عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: نظریه «مردم سالاری دینی» رهبر معظم انقلاب در دانشگاه ها تبیین شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی در نخستین همایش دو روزه اعضای شوراهای نظارت استان های سراسر کشور با عنوان “انتخابات قوی، منظم و موثر” در مشهد برگزار شد، ضمن تبریک این روز. هفته وحدت و به مناسبت میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) اعلام کرد: رهبر معظم انقلاب اخیراً در دیدارهای خود به دو نکته مهم اشاره کردند.
وی افزود: اولین نکته این است که نزدیک به قله هستیم. معنای این جمله امید است، بعد نکته دوم را طوری بیان کردند که انگار به قله نزدیک شده ایم، اما نباید از ما غافل شد. اگر مورد غفلت قرار بگیریم، آسیب پذیر خواهیم بود. این دو نکته اساسی و ضروری است و باید همواره مورد توجه نیروها، نهادها و سازمان ها قرار گیرد.
وی تاکید کرد: توجه به تاریخ اسلام نشان می دهد که ائمه معصومین(ع) همگی در شرایط بسیار سختی قرار داشتند. اگر به نهضت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم که در ایام ولادت با سعادت آن حضرت را تجربه می کنیم نگاه کنیم، می بینیم که آن حضرت با جامعه ای گرفتار جهل بزرگی مواجه شده است که امکان تغییر در آن غیرممکن به نظر می رسید، اما امیدی که از ایمان زاییده شد آن را به یک جنبش عظیم تبدیل کرد. در عصر پس از پیامبر (ص) نیز وضعیت به همین منوال بود. در سخت ترین شرایط، کوچکترین ضعفی در حرکت ائمه معصومین (ع) مشاهده نشده است; زیرا آنها به آینده ای روشن امیدوار بودند.
یکی از اعضای وکالت و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: تأثیر این امید را در انقلاب اسلامی می توان دید. زمانی که امام خمینی (ره) نهضت خود را آغاز کرد، تصور پیروزی غیرممکن بود، اما امید امام از ابتدا الگوی حکومتی مبتنی بر آموزه های اسلامی را روشن کرد. این مشکل در سیاست های مقام معظم رهبری نیز مشهود است. بارها دیده شده است که وقتی برخی از رهبران ناامید بودند که بر اساس اعداد و ارقام عمل کنند، با امید به ایمان عمل کردند و به موفقیت رسیدند.
غفلت و ناامید نشوید!
وی درباره نکته دوم سخنان راهنمای انقلاب در مورد عدم غفلت بیان کرد: غفلت یعنی تغییر اولویت ها و ندانستن چه زمانی باید چه کار کرد. غفلت نکردن نیز به معنای علاقه مندی به اهداف اصلی و توجه به آرمان های اساسی است. اگر به اهداف اصلی نگاه نکنیم، اهدافی که ممکن است به خوبی به دست آیند جایگزین خواهند شد، اما ما را از حرکت در مسیر اصلی بزرگ باز می دارد. نباید اجازه دهیم اولویت ها تغییر کند. مسلمانان در طول تاریخ به دلیل سهل انگاری ضربات سختی از دشمن خورده اند.
وی خاطرنشان کرد: بررسی رفتار دشمنان نشان می دهد که آنها دقیقاً روی راهبردها متمرکز هستند. تمام تلاش جبهه رسانه ای آنها ایجاد ناامیدی در جامعه است. آنها اخبار بد را منتشر می کنند، مشکلات را بزرگ می کنند، موفقیت ها را نشان نمی دهند، ضعف های خود را پنهان می کنند، اختلافات ما را بزرگتر از آنچه هستند نشان می دهند، تفاوت ایجاد می کنند و حقایق را تحریف می کنند.
این استاد دانشگاه تهران درباره راهبرد دیگر دشمن نیز گفت: راهبرد دیگر دشمن ایجاد غفلت است. آنها می خواهند توجه مردم را به مسائلی که اولویت ندارند جلب کنند. تغییر اولویت ابتدا در ذهن و سپس در جامعه اتفاق می افتد. وقتی اولویت سؤالات در ذهن دانشجویان تغییر می کند، به جای تلاش برای مطالعه و ساختن آینده کشور، به این فکر می کنند که آیا دانشگاه قبل از آن همدیگر است یا خیر؟ وقتی اولویت های دانشجویان تغییر می کند، اولویت های دانشگاه نیز تغییر می کند. بر این اساس، نهادها و شخصیت های فکری جامعه به جای توسعه ابعاد مختلف تمدن نوین اسلامی، باید به جوانان توضیح دهند که چرا باید اصول احکام اسلامی را رعایت کرد.
وی در جمع بندی این قسمت از سخنان خود گفت: باید امیدوار بمانیم. امید نیز از دو طریق حاصل می شود: اول شناخت درست واقعیت های جامعه. اگر بخواهیم جامعه را از طریق رسانه بشناسیم به بیراهه می رویم. دانش باید میدان باشد. بسیاری از آنهایی که ناامید شده بودند به این دلیل بود که پشت میز نشستند و اطلاعات خود را از رسانه ها و به خصوص فضای مجازی می گرفتند. اگر چند ساعتی را با رزمندگان در اردوهای جهادی بگذرانید، به آینده امیدوار خواهید شد. یا اگر انسان با مؤمنان عاشق سفر اربعین را طی کند تا یک سال امیدش را حفظ می کند. یا اگر جلسه ای با گروه های مختلف دانشجویان باشد، می توان دید که برای آبادانی کشور زحمت کشیده اند و قطعاً آن را خواهند ساخت.
وی به راه دوم شناخت دشمن فکر کرد و گفت: دشمن را نباید در فیلم و رسانه دید. آنها فیلم می سازند و اطلاعات را آن طور که می خواهند دیده شوند منتشر می کنند. دشمن را باید از راه های مطمئن شناخت. دشمنان انقلاب اسلامی در شیب نزولی قرار دارند. این را می توان از رفتارهای متناقض و واکنش های غیرمنطقی آنها فهمید.
بحثی پیرامون نظریه مردم سالاری دینی
این عضو حقوقی شورای نگهبان در ادامه سخنان خود به بیان نکاتی درباره انتخابات از دیدگاه رهبر معظم انقلاب پرداخت و اعلام کرد: لازم است که انتخابات از دیدگاه ولی فقیه برگزار شود. به خوبی تحلیل می شوند. و در مراكز علمي و دانشگاهي و ويژگي ها و ويژگي هاي آن را بشناسيد.
وی در این خصوص با بیان «مردم سالاری دینی» توضیح داد: ابعاد و الزامات نظریه مردم سالاری دینی به عنوان زیربنا و اساس شکل گیری نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران نیازمند تولید ادبیات علمی و دانشگاهی است. یکی از زمینه های مغفول مانده در این زمینه، تحلیل ماهیت، مبانی و الزامات قانونی حاکم بر انتخابات به عنوان شیوه مشارکت مردم در نظام اسلامی است.
کدخدایی تاکید کرد: در این راستا رهبر معظم انقلاب به عنوان یکی از نظریه پردازان سطح در حوزه مردم سالاری دینی در ابعاد مختلف موضوع انتخابات از جمله مفهوم، ماهیت، مبانی و الزامات، نظراتی را بیان کردند که تولید محتوای حقوقی مبتنی بر تبیین نقش مردم در جمهوری اسلامی ایران و ارائه تحلیل دقیق از انتخابات و ارزش و آثار این فرآیند ضروری است.
وی ضمن توصیه به بررسی تعابیر و عبارات رهبر معظم انقلاب در خصوص انتخابات گفت: روند تحقق اهداف انقلاب به عنوان یک طرح بزرگ حرکتی اولین بار توسط رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان مطرح شد. بر اساس این نقشه راه، انقلاب اسلامی پس از عبور موفق از صحنه انقلاب و نظام سازی، در حال حاضر در مرحله دولت سازی قرار دارد و تحقق جامعه اسلامی و تمدن اسلامی به عنوان اهداف غایی انقلاب اسلامی مستلزم ایجاد زیرساختی به نام دولت اسلامی است.
این عضو حقوقی شورای نگهبان در پایان گفت: بر این اساس می توان عنوان کرد که موضوع اصلی مرحله دوم انقلاب که در پرتو آن باید شناسایی و حل مشکلات نظام حاکمیتی صورت گیرد. تنظیم و تکمیل شده، طرح و اجرای نظریه دولت اسلامی است. از سوی دیگر، آنچه به این مبحث اهمیت مضاعفی می بخشد، موضوع نظریه دولت در مقاطع تحصیلات تکمیلی برخی از دانشکده های حقوق است و در این زمینه ادبیاتی مبتنی بر رویکرد انقلاب اسلامی و رهبران آن به حوزه دولت سازی وجود ندارد. تاکنون معرفی شده است و پر کردن این خلأ مستلزم تولید ادبیات است.
انتهای پیام