سخنگوی شورای نگهبان گفت: دانشجویان خواستار اجرای سیاست کلی انتخابات باشند.
به گزارش ای بی اس نیوز، هادی طحان نظیف، وکیل دادگستری و سخنگوی شورای نگهبان پژوهشکده شورای نگهبان در جمع دانشجویانی که از سراسر کشور در دوره آموزشی «امثال خمینی» شرکت کرده بودند، اولین نفری بود که فرا رسیدن این ماه را جشن گرفت. صفر و شهادت اسماعیل هنیه دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد: این اقدام شنیع رژیم صهیونیستی محکوم است و انشاالله این رژیم پاسخ تاسف بار خواهد گرفت.
وی سپس در مقدمه ای گفت: شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی وظایف و مأموریت های بسیاری در نظام جمهوری اسلامی ایران دارد.
اجرای مصوبات شورای نگهبان با رعایت موازین شرع و موازین قانون اساسی، نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری از مهمترین وظایف و مأموریت های شورای نگهبان است. و همه پرسی ، تفسیر اصول قانون اساسی و پاسخ به استفتائات فقهی دیوان عدالت اداری قرار گرفت.
وی با ابراز تأسف از اینکه شورای نگهبان بیشتر به موضوع نظارت بر انتخابات در جامعه شهرت دارد، گفت: انتخابات معمولاً هر دو سال یک بار در کشور برگزار می شود، اما ما به طور مستمر و روزانه مصوبات شورا را بررسی و بررسی می کنیم. ما اسلامی هستیم. مصوبات مجلس را مرحله به مرحله بررسی می کنیم و به استعلامات فقهی دیوان عدالت اداری نیز پاسخ می دهیم.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: این شورا تنها به وظیفه نظارت بر انتخابات شناخته می شود، گویی یک وزارتخانه فقط به اداره کل آن شهرت دارد، بنابراین طبیعی است که همه حوزه های فعالیت خود را پوشش نمی دهد.
توصیه به مطالعه قانون اساسی و سیاست های عمومی انتخابات
این عضو حقوقی شورای نگهبان در ادامه از دانشجویان پرسید چند نفر از شما قانون اساسی خوانده اید و به سیاست کلی انتخابات ابلاغی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد؟ وی با استقبال از سوالات دانشجویان که عمدتاً مربوط به نظارت بر انتخابات و احراز صلاحیت بود، گفت: با مراجعه به این دو سند مهم و اساسی می توان به بسیاری از سوالات مربوط به انتخابات مردم پاسخ داد.
وی سپس در خصوص برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با توجه به شرایط پیش آمده و شهادت آیت الله رئیسی رئیس جمهور، انتخابات ریاست جمهوری زودتر از موعد مقرر برگزار شد.
طحن نظیف افزود: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در دو مرحله و در کمتر از 50 روز در شرایطی که رئیس جمهور به شهادت رسید نشان دهنده صلابت، پایداری، اقتدار و صلابت نظام جمهوری اسلامی ایران و افتخارآفرین است.
سخنگوی شورای نگهبان در این خصوص به اصل 131 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که یک قانون اساسی مترقی است، در صورت از دست دادن رئیس جمهور اقداماتی را پیش بینی کرده است که در اصل آن آمده است. اصل 131 قانون اساسی. اصل 131 قانون اساسی. بنابراین در این زمینه با هیچ ابهامی مواجه نشدیم. تاکید رهبر معظم انقلاب بر عدم اخلال در امور کشور و مردم نیز زمینه ساز تحقق قانون شد.
وی اعلام کرد: درست صبح روز اعلام رسمی شهادت آیت الله رئیسی، جلسه ای با وزارت کشور برای تهیه تقویم انتخاباتی داشتیم که در آن حتی امکان برگزاری انتخابات در دو مرحله پیش بینی شده بود. بعدازظهر همان روز پیشنهادهای وزارت کشور در جلسه شورای نگهبان مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
رد شکایات مربوط به صلاحیت
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه در خصوص برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: هماهنگی هایی که قاعدتا باید طی چند ماه برای برگزاری انتخابات انجام می شد در کمتر از چند هفته در سال جاری انجام شد. این اصطلاح
وی افزود: همچنین در این مدت کارهایی که در دوره های قبل انجام نشده بود اجرا شد، از جمله مصوبه شورای نگهبان در خصوص «معیارها و شرایط تشخیص شخصیت سیاسی، دینی، مدیریتی و مبتکرانه ریاست جمهوری. . نامزدها» اجرا شد.وی ساماندهی ثبت نام ها را برجسته کرد.
طحنظیف گفت: در گذشته شاهد نمایش صحنههایی در ضبطها بودهایم که بعضاً در شأن ملت ایران نبوده است. » لذا پس از ابلاغ سیاست های کلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب در سال 1395، مصوبه مذکور در سال 1395 به تأیید شورای نگهبان رسید که دلایل اجرایی شدن این مصوبه در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال 1395 به تصویب شورای نگهبان رسید. 1400 از سوی دولت وقت ارائه نشد، اما با توجه به اینکه شورای نگهبان اعلام کرده بود این مصوبه مبنای بررسی صلاحیت ها قرار می گیرد، ثبت نام ها به حدود 600 نفر کاهش یافت.
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص انتخابات اخیر گفت: در جلساتی که با وزارت کشور داشتیم تاکید کردیم که این مصوبه قانونی مبنای اقدام قرار گیرد و اجرا و نجات آن منطقی تر باشد. در نهایت 80 نفر ثبت نام کردند و همه پرونده های آنها در جلسات شورای نگهبان مطرح شد.
وی در خصوص روند بررسی صلاحیت نامزدهای شورای نگهبان گفت: پرونده هر یک از کاندیداها به صورت جداگانه مطرح و بررسی شد. ابتدا تحقیقات انجام شد و سوابق فرد مشخص شد. سپس اعضا نظرات خود را در مورد این فرد اعلام کردند و در نهایت رای گیری به صورت مخفیانه انجام شد.
طحن نظیف در ادامه ادعاهای مطرح شده در رسانه ها و فضای مجازی در خصوص موضوع آزمون صلاحیت را رد کرد و گفت: هر چیزی که مربوط به تعداد آرای داوطلبان باشد مانند تعداد آرای کسب شده توسط یک فرد یا دلایل رد صلاحیت فلان فرد. نامزد، فلانی بود، باطل است.
پاسخ به شکایت رد صلاحیت پزشکان توسط شورای نگهبان
در بخشی دیگر از این جلسه، سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالات مطرح شده گفت: دکتر مزیکیان بر خلاف ادعاهای مطرح شده هیچگاه از سوی شورای نگهبان از کاندیداتوری نماینده شورای اسلامی رد صلاحیت نشد.
وی افزود: وی تاکنون 5 بار برای نمایندگی شورای اسلامی ثبت نام کرده و هر بار صلاحیت وی توسط شورای نگهبان تایید شده است.
البته طحنظیف توضیح داد که در انتخابات اخیر مجلس توسط شوراهای اجرایی که هیچ ارتباطی با شورای نگهبان ندارند رد صلاحیت شده است، به هیئت نظارت استان اعتراض کرده و اتفاقاً صلاحیت وی به تأیید هیئت نظارت و شورای نگهبان رسیده است. شورای نگهبان.
شورای نگهبان مستقل و بی طرف است
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی تاکید کرد: احراز صلاحیت ها در هر دوره و هر انتخابات طبق قانون انجام می شود. ممکن است یک فرد در یک دوره واجد شرایط بودن تایید شود، اما در دوره بعدی به دلایل مختلف نه. برعکس هم می توانست اتفاق بیفتد. یعنی فردی در یک دوره واجد شرایط نبوده و در دوره بعدی صلاحیتش تایید شده است و این وضعیت نیز دلایل قانونی متفاوتی دارد.
وی خاطرنشان کرد: هر انتخاباتی قانون خودش را دارد. شرایط نامزدی در انتخابات شورای اسلامی با شرایط انتخابات ریاست جمهوری متفاوت است. در مواد 31، 32 و 33 قانون انتخابات شورای اسلامی، شرایط و موانع داوطلب شدن اعلام شد. شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نیز در قانون اساسی مشخص شده است.
طحنازیف در پاسخ به سوال دیگری گفت: طبق مصوبه شورای نگهبان 6 نفر واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرایط قانونی داشتند. یعنی هر یک از این افراد حداقل 7 رای از اعضای شورای نگهبان برای تایید صلاحیت خود داشتند.
وی بار دیگر تاکید کرد که پرونده تمامی داوطلبان (۸۰ نفر) به صورت جداگانه بدون در نظر گرفتن گرایش های سیاسی و جناحی مورد بررسی قرار گرفت. شورای نگهبان نهادی مستقل و بی طرف است و از هیچ شخص و جریان سیاسی حمایت نمی کند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال همیشگی که چرا این نهاد دلایل رد صلاحیت را اعلام نمی کند، همچنین گفت: دلایل رد صلاحیت و رد صلاحیت به کاندیداها اعلام می شود اما برای علنی شدن نیاز به مجوز قانونی داریم. . البته در قانون جدید انتخابات مجلس آمده است که اگر نامزدی شورای نگهبان را در این زمینه متهم به تخلف کند، این نهاد می تواند از خود دفاع کند.
وی در این خصوص یادآور شد: شورای نگهبان یک نهاد قانونی است و نمی توان از چنین نهادی انتظار داشت خلاف قانون عمل کند.
دانشجویان باید خواستار سیاست های کلی انتخابات باشند
طحنظیف در پایان این نشست درباره سیاستهای کلی انتخاباتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال 1395 گفت: این سیاستها همزمان با ارائه راهکار، آسیبشناسی نظام انتخاباتی است. برای اجرا، این سیاست ها باید به زبان قوانین، مقررات و دستورالعمل ها نوشته شوند.
وی در ادامه از زحمات دولت ها و شوراها تقدیر و تشکر کرد و گفت: پس از 7 سال با اصلاح قانون انتخابات شورای اسلامی گامی در راستای اجرای سیاست های کلی انتخابات برداشته شده است. تمدید مهلت تأیید صلاحیت و ادغام مرحله پیش ثبت نام در قانون جدید انتخابات، اقدامی منطبق با حقوق نامزدها و شهروندان است. با تعدیل قانون انتخابات، در جریان انتخابات اخیر قانونگذاری، 10 هزار جلسه و تماس با نامزدها برگزار و دفاعیات آنها شنیده شد.
در نهایت سخنگوی شورای نگهبان از دانشجویان خواست تا بازیگران مطالبه عمومی برای تحقق سیاست کلی انتخابات شوند.
انتهای پیام