اخبار سیاسی روز

ضرغامی: ما در جمهوری اسلامی رابطه خود را با شادی تعریف نکرده ایم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به یکی از مشکلات پایگاه ها در راهنماها نگاه کرد و پیشنهاد داد که باید دو نوع راهنمای آغاز و بهسازی تشکیل شود و افزود: هر جا که رفتم نمونه هایی از مردم را دیدم که به طور خاص پرسه می زنند. پایه ها . گاهی اوقات هیچ علامت یا نوشته ای در پایگاه داده ها قابل مشاهده نیست. گاهی علامتی با خطوط نازک روی زمین می چسبانند و خاک پوشیده می شود و مردم راه می روند. می توان گفت که پول نداریم. در برخی کشورها دیده ام که از جوانان به صورت داوطلبانه استفاده می کنند، رفتارشان نشان می دهد که آموزش دیده اند. پرسیدم چقدر به این جوانان می دهند، گفتند چیزی نیست، این جوانان یا به صورت داوطلبانه در پایگاه های میراث حضور دارند یا با هماهنگی مدارس که به عنوان تجربه حرفه ای این جوانان در نظر گرفته می شود، در در عین حال که به آنها شخصیت و منزلت اجتماعی می دهد، همان نقطه ضعفی است که گروه های خاصی از منافقین از آن سوء استفاده می کنند و ما نمی دانیم. با آموزش و پرورش مذاکره کنید و دو سطح مربی تربیت کنید. خیلی چیزا بدون پول حل میشه

وی در ادامه از مدیران پایگاه های میراث ملی و جهانی خواست تا مجتهدان برتر میراث فرهنگی باشند، صفحات مجازی داشته باشند و برای هر سایت محتوای ارزشمند تولید کنند.

داریوش و خشایار شاه هم گفتند خوشبختی خوب است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: بخشی از دلایل این اتفاقات نادیده گرفته شدن فرهنگ ناملموس و ارزش‌های انسانی است. برای معرفی مناسب باید برنامه داشته باشیم. مثلا هفته پیش که به گنجنامه (همدان) رفتم، دو کتیبه دیدم که در کنار این دو عبارت خوب که ارزش فرهنگی ناملموس را ترویج می کنند، دیده نمی شود.

عزت الله ضرغامی با تاکید بر اینکه شادی مهم است و شادی از طریق میراث ناملموس منتقل می شود، گفت: در جمهوری اسلامی رابطه خود را با شادی تعریف نکرده ایم، در گریاندن مردم متخصص هستیم، همه متخصص و متخصص هستند، البته این درست است. آن هم خوب است اگر تعزیه کنیم ثبت جهانی می کنیم اما شادی هم مهم است به خصوص الان که با فقر و مشکلات اقتصادی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: همین کتیبه داریوش که می بینم چند عبارت دارد، مثلاً: «به نام اهورامزدا، به نام خدایی که شادی را آفرید. شادی مهم است. ما در جمهوری اسلامی رابطه خود را با شادی تعریف نکرده ایم. ما در گریه کردن مردم متخصص هستیم. همه متخصص هستند. ما با فقر و مشکلات اقتصادی مواجه هستیم. برخلاف کسانی که فکر می کنند شادی یک امر تجملی است، اینطور نیست. فرهنگ غیر مادی ما منتقل نمی شود، بنابراین می بینم که خوشحال نیستیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: به دنبال بحث خدمات بهداشتی برای کشور هستم. این پروژه آنقدر مهم است که خود من چندین جلسه برگزار کردم. در برخی پایگاه ها عمدا از توالت فرنگی استفاده می کنم، واقعاً خجالت می کشم، الان دنبال این هستیم که در جاده دستشویی نباشد. سایت های میراث ملی و جهانی اولین پنی را که به دست می آورید در توالت خرج کنید. موضوع دیگر این است که اصلاً از پارکینگ ها پول نگیرید، تحت هیچ شرایطی از مردم پول نگیرید. راه های دسترسی به برخی مناطق و پایگاه ها تخریب شده است. مدیر پایگاه داده باید بنویسد و پیگیری کند تا این مشکلات حل شود. آنها 90 دوربین VR در تخت جمشید دارند، اما خانواده ها و مردم برای استفاده از این دوربین ها زیر آفتاب صف کشیده اند. به مردم احترام بگذارید، حداقل یک شیدر برای این صف ها خواهید داشت. من روی این مسائل تمرکز می کنم چون برای ما، وزارتخانه و پایگاه ها زشت است.

انتهای پیام

به گزارش ای بی اس نیوز، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست پایگاه های میراث ملی و جهانی که از روز یکشنبه 31 مردادماه به مدت دو روز در ساختمان این وزارتخانه برگزار شد، وظایف مدیران این پایگاه ها را یادآور شد. اعلام کرد: واضح است که رسالت ما حفاظت از میراث فرهنگی است بنابراین همه پایگاه ها باید همیشه گزارش دهند و برنامه داشته باشند. علاوه بر این، آثار تاریخی با بلایای طبیعی نیز مواجه هستند، گاهی که به یک مکان میراثی می روم، کتیبه هایی را می بینم که حفاظت نشده و در برخی نقاط به دلیل فرسایش طبیعی در حال تخریب هستند. به طور منظم ارزیابی کنید و تا حد امکان به محافظت فیزیکی توجه کنید.

ضرغامی با تاکید بر اینکه خدماتی که به مردم ارائه می شود باید در خور شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی و پایگاه تاریخی باشد، افزود: در پایگاه ها، پارکینگ، راه های دسترسی و هزینه های غیرضروری مشکلات زیادی داریم که معلوم نیست چرا گرفته شده است. از سرویس‌های بهداشتی تا سایر خدمات هیچ‌کدام از اینها درست نیست ما مکان‌های زیادی را طراحی نکرده‌ایم که مردم حوصله‌شان سر می‌رود. دستگاه ها، آنها می توانند به ما کمک کنند.

من دنبال توالت هستم

چرا برخی نمایندگان می خواهند ضرغامی را استیضاح کنند؟

در ادامه این بحث، ضرغامی به مثالی از فیلم تایتانیک پرداخت و گفت: همان فیلم تایتانیک که در زمان مدیریت ما اجازه پخش از صدا و سیما را نداشت اما به کارگردانی آقای دارابی (معاون ضرغامی در وزارت میراث و یکی از کارگردانان معاصرش در صدا) و تلویزیون) با روتوسکوپی، این فیلم به نمایش درآمد، جدا از جنبه های منفی فرهنگی در غرب، درس های زیادی هم دارد. در این فیلم زنی است که در طبقه بالای کشتی است که مخصوص نخبگان است و همه امکانات را دارد اما خوشحال نیست و حتی می خواهد در یک صحنه خود را بکشد تا اینکه قهرمان فیلم دستش را می گیرد این تضاد به نفع طبقه پایین است.

ضرغامی با انتقاد از اینکه مبادی تحریف محتوا و پیام است، به بی اطلاعی برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس اشاره کرد و گفت: برخی می خواهند استیضاح کنند و می گویند مردم می خواهند در کنار میراث فرهنگی بسازند، چرا فکر نمی کنیم به آنها نپردازیم. البته مرزها باید منطقی مشخص شود، اما وقتی گفته می شود بافت تاریخی با هویت شهری منافاتی ندارد، خیلی ها متوجه نمی شوند و فکر می کنند بافت تاریخی فرسوده است و با بولدوزر می توان آن را تخریب کرد.

ضرغامی با انتقاد از بازنشر اطلاعات کپی شده، گفت: وقتی می‌خواهم موضوعی را پیدا کنم، صفحه‌های زیادی را می‌بینم که همه کپی شده‌اند، محتوای جدید و متفاوتی تولید نمی‌شود، به همین دلیل می‌گویم ما یک ملت دانلودی بودیم و الان هستیم. ملت دانلود شده.”

وی همچنین به نمونه‌هایی از کنسرت سیساد در کاخ سعد آباد و کنسرت سالار عقیلی در ارگ بم کرمان اشاره کرد و گفت: فضای اکثر پایگاه‌ها بزرگ است، باید با برنامه‌های هنری هم افزایی و حضور مردم را افزایش دهیم. اگر کنسرتی در کرمان برگزار کنید حدود 20 هزار نفر می آیند و یک مشکل امنیتی هم پیش نمی آید. یا کنسرت سیساد در کاخ سعدآباد که کار بسیار سنگینی بود چون بخشی از فضای سعدآباد در اختیار ریاست جمهوری است و گاهی مهمانانشان شب را در سعدآباد می گذراندند و می گفتند که صدای سیساد خوابش نمی برد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: تنها ما نمی گوییم شادی؛ خشایار شاه و داریوش هم می گویند خوشبختی خوب است، آنها هم یکتاپرست بودند و اهورامزدا را پذیرفتند. وقتی توضیحات همکارانم را می شنوم می بینم که در این مدت چقدر نشانه های وحدت و توحید وجود داشته است، یکی از دلایلی که مردم ایران به این سرعت اسلام را پذیرفته اند به خاطر اصل و تمدن ما بوده است، اینها گم شده است. به ما.

وی معرفی، تفسیر و انتقال صحیح پیام را از دیگر وظایف میراث ملی و جهانی دانست و افزود: بهترین موقعیت های تاریخی و تمدنی را داریم اما در معرفی ضعیف هستیم. من با بسیاری از نخبگان و جویندگان صحبت می کنم، اطلاعات آنها در مورد میراث فرهنگی بد است و اساساً آنها چیزی نمی دانند.

وی درباره مرمت نیز گفت: باید از تجربه مرمت مسجد امام استفاده کرد. من سعی نمی کنم کسی را سرزنش کنم. 12 سال بود که داربست ها ساخته شده بود و روی جزئیات کار کرده بودند. اما تجربه مرمت مسجد امام حاکی از آن است که باید همچنان بر مرمت نظارت کنیم. مدیران پایگاه باید مراقب باشند، موارد تلخی مثل مسجد امام نداشته باشیم.

تفسیر ضرغامی از فیلم تایتانیک

تجربه تلخ مرمت گنبد مسجد امام نباید تکرار شود

ضرغامی تاکید کرد: همه پایگاه ها باید به ترویج صنایع دستی ایران بپردازند و در کنار پایگاه ها بازار پر رونقی ایجاد شود. در کنار این کار علمی، آموزشی و متناقض را ترویج دهید. شما مجاز به انجام این کارها هستید. ما قبل از انقلاب جایی مثل حسینیه ارشاد داشتیم اما چقدر مثل حسینیه ارشاد تولید کردیم؟ پایگاه داده های قدیمی تر می توانند این کار را انجام دهند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا