ها در شرکت های داخلی برای بازار صادرات قابل تراش است. حسن زاده گفت گوهر توانایی است که می تواند همه را درگیر کند. خرید و تجارت سنگ، تراش آن، نصب روی ازاره، فروش آن می تواند برای تمام سنین شغل ایجاد کند، ضمن اینکه این کار نه آب زیادی نیاز دارد، نه نیاز به برق صنعتی دارد و نه به راحتی می توان سنگ های قیمتی را حمل کرد.
وی افزود: مشکل اصلی اینجاست که سنگ های زینتی خام یا سنگ های قیمتی جزء کالاهای لوکس محسوب می شوند و به همین دلیل به واردکننده اجازه واردات نمی دهند. اما محصولات جواهرات باید متنوع باشند و انواع سنگ های قیمتی در یک محصول جواهرات گروه بندی شوند. به گفته حسن زاده، برای رفع موانع واردات سنگ های زینتی جلسه ای تشکیل شد و موضوع رفع ممنوعیت واردات سنگ های قیمتی به مرکز رفع موانع واردات ارائه شد و مقرر شد به این مرکز ارسال شود. طرحی به کمیسیون مقررات زدایی
با رفع موانع واردات سنگ های قیمتی و سنگ های قیمتی خام، ارزش افزوده سنگ هایی که در داخل داریم افزایش می یابد. به این ترتیب سنگ های زینتی خام و تراش نخورده وارد کشور شده و در داخل کشور تراشیده شده و با سایر سنگ های قیمتی در تولیدات زینتی مورد استفاده قرار می گیرد و با ارزش افزوده مجددا صادر می شود و در نتیجه اشتغال زایی فراوان و بازاری برای سنگ های پررونق گیاهان زینتی ایجاد می شود.