در پی ریزش معدن تزره که منجر به فوت تعدادی از کارگران معدن شد، مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست ایمیدرو ایجاد مرکز ایمنی معدن در کشور را برای ایجاد همگرایی و تمرکز در سیاست گذاری و ایمنی ضروری دانست. توسعه. نظارت بین نهادها
به گزارش ای بی اس نیوز، عصر یکشنبه گذشته (21 شهریور) بر اثر تجمع گاز در یکی از تونل های معدن رزمجه تزره، معدن زغال سنگ در شرق البرز، انفجاری رخ داد. فصل پاييز در این تونل 6 کارگر در داخل معدن محبوس شده بودند.
سرانجام اجساد بی جان این شش کارگر صبح روز دوشنبه (23 شهریور) پیدا شد. در پی این حادثه رئیس دیوان عالی استان سمنان دستور تعطیلی موقت این معدن را صادر کرد.
در پی این حادثه، به گفته امیر ولدخانی – مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست ایمیدرو، ضمن تسلیت به خانواده معدنچیان طزاره و خانواده معدنی کشور، اعلام کرد: با توجه به وسعت … وقوع حادثه در معادن کشور و خطر فعالیت در این معادن، ایجاد مرکز ملی ایمنی معادن، این بستر برای اجرای اقدامات زیرساختی لازم در سطح معادن سطح کشور با ایجاد مکانیزم نظارتی و جمع آوری اطلاعات مناسب برنامه ریزی شده است. همان طور که خواسته شده.
وی خاطرنشان کرد: اقدامی مشابه این اقدام در چین اجرا شد و آن کشور با اتخاذ برنامه ریزی های مناسب توانست آمار حوادث معدن زغال سنگ را کاهش دهد. به طور کلی می توان گفت که می توان به سطح ایمنی مطلوب در معادن دست یافت.
سهم 3 درصدی بخش معدن در تعداد حوادث کار در کشور
مدیر توسعه و نوسازی HSE معادن و صنایع معدنی ایران با اشاره به گزارش مرکز آمار ایران در سال 1401 گفت: حدود 6025 معدن در کشور فعال است که از این میزان تقریبا 60 درصد تولیدات معدنی کشور است. . سهم مربوط به معادن ساختمانی شامل شن و ماسه، سنگ های تزئینی، آهک، گچ و قلوه سنگ است. جدای از این معادن، بیشترین تولید مربوط به معادن سنگ آهن با 4.7 درصد است.
ولدخانی ادامه داد: جمعیت شاغل در معادن در کشور بیش از 130 هزار نفر است و بر اساس مرکز آمار وزارت کار، سهم معدن از تعداد حوادث صنعتی کشور سه درصد برآورد شده است که نشان دهنده این است. سهم بسیار بالایی نسبت به سهم کارگران این بخش در کشور دارد.
بر اساس اطلاعیه ایمیدرو، ضمن تاکید بر اینکه برای برنامه ریزی و سیاست گذاری ایمنی در معادن کشور بررسی اطلاعات و آمار مربوط به معادن زغال سنگ و سهم تولید که 80 درصد آن روباز و 14 درصد است بسیار حائز اهمیت است. زغال سنگ، 11 درصد سنگ تزئینی و 3 درصد استخراج زیرزمینی غیر زغال سنگ است. بنابراین ارتقای ایمنی معادن در کشور نیازمند توجه ویژه است.
تمدید تفاهم نامه سه جانبه برای هم افزایی سیاست ها و برنامه های ترویج معدن
وی ادامه داد: در نتیجه، تفاهم نامه سه جانبه بین ایمیدرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای هم افزایی سیاست ها و برنامه های ارتقای ایمنی معادن در سال جاری با اهداف جدید تمدید شد. بر اساس این تفاهم نامه قرار است برای اولین بار کارگروه سیاست گذاری مشترک ادارات نظارتی ذیربط در حوزه ایمنی معدن در کشور تشکیل شود.
مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست ایمیدرو در خصوص مشکلات پیش روی معادن زغال سنگ کشور گفت: از مهمترین مشکلات این بخش، وضعیت خاص درزهای زغال سنگ در معادن کشور، تعمیق معادن زغال سنگ و افزایش آن است. در تولید گاز مربوط به افزایش عمق و استفاده از روش های سنتی تولید، تکنولوژی قدیمی تولید زغال سنگ است.
ولدخانی گفت: از دیگر مشکلات معادن زغال سنگ می توان به مشکلات اقتصادی و مشکلات ناشی از تحریم ها و همچنین وضعیت اشتغال و کاهش نیروی کار در این حوزه اشاره کرد. همچنین ایمنی معادن زغال سنگ از کمبود دانش و منابع آموزشی رنج می برد و با بازنشستگی نیروهای متخصص فعلی، دانش مربوطه کمتر به نیروهای جوان منتقل می شود و این موضوع یکی از مشکلات اساسی در حوزه ایمنی معادن زغال سنگ است.
برنامه های ایمیدرو برای بهبود ایمنی معدن
این مسئول ایمیدرو با بیان اینکه این سازمان برای ارتقای سطح ایمنی معادن برنامه های مختلفی را با همکاری دستگاه های ذیربط اجرا می کند، تصریح کرد: تدوین متون آموزشی با مشارکت دانشگاه امیرکبیر و نظارت پژوهشی و آموزشی. مرکز حفاظت فنی و بهداشت حرفه ای یکی از این برنامه ها نیز بررسی امکان استفاده از مدرسان واجد شرایط بین المللی و انتقال دانش و تجربه امنیتی است.
وی افزود: این سازمان علاوه بر نظارت بر ساخت پایگاه های امداد و نجات، برنامه های دیگری از جمله بهبود سیستم ها در حوزه مدیریت ریسک، بررسی حوادث، آموزش و … را اجرا می کند.
انتهای پیام