به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مهدی فیاضی کارشناس فرهنگی بین المللی درباره حمایت از ظرفیت تولید محصولات فرهنگی و هنری و بستر صادرات محصولات ساخت ایران نوشت: ایران در بهمن ماه شاهد برگزاری جشنواره بین المللی فیلم و موسیقی فجر بوده است. جشنواره ها و نمایشگاه های بین المللی. ما گردشگری و صنایع دستی هستیم.
در این رویدادها هزاران هنرمند فرهیخته با رویکرد رسالت فرهنگی و پیوست اقتصادی ظرفیت تولیدات و تولیدات خود را به نمایش گذاشتند که موجب ارتقای کارآفرینی، گردش مالی و اشتغال مفید و پایدار این هنرمندان می شود. مشاهده میدانی این جشنواره ها و نمایشگاه ها نشان داده است که بیشتر اقلام ارائه شده دارای تیراژ اقتصادی ملی بوده و اهمیت بین المللی این رویدادها بر رونق صادرات این بخش متمرکز نیست. در حالی که محصولات و خدمات هنر و فرهنگ تمدن ایرانی اعتبار و پیوند و علاقه به جهان دارد.
از این رو لازم است فعالان فرهنگی، اقتصادی و بین المللی نسبت به فروش و صادرات محصولات و خدمات فرهنگی ایران در بسترهای خرید و فروش کشورهای مقصد تحقیق، برنامه ریزی، هماهنگی و فعالیت داشته باشند. ایجاد صادرات در این زمینه رونق اقتصادی زیادی را برای سازندگان و کارگزاران به همراه خواهد داشت و منافع اقتصادی ملی را ارتقا می دهد.
فراهم کردن بستر و بستر کار صادرکنندگان بخش خصوصی و تجار بین المللی، وزارتخانه های صلح، گردشگری و فرهنگ، بانک مرکزی، سفرای محترم جمهوری اسلامی ایران، رایزنان تجاری و فرهنگی محترم و از نقطه نظر ارتباط مقامات ایرانی و خارجی. بخش خصوصی در این تسریع نقش ویژه ای مانند تسهیل و تنظیم صادرات اقتصادی فرهنگ دارد.
به عنوان مثال محصولاتی مانند فیلم، انیمیشن، بازی های رایانه ای، موسیقی، نقاشی، صنایع دستی اصفهان، یزدی و همدانی و غیره، صنایع خلاق و محصولات هفت گانه، اسباب بازی، غذاهای ایرانی، پوشاک، سوغات و هدایا، دانش- محصولات مبتنی بر صنایع فرهنگی و … می توانند بازار فروش جهانی داشته باشند به خصوص با تمرکز بر همسایگان خود مانند فرش ایرانی که شهرت جهانی دارند.
از سوی دیگر برخی خدمات فرهنگی نیز قابل صادرات است و مانند صادرات گاه و بیگاه فوتبالیست ها که درآمد هنگفتی برای نویسنده و ورزشکار دارد، می توانیم گهگاهی خدمات هنری از هنرمندان صادر کنیم. برخی از رسانه ها و پایگاه های فرهنگی خارجی ممکن است مقصد صادرات خدمات هنری هنرمندان ایرانی، یعنی صادرات موقت فرد هنرمند با سازوکار قانونی مشخص باشد.
طبیعتا این سفر متنوع مستلزم ارتباط و تلاش فرهنگیان، فعالان اقتصادی فرهنگ، فعالان اقتصادی بین المللی، شناخت ذائقه مخاطبان هدف از نوع و کیفیت، بسته بندی و کاربرد محصول، قوانین کشور مقصد، هم افزایی بخش خصوصی و دولتی و توجه به سازوکارهای دریایی، گمرکی، مالیاتی، بیمه ای، صدور مجوز و امور مالی و حقوقی و طرح توجیهی اقتصادی نمونه و نقشه فرآیندهای فروش نقطه ای تا مسیر مغفول مانده و سودآور اقتصاد و صادرات فرهنگی. قابل احیا و رونق و پیامدهای مثبت آن در داخل کشور، ترویج ارزهای خارجی باید کار اهالی فرهنگ و هنر باشد.
انتهای پیام