اخبار اقتصادی روز

طراحی یک اکوسیستم حمل و نقل نوآورانه


معاون حمل و نقل جاده ای و شهرسازی گفت؛

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از طراحی اکوسیستم نوآوری و استارت آپ در حوزه حمل و نقل کشور و نهایی شدن آن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم بهره مندی از ایده های نوین در حوزه حمل و نقل به منظور افزایش بهره وری، برای کاهش هزینه ها، ارائه خدمات بهینه و افزایش شفافیت، گفت: در گذشته با توجه به نام «تولید؛ مبتنی بر دانش – ایجاد اشتغال» و با در نظر گرفتن اراده مردمی برای توسعه ظرفیت ها. ایجاد اشتغال و همچنین برنامه های وزارت راه و شهرسازی با استفاده از ظرفیت کارآفرینی و نخبگان در حوزه حمل و نقل، طراحی اجزای مختلف این اکوسیستم در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: اقدامات لازم در حال انجام است و تلاش می شود تا اواسط سال 1402 برنامه راهبردی ویژه اجرای این اکوسیستم نهایی شود.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سوابق این نمایشگاه افزود: با توجه به ابلاغ سیاست رشد و تاکید بر ضرورت و اهمیت توجه به توسعه شرکت های نوپا در حوزه ماموریتی وزارت راه و شهرسازی توسعه شهری و در راستای استقرار اکوسیستم فناورانه این منطقه، سامانه نوآورانه (استارت آپ) حمل و نقل کشور از سال گذشته راه اندازی شد.

افندی زاده خاطرنشان کرد: این سامانه (https://mrud.ir/startup/registration) سه هدف مشخص را دنبال می کند. هدف اول شناسایی کلی صاحبان ایده (افراد، تیم ها یا شرکت های نوآور)، شتاب دهنده ها و سرمایه گذاران در حوزه حمل و نقل به منظور برقراری تعاملات، ارتباطات و اقدامات پیگیری است.

وی دومین هدف را ثبت ایده در حوزه حمل و نقل در راستای حمایت موثر دانست و افزود: هدف سوم که در حال حاضر توسط سایر سازمان ها دنبال می شود و از اهمیت بالایی برخوردار است، اعلام چالش ها و موانع پیش رو در حوزه حمل و نقل است. راه اندازی و کسب و کار Start.Apps در زمینه حمل و نقل برای شناسایی و رفع آنها در نظر گرفته شده است.

افندی زاده با تاکید بر اینکه هدف مورد نظر اجرای اکوسیستم نوآوری حمل و نقل کشور و ایجاد بستری برای بهره مندی از ایده های نو و ناب است، افزود: شناسایی بازیگران اکوسیستم و تبیین نقش و کارکرد هر یک با توجه به مطالعه مربوطه و همچنین ظرفیت های قانونی و سیاست های حمایتی برای استارت آپ ها و شرکت ها بر اساس آمار و شرکت های فعال در حوزه حمل و نقل شناسایی شده است.

وی ادامه داد: در این راستا بررسی مکانیزم های هماهنگی عرضه و تقاضا در این اکوسیستم و شفاف سازی نیازهای بازار حمل و نقل ادامه دارد.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: تدوین برنامه راهبردی این موضوع منطبق با مطالعات دقیق در قالب گروه های کانونی مرتبط با مولفه های مختلف توسعه اکوسیستم در دستور کار قرار دارد که پس از آن تصمیم گرفت که برنامه اقدام و نقشه راه در سه دوره کوتاه تدوین شود. ، میان مدت و بلندمدت برای اجرای این اکوسیستم باید برای وزارت راه و شهرسازی توسعه یابد.

افندی زاده در پایان گفت: آنچه برای اجرای بهینه اکوسیستم و دانش بنیان نوآوری حمل و نقل کشور نیاز است، همگرایی و هماهنگی تمامی دستگاه های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی و همکاری و تعامل نهادهای ذیربط از جمله معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *