معاون وزیر برق و نیرو افزود: برنامه ای که برای تابستان آینده در نظر گرفته ایم افزایش 6 هزار مگاواتی ظرفیت تولید شامل 4900 مگاوات برای واحدهای حرارتی و تجدیدپذیر است. 4260 مگاوات واحد حرارتی ساخته شده توسط وزارت نیرو و یک واحد توسط اداره صنایع است که اولین نیروگاهی است که بر اساس تفاهم نامه بین وزارت نیرو و صنعت ساخته می شود.
اجرای 100 طرح عملیاتی صنعت برق برای عبور از تابستان
وی با اشاره به حمایت وزارت نیرو از ساخت نیروگاه های هسته ای گفت: در حال حاضر هزار مگاوات نیروگاه هسته ای در کشور داریم و 2 تا 3 هزار مگاوات در برنامه سازمان انرژی اتمی است. “
وی با بیان اینکه 500 مگاوات از نیروگاه های تجدیدپذیر تامین می شود، افزود: همچنین با اقدامات کارشناسان داخلی، 286 نیروگاه موجود به حدود 1113 مگاوات ارتقا می یابد.
معاون وزیر برق و نیرو افزود: امکان تولید ارزهای دیجیتال از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر وجود دارد. همچنین محدودیت هایی برای تامین برق صنایع داشتیم و با توافق صورت گرفته امکان تولید 12 هزار مگاوات برق برای صنایع ایجاد شد و نیروگاه 183 مگاواتی سمنان به عنوان اولین نیروگاه در حال ساخت است. بخش صنعتی
معاون وزیر برق و نیرو در امور برق گفت: تعمیرات اساسی نیروگاه های برق آبی در حال انجام است و اگر بارندگی ها نیز کمک کند، امکان استفاده بیشتر از آن وجود دارد.
وی در تشریح برنامه وزارت نیرو برای پیک تابستان آینده گفت: 100 برنامه عملیاتی برای تابستان در نظر گرفته ایم که با اجرای دقیق این برنامه ها امیدواریم با کمترین سختی از صعب العبور عبور کنیم.
حائری در مورد چگونگی پایدار ماندن شبکه در تابستان آینده و عدم تحقق آن گفت: از 14000 مگاوات عدم تعادل شبکه در سال گذشته، 2000 مگاوات مربوط به فعالیت ارزهای دیجیتال و 4000 تا 5000 مگاوات کمبود آب در نیروگاه ها بود. تابستان قبل. برق آبی و بقیه با عدم تعادل تولید و مصرف مرتبط بودند.
وی درباره جزئیات 100 برنامه وزارت نیرو برای عبور از پیک برق تابستانی گفت: این برنامه را در چهار قالب برنامه ریزی کرده ایم.
حایری همچنین از حمایت بخش خصوصی از صنعت برق تقدیر کرد و افزود: اقتصاد یارانه ای صنعت برق باعث افزایش بدهی ما به بخش خصوصی شده است که به دنبال کنترل و کاهش حجم بدهی هستیم.
حایری در خصوص صادرات برق نیز گفت: با همه کشورهای همسایه در حال تجارت هستیم و اتصال برق به اروپا از طریق روسیه و آذربایجان ادامه دارد و همچنین مذاکراتی برای اتصال شبکه برق به کشورهای حوزه خلیج فارس از طریق کابل زیردریایی در حال انجام است. “. اینکه مجموعه ای از اقدامات می تواند ایران را به یک هاب انرژی منطقه ای تبدیل کند.
معاون وزیر برق و نیرو همچنین با یادآوری اقدامات وزارت نیرو برای توسعه فرهنگ استفاده از لامپ های کم مصرف خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های وزارت نیرو جایگزینی لامپ های کم مصرف با لامپ های کم مصرف است. که می تواند مصرف برق را کاهش دهد.
وی ادامه داد: قسمت چهارم مربوط به انجام اقدامات لازم برای پایداری شبکه است و در صورت نیاز برای رفع عدم تعادل، تبادلات لازم با کشورهای همسایه انجام می شود.
وی برنامه افزایش 6 هزار مگاواتی تولید تا تابستان آینده را مورد تاکید قرار داد و افزود: از این میزان تاکنون 1400 مگاوات در مدار قرار گرفته است.
حائری با یادآوری خودکفایی صنعت برق یادآور شد: صنعت برق در بخش توزیع به 100 درصد، در بخش انتقال به 95 درصد و در بخش تولید به بیش از 85 درصد رسیده است و 15 درصد باقی مانده مربوط به سوال است. توجیه اقتصادی
حایری ادامه داد: اما هر زمان که بارندگی کم بود، سطح تولید و مصرف بیشتر میشد و باعث میشد در زمان پیک مصرف، برق را به مردم برسانیم.
وی همچنین به صدور گواهی ظرفیت پیشنهادی در بورس انرژی اشاره کرد و گفت: صدور این گواهینامه هم به بخش خصوصی و هم به وزارت نیرو کمک می کند.
وی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همسایه را 2 تا 3 هزار مگاوات عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد تا سال آینده این رقم به 10 هزار مگاوات افزایش یابد.
معاون وزیر برق و نیرو یکی از مشکلات صنعت برق را عدم تعادل قیمت تمام شده و قیمت تامین برق عنوان کرد و افزود: در بودجه 1401 ظرفیت های خوبی برای کاهش عدم تعادل مالی پیش بینی شده است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه 100 درصد قابلیت خودکفایی وجود دارد، ادامه داد: نیروگاه های پیشرفته کلاس E و کلاس F در حال حاضر در کشور در حال ساخت هستند و جزو پنج نیروگاه برتر کشور هستیم. جهان “
جزئیات خودکفایی در صنعت برق
وی گفت: در تابستان با 26 هزار مگاوات مصرف سیستم سرمایشی مواجه هستیم که امیدواریم با اجرای مقررات 10 درصد در مصرف داخلی صرفه جویی کنیم و مصرف را به 1500 مگاوات کاهش دهیم.
حائری درباره تاثیرات مقررات بر نحوه تعیین تعرفه های مشترکان برق گفت: افزایش تعرفه مشمول مشترکان برق عمومی نمی شود چرا که 80 درصد مشترکان در تابستان و 75 درصد در هوای غیر گرم زیر مدل هستند. ماه ها قبض برق این گروه همچنان یارانه ای است اما اجرای دستورات قطعا بر تعرفه برق مشترکان پرمصرف تاثیر خواهد گذاشت و اگر این دسته از مشترکان بتوانند مصرف خود را مدیریت کنند، خود و کشور از آن بهره مند خواهند شد.
حایری در خصوص ساخت نیروگاه های اتمی نیز گفت: موضوع نیروگاه های هسته ای ارتباط مستقیمی با وزارت نیرو ندارد اما طبق تجربه ما این نیروگاه ها از نظر ظرفیت، عرضه و بازدهی بالا نتایج خوبی کسب کرده اند.
به گفته حایری، هم اکنون تعدادی از نیروگاه های کشور بیش از 40 سال است که با راندمان 18 تا 17 درصد فعالیت می کنند و بازنشستگی آنها در دستور کار قرار دارد.
absnews
معاون وزیر برق و نیرو زمستان بدون قطعی را دستاورد بسیار خوبی برای دولت مردم دانست و خاطرنشان کرد: نیازمند حمایت مردم و رسانه ها هستیم.
معاون وزیر برق و نیرو قسمت سوم این برنامه را معاونت مدیریت دانست که هماهنگی های لازم با مدیران و استانداران استان در حال انجام است.
وی با اشاره به تابستانهای گذشته و مشکلات موجود افزود: متأسفانه در سالهای اخیر تعادل بین تولید و مصرف برق به هم خورده است که منجر به ایجاد محدودیتهایی در تابستانها شده است که این محدودیتها در صنعت و داخل کشور اعمال میشود. البته طبق برنامه ای که وزیر نیرو به مجلس ارائه کرده است، باید بتوانیم این شکاف تولید و مصرف و همچنین وابستگی خود به نیروگاه های برق آبی در بخش تولید را جبران کنیم.
وی کاهش تلفات برق را از 15.1 درصد به 9.2 درصد برشمرد و افزود: اگر بتوانیم تلفات شبکه را به 8 درصد کاهش دهیم، رقم معقولی است و می تواند به پایداری شبکه کمک کند.
وی همچنین با اشاره به اجرای بند «ی» تبصره 8 در زمستان سال جاری که با هدف ارتقای مصرف مشترکان انجام شد، تصریح کرد: در این حوزه انجام می شود.
حایری ابراز امیدواری کرد که با ترکیبی از ظرفیت نیروگاه های جدید و برنامه مدیریت مصرف بتوانیم تاب آوری شبکه را افزایش دهیم، یعنی در کنار افزایش ظرفیت تولید، بتوانیم مدیریت مصرف منطقی را در کشور.
حایری در این راستا به توسعه انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد و افزود: طی چهار سال آینده شاهد تغییرات محسوسی در این حوزه خواهیم بود و اولین آن در تابستان آینده خواهد بود.
وی همچنین از افزایش راندمان نیروگاه های کشور به 39 درصد در سال جاری خبر داد و گفت: هر درصد افزایش راندمان باعث کاهش 20 میلیارد مترمکعبی مصرف گاز می شود و امیدواریم تا سال آینده راندمان را به 40 درصد برسانیم. .
* راندمان نیروگاه های حرارتی به 39 درصد رسید
معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه وزیر نیرو برای افزایش 35 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق طی چهار سال، گفت: این طرح شامل 15 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی، 10 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر و 10 هزار مگاوات انرژی حرارتی است. . نیروگاه های ساخته شده توسط صنایع بر این اساس دولت مردمی به مدت چهار سال 35 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه های کشور اضافه می کند.
معاون وزیر نیرو از برنامه وزارت نیرو برای خروج نیروگاه های مصرف شده خبر داد و گفت: حدود 8 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با عمر بیش از 40 سال و بازدهی حدود 17 درصد در کشور داریم. قرار است یکی از این واحدهای فرسوده را بازنشسته کند.
اتصال شبکه برق ایران به اروپا از طریق روسیه
افزایش 35000 مگاواتی ظرفیت تولید برق طی 4 سال
وی توسعه تجارت در بورس برق را از برنامه های جدی وزارت نیرو در سال آینده عنوان کرد و افزود: در سال آینده بورس برق بیشترین اهمیت را در مکانیزم تامین برق خواهد داشت.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، همایون حایری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در نشست خبری گفت: زمستان سال گذشته زمستان سختی بود و علیرغم محدودیت گازرسانی به دلیل رشد گاز خانگی. مصرف، اما همکاری بسیار خوبی با وزارت نفت، صمت و سایر ارگان ها داشتیم و توانستیم زمستان امسال را پس از چندین سال محدودیت بدون مشکل پشت سر بگذاریم.
به گفته معاون وزیر برق و نیرو، سازمان تنظیم مقررات برق با حمایت شورای رقابت و دولت راه اندازی شده است و امیدواریم به زودی دبیرخانه این نهاد راه اندازی شود.
قسمت الکتریکی تبادل انرژی تقویت می شود
1400 مگاوات از برنامه اوج 6000 مگاوات 1401 در مدار قرار گرفت.
حایری بخش دوم این برنامه را مرتبط با مدیریت مصرف عنوان کرد و با اشاره به اینکه برنامه تفصیلی در این زمینه بین مشترکان بخش های صنعتی، کشاورزی و بازرگانی اجرا می شود، افزود: در سال گذشته 280 هزار تفاهم نامه در این زمینه منعقد شده است. استفاده از ظرفیت های بند «ی» تبصره 1400 بودجه و تعیین تدریجی تعرفه مشترکان پرمصرف در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به موفقیت پیمانکاران ملی در صنعت برق در مناقصات اروپایی افزود: در عین حال اقدامات انجام شده باید جهت دارتر باشد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز