اخبار اقتصادی روز

ضمانت سهم دانش بنیان اداره کشور 85 میلیونی


این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: برای تامین امنیت غذایی پایدار برای مدیریت یک کشور 85 میلیون نفری، تقویت بنگاه های دانش بنیان ضروری است.

جعفر راستی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، گفت: برای تامین یک غذای سالم و پایدار به اداره کشور 85 میلیون نفری، تقویت بنگاه های دانش بنیان ضروری است.

راستی ادامه داد: کسب و کارهای دانش بنیان اکنون وارد بسیاری از بخش های اقتصادی از جمله کشاورزی شده اند. برای تضمین امنیت غذایی پایدار در بخش کشاورزی، لازم است شرکت های دانش بنیان به این موضوع بپردازند. بهبود وضعیت آب، امنیت غذایی، حفظ جنگل‌ها، مراتع و کشت بسیاری از محصولات و نهاده‌های دامی از جمله چالش‌های بخش کشاورزی است که نیازمند دانش و فناوری روز است که کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را ایجاد می‌کند.

وی گفت: دانشکده های کشاورزی محل پژوهش های دانش بنیان در حوزه کشاورزی هستند و موفقیت های زیادی در این زمینه داشته اند.

لزوم استفاده از دانش بنیان در احیای دریاچه ارومیه

یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس بر ضرورت احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و خاطرنشان کرد: جلوگیری از تبخیر آب در دریاچه ارومیه و سمپاشی بی رنگ از جمله مواردی است که می تواند به احیای دریاچه ارومیه کمک کند. سالانه نزدیک به 2 میلیارد مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه می شود که 60 درصد آن تبخیر می شود. اگر بتوان جلوی 50 درصد تبخیر را گرفت، به این معناست که سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار آب وارد دریاچه ارومیه شده است.

وی ادامه داد: برای تامین امنیت غذایی در بخش کشاورزی نیاز است تا کسب و کارهای دانش بنیان به این موضوع رسیدگی کنند. متاسفانه نام بنگاه های دانش بنیان برای بحث های مهم توسعه ای مطرح می شود اما هنوز نقش مهم خود را در اقتصاد کشور و توانمندی های بخش های مختلف ایفا نکرده است.

بدون تامین امنیت غذایی نمی توان در یک جغرافیای خاص زندگی کرد

راطی بیان کرد: کشور با کم آبی یا بحران مواجه است و فرسایش خاک یکی از معضلات این بخش است که باید فکری کرد تا بتوان در آینده از منابع آب و خاک کشور استفاده کرد و غذا را تضمین کرد. به همین دلیل است که بدون امنیت غذایی نمی توان در یک جغرافیای خاص به زندگی ادامه داد.

نماینده مردم شبستر در مجلس گفت: مدیریت 85 میلیونی باید بنگاه های دانش بنیان را تقویت کند. تامین پایدار امنیت غذایی مستلزم ورود کسب و کارهای دانش بنیان به مسائل آب، خاک و محیط زیست است. در این راستا، دانشگاه ها و وزارت جهاد کشاورزی نقش مهمی در جهت تولید و مدیریت دانش بنیان در بخش کشاورزی دارند.

یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: بخش خصوصی نیز باید به وزارت جهاد کشاورزی و نهادهای مسئول کمک کند. مجلس نیز باید در تخصیص بودجه برای این بحث کمک کند. همه در این امر سهم دارند و نمی توانند منفعل باشند و منتظر باشند دستگاه های دیگر وارد این بحث شوند و هر عنصری که می تواند کمک کند باید وارد عمل شود.

راستی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه گفت: اراده لازم ایجاد شده و تقاضای عمومی نیز وجود دارد که بتوان آن را از شعار دانش بنیان اجرا کرد. امید است در برنامه هفتم توسعه پیش بینی های مناسبی صورت گیرد تا زمینه فعالیت بنگاه های دانش بنیان فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *