صنعت خودرو قربانی طمع مسئولان و دلالان است
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در سال های اخیر تاریخ صنعت خودروی ایران به یکی از چالش های آشکار اقتصاد ایران تبدیل شده است. در مقاطع مختلف اتهامات جدی به عملکرد خودروساز، دولت و قانونگذار در خصوص کوتاهی تکلیف، کمبود منابع، ارائه محصولات بی کیفیت و انحصارطلبی وارد شده است.
تیغ تیز انتقاد به خودروساز با زیان انباشته 100 تریلیون
از یک سو در سالهای اخیر انتقادات شدیدی متوجه خودروسازان شده است و علاوه بر وضعیت محصولات ارائه شده در بازار، وضعیت صورتهای مالی آنها با زیان انباشته 100 هزار میلیارد تومانی پرسشهای بسیاری را در بازار ایجاد کرده است. ذهن کارشناسان و ناظران
در واقع این سوال مطرح می شود که چگونه بازار خودرو ایران در کنترل تعداد معدودی از خودروسازان داخلی است و سالانه تا 8 میلیارد دلار منابع به این بخش اختصاص می یابد، اما تولید نهایی دولتی در مقایسه با محصولات خارجی، مورد تایید و رضایت مصرف کننده نیست.
نقش مخرب دولت با سیاست های غیر اصولی در صنعت خودرو
از سوی دیگر در مقاطع مختلف، نقش مخرب دولت در مداخلات غیرمتعارف و سیاسی در صنعت خودرو مورد توجه قرار گرفت و برخی ناظران مشکلات این صنعت را با سیاست های غیراصولی و مداخله جویانه مرتبط دانستند. سیاست های دولت های مختلف با وجود اینکه دولت سهم حداقلی در خودروسازان دارد، مدیریت این شرکتها با دخالت مستقیم دولت تعیین میشود و تا حدودی مجلس در سالهای گذشته دخالتهای سیاسی زیادی در صنعت خودروسازی کشور داشته است.
در سالهای اخیر و پس از تشدید تحریمها و عدم تعادل بیشتر عرضه و تقاضا برای خودرو، وجه جدیدی به پازل عدم تعادل خودرو در اقتصاد ایران اضافه شده است.
وجه جدید مشکل صنعت خودرو؛ رانت خواری توسط مصرف کننده
در سالهای اخیر تصمیمگیرنده صنعت خودرو با رویکردی متفاوت سیاسی، علیرغم زیانهای انباشته صنعت خودرو، تصمیم گرفت از رویکرد اعطای خودرو با قیمت محدود به متقاضیان و مصرفکننده نهایی استفاده کند. در این میان شاهد تشکیل صف بسیار متراکم کاندیداهایی هستیم که تمایل به استفاده از دیه بین قیمت پیشنهادی دولتی و بازار آزاد دارند.
در واقع تلاش برای دسترسی به ماشین تبدیل به تلاش برای اجاره با قیمت مناسب شد. این وضعیت که خواهان را به رانت خواری جدید در پازل خودرو تبدیل کرده است، مشکلات خودروسازی کشور را بدتر از گذشته کرده است. موضوعی که اخیرا به دلیل تفاوت بی سابقه قیمت خودرو با بازار به سوژه رسانه ای خودروهای پژو تبدیل شده است.
در عین حال به نظر می رسد علاوه بر نقش دولت و صنعت خودرو، چه در بحث ناکارآمدی مدیریتی و فنی و سیاست های غیراصولی، نقش مصرف کننده در استفاده از قیمت دیه نیز باید باشد. در نظر گرفته شده است.
دلالان جولان در بازار خودرو / دوستی خاله هرسه دلالان در گروه نامزدهای واقعی خودرو
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، جدای از سوء مدیریت و ناتوانی وزارت امنیت در ساماندهی وضعیت خودرو با ابزارهای مختلف از جمله واردات یا برنامه ریزی برای افزایش تولید خودرو، حضور دلالان و دلالان در بازار خودرو است.
آنچه این روزها به وضوح در حال رخ دادن است، حضور دلالان و دلالان در قالب جویندگان اصیل خودرو در بازار آشفته خودرو است. سابقه فروش قبلی دو خودروساز نشان می دهد که به دلیل عدم مدیریت واقعی تقاضا، حجم حضور خریداران در بازار خودرو صرفاً به دلیل سفته بازی زیاد است.
از این تجربیات می توان گفت که احتمالا بخش زیادی از حواشی این روزها به ویژه تجمعاتی که برای عرضه خودروی پژو پارس و افزایش قیمت این خودرو نسبت به سایر خودروها صورت گرفت، دیده می شود. به نشانه حضور صفته.
شایان ذکر است که علیرغم شکایات قانونی برخی از خریداران خودرو در مورد افزایش قیمت ها، همچنین شایان ذکر است که بسیاری از نشانه گذاری ها توسط کسانی ایجاد می شود که صرفاً به دنبال ماهیگیری در گل هستند. بازار خودرو آلوده به سفته بازی است. در این بازار و اساسا مصرف کننده واقعی محسوب نمی شوند.
و حرف آخر این است که صنعت خودروسازی کشور که بدون دخالت سیاسی دولت و مجلس باید آن را به خوبی برای مهندسان و دانشمندان صنایع کشور بشناسند، موج رانت خواری کشورهای مختلف را در اختیار گرفته است. طرفین
absnews