ادعای رژیم اخاذی صهیونیستی را رد کنید
ادعای رژیم اشغالگر قدس در حالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که در دکترین دفاعی خود جایی برای سلاح هسته ای وجود ندارد و در گزارش ها و بازرسی های متعدد سازمان های بین المللی مانند آژانس بین المللی انرژی اتمی، کوچکترین موردی وجود دارد. نشانه انحراف از برنامه ایران هیچ برنامه صلح آمیز هسته ای گزارش نشده است. اگر این شواهد را با زرادخانه هسته ای تل آویو و تعداد بمب های هسته ای این رژیم مقایسه کنیم. مشخص خواهد شد که کدام طرف در مسیر اخاذی از فعالیت های هسته ای قرار دارد و صلح جهانی را تهدید می کند.
مذاکرات نیاز به حفاظت دارد
در پی سلسله مبارزات رژیم صهیونیستی بر سر توافق هسته ای و برنامه هسته ای ایران، این بار تل آویو ادعا می کند که اطلاعاتی در اختیار دارد که جمهوری اسلامی; غنی سازی 90 درصد آغاز شد، ادعایی که مانند دیگر ادعاهای نه چندان جدی رژیم صهیونیستی بلافاصله توسط رافائل گروسی، دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تکذیب شد. در یک ادعای مضحک و عجیب دیگر؛ نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، ایران را به اخاذی هسته ای متهم کرد. بنت در مصاحبه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، چنین ادعاهایی را مطرح کرد و از آمریکا خواست که فورا از مذاکرات خارج شود و اقدامات علیه ایران را تشدید کند.
آنچه در وین در حال رخ دادن است: اراده جدی و مسئله روشن ایران
پیش از این، همزمان با آغاز مذاکرات وین، یایر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل در یک تور اروپایی برای تأثیرگذاری بر مذاکرات به لندن و پاریس سفر کرد و با بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه دیدار کرد. تحریم های شدیدتر علیه ایران و امتناع این کشور از لغو هرگونه تحریمی. در پی این اقدامات، به گفته رسانه های رژیم صهیونیستی، «بانی گانتز» وزیر دفاع این رژیم طی روزهای آینده راهی واشنگتن می شود تا از تصمیم دولت جو بایدن در مورد آینده این رژیم مطلع شود. مذاکرات . .
به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای دست اندرکار توافق هسته ای در وین پایتخت اتریش در حالی ادامه دارد که تیم مذاکره کننده کشورمان هدف اصلی خود را از مذاکره با طرف های حاضر در برجام پیش از پایان سال 2018 تعیین کرده است. آغاز این دور از مذاکرات، لغو تحریم های غیرقانونی علیه مردم ایران را اعلام کرد. گفتوگوها با زیادهروی و ادعاهای مضحک کاخ سفید و بیش از هر زمان دیگری با هوشیاری طرفهای مذاکره بهویژه هیئتهای اروپایی در برابر تلاشهای مخرب و جفاگرانه رژیم صهیونیستی وارد پنجمین روز خود میشود.
به همین دلیل است که علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران، این موضوع را مطرح کرد در دیدار با نمایندگان مختلف هیئتهای 1+4، هشدار دادم که باید تلاش شود تا دیدگاهها و رویکرد بازیگران خارج از مذاکرات بر روند مذاکرات تأثیر منفی نگذارد. بنابراین رویکرد بازیگران خارج از توافق بر اساس مشاهدات آشکار و پنهان چندان مثمر ثمر و مسالمت آمیز نیست و بنابراین مذاکرات و نتایج احتمالی باید از این دیدگاه های مسموم مصون بماند.
ارائه متن روشنی از آنچه جمهوری اسلامی در این دوره از مذاکرات به دنبال آن است. این نشان می دهد که تیم مذاکره کننده ایران بیش از هر زمان دیگری می داند که از این دیدارها چه انتظاری دارد. لغو تحریم ها و تحکیم حقوق هسته ای دوجانبه از آن خواسته های صریح و روشن ایران است که با عزم تیم مذاکره کننده، اهرم های تحت فشار و پنهان غرب به نظر می رسد. کارایی لازم را نخواهد داشت.
این اولین بار نیست که پرونده هسته ای ایران در روند بسته شدن و جمع بندی با انواع چالش ها مواجه می شود. بخشی از سنگ اندازی ها همانطور که گفته شد توسط رژیم صهیونیستی و بخشی دیگر توسط خود آمریکا انجام شده است. كنگره آمريكا برخلاف وزارت امور خارجه كه ظاهراً مي خواهد به توافق هسته اي بازگردد. او همچنین بر طبل اسراف می کوبد و بایدن را نسبت به ایران برحذر می دارد، اما هیاهو و اقدامات تخریبی تاثیری بر تیم مذاکره کننده ایران نخواهد داشت و این غرب و به ویژه دولت بایدن است که باید در برابر این مبارزات هوشیار باشد.
مذاکرات در سطوح مختلف تخصصی، نمایندگان مجلس و مذاکره کنندگان ارشد از ایران، چین، روسیه، انگلیس، آلمان و فرانسه در وین ادامه دارد و علی باقری کنی، رئیس مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین، اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران متن پیشنهادی خود را ارائه کرده بود. در قالب دو موضوع لغو تحریم های ظالمانه و مسائل هسته ای ارائه شد. نمایندگان سه کشور اروپایی عضو شورای امنیت سازمان ملل و انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اروپا نیز با باقری ایران دیدار کردند و دیدارهایی بین هیئت ایرانی و مخالفان صورت گرفت که با تاکید ویژه بر لغو تحریم ها . باقری در دیدار مایکل لینهارت وزیر امور خارجه اتریش نیز بر جدیت و عزم جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات برای رفع تحریم ها تاکید کرد.
رژیم صهیونیستی ایران را متهم به اخاذی از برنامه هستهای خود میکند که سابقه طولانی در این زمینه دارد و جهان به خوبی میداند که میلیاردها دلار تسلیحات، زرادخانههای هستهای و هزاران میلیارد دلار یارانه از آمریکا و غیره. کشورها به بهانه یهودستیزی و اخاذی از اسلام هراسی و فعالیت های برنامه هسته ای ایران. در آخرین مورد اخاذی، به نقل از سایت خبری وینت، دولت بایدن اخیراً یک میلیارد دلار کمک نظامی به ارتش اسرائیل برای خرید موشک برای سامانه گنبد آهنین اختصاص داده است.
برخلاف پیچیدگی های معمول این نوع دیدارها، موضع ایران در مجامع مختلف به وضوح و با صدای بلند اعلام شد و در دو سند مکتوب به طرفین برجام ارائه شد. اکنون نوبت سایر کشورهای حاضر در شورای امنیت سازمان ملل به ویژه تروئیکای اروپایی است که نشان دهند تا چه اندازه به وعده های خود عمل کرده اند. اگر قبل از این بهانه برای عمل نکردن به وعده ها; غیبت ایران بر سر میز مذاکره با دونالد ترامپ بود. اکنون با حضور قدرتمند ایران بر سر میز مذاکره؛ عذرخواهی غرب قابل قبول نیست و این بار ایران منتظر ارزیابی صداقت کشورهای عضو توافق هسته ای از یک سو و کاخ سفید از سوی دیگر است.
برای جمهوری اسلامی ایران چه در سطح دولتی و چه در سطح ملی مهمترین موضوع رفع تحریم هاست و اینکه آیا برای دولت های اروپایی این موضوع محدود به ارجاع آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل و بازگشت به عقب است. به صفر برسند در این موقعیت تجدید نظر کنند همین مشکل و دلیل حضور در وین را داشته باشند. هر مقامی غیر از این؛ این نه تنها راهگشا نیست، بلکه از سوی ایران به عنوان یک استراتژی زمان بر تعبیر خواهد شد و پاسخ مناسبی نیز دریافت خواهد کرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز