صنعت نفت و گاز؛ انتظار 250 میلیارد دلار است
انتهای پیام
تعریف بسته های سرمایه گذاری مختلف در صنعت نفت
وی با بیان اینکه باید نفت و گاز را استخراج و پس از تامین نیاز داخلی به فروش برسانیم تا برای کشور درآمدزایی کنیم و در نتیجه اقتصاد کشور را توسعه دهیم و اقتصاد را بین نسل ها منتقل کنیم. نفت زیرزمینی که آینده آن مشخص نیست را نمی توان ثروت بین نسلی دانست و گفت: برای نفت با توجه به مخازن کشور که هزینه آن عموما کمتر از کشورهای دیگر است، بشکه ای بین 20 تا 30 هزار دلار نیاز است. سرمایه گذاری کنید، اگر بخواهیم ظرفیت را یک میلیون بشکه افزایش دهیم، به 20 تا 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم.
حسینی تصریح کرد: اگرچه تحریم ها یکی از دلایل این مشکل است، اما معتقدم می توانستیم هزینه تحریم ها را برای آمریکا آنقدر افزایش دهیم که این اتفاق نیفتد. در دور قبل که آمریکا به طور یکجانبه ایران را تحریم کرد، ما تحریم ها را نادیده گرفتیم. کشورها هم ریسک کردند و قراردادهای زیادی با ایران امضا کردند. در آن زمان حتی با ژاپن قراردادی منعقد کردیم که از سیاست آمریکا پیروی می کرد، مقامات نفتی آمریکا در همان زمان اذعان داشتند که 470 شرکت نفتی آمریکایی علیه تحریم ائتلاف کرده اند.
آغاز اجرای 25 طرح نفتی در سال جاری با 30 میلیارد دلار
وی گفت: برای رسیدن به خودکفایی ابتدا باید در نقطه قوت بود، سرمایه گذاری کرد. تئوری ما این بود که شرکت های داخلی باید در کنار شرکت های خارجی بایستند و بعد از مدتی حرف اول را بزنند.
به گفته وی، سرمایه گذاری به صورت مرحله ای انجام می شود که بر اساس بازه زمانی 10 و 20 ساله تعریف شده است و زمان مورد نیاز برای هر بازه زمانی در نظر گرفته شده است. در این بین از حداکثر ظرفیت سرمایه گذاری داخلی استفاده خواهیم کرد و منعی برای این سوال وجود ندارد.
طرح های نیمه تمام صنعت نفت و لزوم نوسازی و بهسازی تجهیزات این صنعت، دولت را مجبور به جذب سرمایه های داخلی و خارجی کرده است و به گفته وزیر نفت، بر اساس برآوردها، این صنعت نیاز به سرمایه دارد. معادل 250 میلیارد دلار
با توجه به سیاست دولت برای جذب سرمایه می توان به بهبود شرایط امیدوار بود، ایجاد بسته های تشویقی برای جذب سرمایه گذار می تواند در این زمینه موثر باشد.
لازم به ذکر است که امروز ظرفیت تولید گاز طبیعی کشور نزدیک به یک میلیارد متر مکعب و ظرفیت تولید نفت خام ایران نزدیک به 3 میلیون و 800 هزار تا 3 میلیون و 900 هزار بشکه است. صادرات بیشتر از سال گذشته بوده و افزایش قیمت های جهانی نیز به افزایش درآمدهای نفتی کمک کرده است.
در همین رابطه سید مهدی حسینی – کارشناس ارشد حوزه انرژی به ای بی اس نیوز گفت: بیش از 20 سال گذشته است که برای توسعه باید در صنعت نفت سرمایه گذاری کرد، در این سال ها از فناوری های جدید عقب مانده ایم، برخی کشورهای منطقه پیشرفت هایی داشته اند که نتوانسته ایم به آن برسیم. اگر اکنون سرمایه گذاری های کلان انجام نشود و ظرفیت سازی صورت نگیرد، ضایعاتی که به دست می آوریم بسیار قابل توجه خواهد بود. نگه داشتن نفت و گاز در زیر زمین تا زمانی که قیمت آن به 200 تا 300 دلار برسد، ایده بدی است.
همانطور که جواد اوجی وزیر نفت درباره نیاز کشور به سرمایه گذاری در نفت و گاز گفت، تاکنون نزدیک به 100 میلیارد دلار در بالادست و نفت و گاز پایین دستی برای سرمایه گذاری، تفاهم نامه ها و تفاهم نامه های داخلی و خارجی منعقد کرده ایم که 20 میلیارد دلار آن قرارداد است. ، اگرچه برآوردها نزدیک به 250 میلیارد دلار ما نیاز به سرمایه گذاری داریم.
از سوی دیگر، دستیابی به تولید ایمن و پایدار، توسعه میادین نفت و گاز، بازسازی و نوسازی تاسیسات و تجهیزات نفتی فرسوده، نوسازی واحدهای عملیاتی و تاسیسات نمکزدایی و شیرینسازی در مناطق عملیاتی و نوسازی پروژههای نفتی نیازمند سرمایهگذاریهای عظیم است.
به گفته وی، اگرچه بخشی از این سرمایه گذاری ها توسط شرکت های خارجی انجام شده است، اما از ظرفیت شرکت ها و بانک های داخلی نیز استفاده می کنیم.
این کارشناس انرژی گفت: دلیل ایجاد این ائتلاف این بود که همه دنیا با ایران تجارت می کردند و آمریکایی ها تحریم می شدند، هزینه های آمریکا و اروپا برای استخراج است و ما در این بخش جذابیت هایی داریم به همین دلیل شرکت های آمریکایی در حال تحریم هستند. مشتاق بودند با ما تجارت کنند.
غفلت نکن
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر سرمایه گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت از جمله اکتشاف، توسعه و بهره برداری از میادین نفت و گاز با توجه به میانگین عمر بالای تاسیسات سطحی و ورود به نیمه دوم عمر صنعت نفت حائز اهمیت است. میادین نفتی بزرگ و بزرگ زیرا هرگونه تاخیر و نارسایی در تامین سرمایه گذاری های لازم منجر به کاهش ظرفیت تولید نفت و گاز و فرآورده های نفتی نسبت به سطح فعلی و کاهش سطح ایمنی و افزایش تصادفات در مناطق عملیاتی می شود.
وزیر نفت در سخنانی دیگر گفت: بر اساس استراتژی ها اولویت ما تکمیل پروژه های نیمه تمام خواهد بود. بر این اساس تلاش ما بر این است که با سرمایه گذاری 13 میلیارد دلاری 48 پروژه نیمه تمام اولویت دار صنعت نفت را تا پایان سال جاری تکمیل و به بهره برداری برسانیم و عملیات اجرایی 25 پروژه عظیم با سرمایه گذاری 30 پروژه را آغاز کنیم. میلیارد دلار در سال جاری
محسن خجستمهر – مدیرعامل شرکت ملی نفت اخیرا تاکید کرد: سیاست دولت بر سرمایه گذاری در این صنعت متمرکز است. تعریف بسته های مختلف وی از سرمایه گذاری در صنعت نفت خبر داد و به ای بی اس نیوز گفت: از حداکثر ظرفیت ملی در این منطقه از کشور استفاده خواهیم کرد و همچنین از حضور شرکت های خارجی بدون توجه به تحریم ها استقبال می کنیم.