یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

طحان نظیف: شورای نگهبان در مورد ادغام وزارتخانه ها اظهار نظر نمی کند

وی درباره مصوبات اخیر شورا بیان کرد: لایحه درآمدها و هزینه های پایدار شهرداری ها و دهیاری ها بارها بین مجلس و شورای نگهبان مبادله شده و چهارشنبه هفته گذشته مصوبه مجلس به تصویب رسیده است و این لایحه نشد. خلاف شرع و قانون اساسی تشخیص داده شود.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: وضعیت صندوق ملی مسکن از سوی شورای نگهبان به عنوان معضلات و ابهاماتی شناخته شده است.

وی تصریح کرد: مجلس حق دارد قوانین مصوب را رعایت کند که در قانون هم پیش بینی شده است، همانطور که اصرار داریم به عدم تداخل هم باید به بحث نظارت هم توجه کنیم.

طحان نظیف درباره ارتباط نخبگان با شورای نگهبان گفت: پژوهشکده شورای نگهبان علاوه بر نامه نگاری ها و درخواست های اعضا، در ارتباط مستمر با نخبگان است.

طحان نظیف درباره دخالت برخی نمایندگان در انتصابات گفت: تاکنون بارها این موضوع مطرح شده و رهبر معظم انقلاب نیز به این موضوع اشاره کرده اند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که چرا جزئیات مذاکرات در سامانه نظرات شورای نگهبان منتشر نشده است، گفت: انتشار جزئیات مذاکرات فرآیندی است که اجرای آن زمان بر است. و احترام. ، و به طور همزمان جزئیات مذاکرات سال های گذشته را منتشر می کنیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ای بی اس نیوز، هادی طحان نظیف روز شنبه در نشست خبری با موضوع ادغام وزارتخانه ها اظهار داشت: ما وارد ماهیت ادغام یا تفکیک وزارتخانه ها نمی شویم زیرا اساساً خارج از صلاحیت ماست. هیئت مدیره فقط مصوبات ارسالی را بر اساس موازین شرعی و قانونی بررسی خواهد کرد.

وی افزود: شورا باید مصوبات و انطباق آنها با قانون را بررسی کند، نخبگان و کارشناسان این سوال را بررسی کنند.

وی ادامه داد: اختیارات و وظایف مجلس بر اساس قانون مشخص است، همچنین باید به این نکته توجه کنیم که نظارت و نظارت بر قوانین به منزله دخالت در انتصابات نیست.

وی گفت: دوستان ما استدلال هایی را منتشر می کنند، مثلاً اگر در خصوص بحث شفافیت اعتبارنامه ها به سامانه مراجعه کنید، استدلال ها را می بینید.

طحان نظیف درباره عملکرد شورای نگهبان در یک سال گذشته گفت: این شورا طی یک سال گذشته 60 مصوبه ارسالی به مجلس را مورد بررسی قرار داد که از این تعداد 14 مصوبه در مرحله اول تصویب شد، 21 مصوبه در مراحل بعدی و 25 مصوبه در مرحله بعدی قرار دارد. تغییر کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر شورای نگهبان در مورد افزایش تعداد نمایندگان مجلس چیست، گفت: تاکنون یک بار به این موضوع رسیدگی شده است و آن هم به موجب این رویه، مواردی را مطرح می کنم.

طحان نظیف با بیان اینکه شورای نگهبان از پنجم تیرماه سال 1400 تاکنون 137 جلسه برای بررسی مصوبات برگزار کرده است، گفت: 174 نامه از دیوان عدالت اداری دریافت کرده ایم که توسط ضابطان حقوقی شورای نگهبان بررسی شده است. نگهبانان

وی ادامه داد: در این مدت 11 اساسنامه به شورای نگهبان ارسال شد که از این تعداد 9 اساسنامه تصویب و 2 اساسنامه مورد اعتراض قرار گرفت.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره آخرین اساسنامه کارگروه اصلاح قانون انتخابات گفت: شما باید آخرین اساسنامه را از مجلس بخواهید اما آخرین بار شورای نگهبان درباره اصلاحیه قانون انتخابات نظر داده است. قانون انتخابات به سال 1998 برمی گردد و از آن زمان تاکنون مجلس هیچ اصلاحیه ای انجام نداده است.

وی گفت: اگرچه دولت قبل این مصوبه را اجرا نکرد اما طبق آمار معتقدیم این مصوبه تاثیر خود را گذاشته و تعداد ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 نسبت به انتخابات ریاست جمهوری سال 1395 کاهش یافته است.

طحان نظیف علت عدم حضور برخی از فقهای شورای نگهبان در جلسات این شورا را تشریح کرد: دلیل این عدم حضور همزمان با برگزاری جلسات مجلس با جلسات شورای نگهبان، جلسات هیأت ها است. با حضور همه اعضا برگزار می شود و به ندرت اتفاق می افتد که فقط یکی از اعضا در جلسات غایب باشد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: مصوبه ساماندهی ثبت نام در وزارت کشور الزامی است. البته دولت قبل به مصوبه عمل نکرد و مبنای عمل ما در شورای نگهبان این مصوبه بوده و خواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتخاب مجدد آیت الله جنتی به عنوان فقیه شورای نگهبان با توجه به اتمام دوره ریاست جمهوری، گفت: انتخاب فقهای شورای نگهبان طبق قانون اساسی بر عهده رهبر معظم انقلاب است. رسانه ها نباید در این مورد گمانه زنی کنند، انشالله به زودی نتیجه اش مشخص می شود

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …