رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: صنعت سیمان نیازمند نوسازی و بازسازی ماشین آلات است.
وی همچنین گفت: در سال های اخیر هیچ شخص حقیقی یا حقوقی برای بازسازی و نوسازی واحدهای سیمانی درخواست مجوزهای لازم را نکرده است.
فرمانی افزود: انتظار داریم در سال های آینده سرانه مصرف این محصول در ایران به کشورهای پیشرفته و در حال توسعه نزدیک شود و مصرف از حدود 800 کیلوگرم به ازای هر نفر به 2000 کیلوگرم برای هر نفر افزایش یابد.
وی بیان کرد: باید مانند کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه نسبت به تولید سیمان های جدید به نام سیمان های کامپوزیت و سیمانی مانند LC3 اقدام کنیم که هم اکنون با شیب ملایم شروع به کار کرده ایم.
فرمانی ادامه داد: سال گذشته صنعت سیمان کشور به عنوان ششمین صنعت سیمان دنیا موفق به تولید 76 میلیون تن سیمان شد که از این میزان حدود 14 میلیون تن به صورت کلینکر به کشورها و مقاصد منطقه ارسال شد. سیمان (خاکستری و سفید). کنترل از راه دور صادر شد.
وی گفت: با حدود 66 میلیون تن مصرف سرانه داخلی نسبت به سال 1401 که 60 میلیون تن بوده است، 10 درصد رشد مصرف داشته ایم. پیش بینی می کنم امسال با افزایش 10 درصدی مصرف بتوانیم مصرف را از 66 میلیون تن در سال گذشته به حدود 71 میلیون تن برسانیم و بر این اساس باید تولید را افزایش دهیم.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی صنعت سیمان همچنین افزود: در ماه های گرم سال و اعمال محدودیت در مصرف انرژی، شاهد کاهش سهمیه تخصیص برق هستیم که ممکن است مانع افزایش تولید سیمان شود.
وی با تاکید بر اینکه کمبود برق یکی از چالش های اصلی صنعت سیمان است، گفت: وزارت نیرو میزان برق دریافتی صنعت سیمان در ساعات کم پیک در تیر و مرداد ماه سال جاری را 500 مگاوات اعلام کرد. که نسبت به دوره مشابه سال قبل نزدیک به 10 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: سال گذشته در ساعات کم بار حدود 725 مگاوات و در ساعات اوج بار 530 مگاوات برق دریافت کردیم اما بر اساس برنامه ریزی های اعلام شده در تیر و مرداد ماه امسال حدود 500 مگاوات برق برای این صنعت در نظر گرفته شد. سال سال
فرمانی گفت: با کاهش مصرف برق، خطوط تولید کلینکر و البته سیمان با کاهش تولید مواجه خواهند شد.
فرمانی با اشاره به اینکه برخی از شرکت هایی که به اندازه کافی کلینکر ندارند با مشکل تامین سیمان مواجه هستند، افزود: در این راستا در حال رایزنی با وزارت دفاع و نیرو هستیم تا با سه جانبه جلوی تولید کلینکر و سیمان توسط این شرکت ها گرفته شود. طرح.
وی گفت: قسمت کلینکر بیشترین مصرف انرژی را در تولید سیمان دارد و امیدواریم با همین انرژی بتوانیم حدود 30 درصد سیمان بیشتری تولید کنیم.