ضرورت تدارک تدابیری برای مقابله با سیل احتمالی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سیف الله آقابیگی مدیرکل دفتر مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE وزارت نیرو گفت: بر اساس الگوی بارندگی در کشور، به طور کلی حدود 70 درصد نزولات آسمانی ایران را تشکیل می دهد. در پاییز و زمستان با پراکندگی های مختلف رخ می دهد.
وی افزود: الگوهای بارشی و تغییر اقلیم باعث شده است که معمولاً در پایان فصل گرم به دلیل رطوبت فراوان و افزایش پتانسیل بارش ابرها، اغلب در مدت زمان کوتاهی بارندگی های شدید رخ می دهد که خواهیم دید. کمترین خسارت و خسارت ناشی از سیل احتمالی
مدیرکل دفتر مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE وزارت نیرو گفت: خوشبختانه در کشور ما بر اساس اسناد جامع بالادستی مانند سند جامع کاهش ریسک و حوادث و همچنین دستورالعمل های مربوط به مدیریت یکپارچه سیلاب، وظایف و وظایف کلیه نهادها تصویب و ابلاغ شد.
آقابیگی تاکید کرد: تلاش نهادها در راستای مشارکت همه جانبه و پیشگیرانه در شرایط کنونی، در آغاز بارندگی های پاییزی قطعا می تواند باعث پیشگیری حداکثری و جلوگیری از بروز آسیب دیدگی و آسیب در بخش های مختلف چه در سطح میدانی شود. زیرساخت ها و در زمینه حفاظت از جان.
وی بیان کرد: این اقدامات در صورت تلفیق اقدامات ساختاری و غیرساختاری از جمله کلیه فعالیت های مدیریت سیلاب، اقدامات حوضه آبریز بالادست، طرح های سازمانی پایین دستی داخل و خارج شهرها و روستاها و اقدامات مربوط به تثبیت نقاط بدون استفاده می تواند مفید باشد تامین آب شرب، اقدامات مربوط به لایروبی و بازگشایی مجاری آب رودخانه ها و کانال ها که عبور جریان آب را تسهیل می کند.
آقابیگی در خصوص اقدامات سازه ای نیز افزود: اقدامات غیرسازه ای مانند مدل های پیش یابی و اطلاع رسانی به موقع نسبت به بارندگی و رواناب می تواند در جلوگیری از بی توجهی مردم، عابران و مسافران در مواجهه با خطر سیل بسیار موثر باشد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE وزارت نیرو ادامه داد: علاوه بر این، تعیین و آماده سازی مکان های امن برای اسکان اضطراری قبل از فصل بارندگی و سیل ضروری است.
وی ادامه می دهد: رفع تجاوزات به بستر و حریم رودخانه باید در زمان مناسب انجام شود. همچنین جلوگیری از تخلیه پسماندها، نخاله ها و نخاله های ساختمانی که باعث انسداد جریان آب، تنگ شدن عرض کانال های سیلاب و تشدید خسارت سیل می شود از دیگر نکات مهم قابل توجه است.
آقابیگی گفت: این اقدامات باید از بالاترین نقطه تخلیه تا پایین ترین نقطه به صورت منسجم و هماهنگ اعمال شود. برخورد با سیل و افزایش آگاهی برای جلوگیری از اقدامات مخاطره آمیز مطمئناً بیشتر است، ضمن اینکه باعث کاهش چشمگیر قربانیان و خسارات می شود، علاوه بر نجات جان خود، آسیب کمتری به اموال و جان سایر شهروندان وارد می کند. را
absnews