اخبار سیاسی روز

ضرورت تدوین لایحه جامع رفع موانع موجود در مناطق آزاد و ویژه

رئیس جمهور با اشاره به گذشت زمان از وضع قوانین مربوط به مناطق آزاد و محدودیت هایی که برخی از این قوانین برای فعالیت این مناطق ایجاد کرده است، بازنگری در قوانین موجود را ضروری دانست و گفت: با توجه به حذف حسابداری با توجه به دغدغه های گذشته و توجه به تولید و صادرات در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، لازم است لایحه ای جامع در خصوص تمامی موانع موجود در این مناطق تدوین و راهکارهای رفع این مشکلات در اولویت کاری مراجع ذیصلاح قرار گیرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سیدابراهیم رئیسی صبح سه شنبه از نشست مدیران مناطق آزاد و ویژه کشور به صورت ویدئو کنفرانس از طرح های مختلف تولیدی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری در مناطق آزاد ارس انزلی بهره برد. ، اروند، ماکو و چابهار به ارزش 14 میلیارد تومان. .

رئیس جمهور در این دیدار با تسلیت سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) و گرامیداشت دهه مبارک فجر، رهنمودهای مهمی را برای بهبود عملکرد مناطق آزاد و ویژه کشور ارائه کرد.

رئیسی با اشاره به گذشت زمان از وضع قوانین مربوط به مناطق آزاد و محدودیت هایی که برخی از این قوانین برای فعالیت مناطق آزاد ایجاد کرده است، بازنگری در قوانین موجود را ضروری دانست و افزود: اکنون رویکرد آزاد است. مناطق برای رفع مشکلات گذشته برخی از خسارات مربوط به فعالیت های مناطق آزاد از جمله قاچاق کالا و واردات غیرقانونی و توجه به تولید و صادرات متمرکز، لازم است پیش نویس قانون جامعی در خصوص تمامی موانع موجود در این حوزه ها تدوین و راهکارهایی برای رفع آن در نظر گرفته شود. رفع این مشکلات در اولویت کاری مسئولان ذیربط.

رئیس جمهور در ادامه افزایش تولید و صادرات را یکی از رسالت های مهم مناطق آزاد و ویژه برشمرد و افزود: تولید برای جذب سرمایه و سرمایه گذاری ضروری است اما اگرچه میزان سرمایه گذاری های جذب شده طی دو سال و نیم گذشته قابل تقدیر است. روند جذب سرمایه های ملی و خارجی همچنان طولانی است و عوارضی را به دنبال دارد که موجب دلسردی و ناامیدی سرمایه گذاران و فرار سرمایه ها می شود.

رئیسی فلسفه و اساس ایجاد مناطق آزاد و ویژه را رفع پیچیدگی ها و قوانین و مقررات طاقت فرسا دانست و بر لزوم اصلاح روند طولانی و پیچیده جذب سرمایه گذاری در مناطق، صریح و ویژه و بازنگری در رویه فعلی تاکید کرد.

“لزوم فعال سازی مناطق آزاد تصویب شد”، “بررسی راهکارهای تامین مالی مناطق آزاد و ویژه با کمک بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و وزارت اقتصاد و دارایی”، “توجه ویژه به جذب سرمایه گذاری از سوی ایرانیان”. در خارج از کشور با تضمین امنیت سرمایه گذاری و عایدی سرمایه، «فعال سازی اقتصاد گردشگری و همچنین تولید در مناطق آزاد و ویژه» و «ضرورت بررسی و رفع مشکلات ناشی از درهم تنیدگی مشکلات برخی مناطق آزاد و ویژه با شهری مشکلات» از دیگر نکات مهم مطرح شده توسط رئیس جمهور حاضر در این جلسه است.

رئیس جمهور همچنین بر اهمیت راهبردی بندر چابهار در فعالیت های اقتصادی و تجاری کشور تاکید کرد و گفت: موضوع فعال سازی و توسعه بندر چابهار که همواره یکی از موضوعات محوری در قراردادهای تجاری با سایر کشورها بوده است، باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. برنامه کار.

پیش از سخنان رئیس جمهور، مدیران عامل مناطق آزاد انزلی، چابهار، بانه و مریوان و مدیران عامل منطقه ویژه سلفچگان و پارسیان به بیان نظرات خود پرداختند و مسائل و مشکلات پیش روی مناطق آزاد و ویژه را نیز مطرح کردند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *