اخبار اقتصادی روز

صنعت خودرو باید از محدودیت های سنگین برای رفاه مصرف کننده رها شود



یک کارشناس اقتصادی در خصوص افزایش قیمت محصولات خودروسازان برآورد می کند که در حال حاضر در شرایط موجود سه ضلع مهم این صنعت (مردم، دولت و خود خودروسازان) هیچ کدام از صنعت راضی هستند؛ بنابراین صنعت خودرو باید برای انجام وظیفه ذاتی خود که افزایش رفاه مردم و مصرف کنندگان است از محدودیت های سنگین رها شود.

احمد فرهادی – وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره تاثیر افزایش قیمت رسمی خودروهای خروجی از کارخانه بر بازار خودرو و همچنین بر اقتصاد کشور، اظهار کرد: در ابتدا باید به این نکته توجه کرد. که ما یک ماشین بسازیم، حتی اگر سازنده تفاوت زیادی داشته باشد. خودروسازی همواره نقشی در رشد و توسعه اقتصادی کشورها (در سطح جهان) داشته است که شایسته عنوان صنعت مادر (صنعت صنایع) تلقی می شود. این صنعت به دلیل اتکا به صنایع مختلف به صنعت مادر معروف است و ارتباط تنگاتنگی با اقتصاد دارد.

این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به اینکه تاثیر و تاثیر آن بر صنعت خودرو می تواند نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی یک کشور یا منطقه داشته باشد، گفت: اما اگر این خودروی صنعت معتبر به معنای تولید کالا باشد، ضرر خواهد داشت. از دست دادن تولید در حال حاضر زیان تجمعی این صنعت به 90 تریلیون رسیده است. در واقع شرایط به گونه ای است که هیچ یک از سه طرف مهم این صنعت از آن خوشحال نیستند. همانقدر که مردم از نتایج کار ناراضی هستند، از عملکرد خود و دولت نیز از عملکرد خود ناراضی هستند!

وی افزود: اگر دقت کنیم می بینیم که اعلام افزایش قیمت خودرو در سال جدید نمی تواند کمکی به هیچ یک از این سه طرف کند. مردم همچنان از افزایش قیمت که تعدیل شده است ناراضی هستند. خودروسازان در داخل نیز ناراضی هستند چرا که با این افزایش قیمت نمی توانند زیان خود را پوشش دهند و دولت در دام ایجاد تعادل بین معادله «رشد تولید» و «کنترل تورم» گرفتار شده است.

فرهادی در پاسخ به این سوال که راه حل چه می تواند باشد؟ وی تصریح کرد: اما راه حل همان راه حل قبلی است; ساخت و ساز خودرو به معنای حل در تجارت بین المللی است. در واقع به معنای استفاده از تمام ظرفیت های موجود در دنیا از نظر ظرفیت تولید، ظرفیت فروش و خدمات پس از فروش است. در صنعت خودرو واقعی، تولید باید هر روز بهتر از دیروز باشد. به عنوان مثال، تولید خودروهایی که کمتر به سوخت های فسیلی وابسته هستند یا تولید خودروهایی با امکانات بیشتر. در واقع، صنعت خودرو، صنعتی پر رونق و پویا است که تولید خودرو، رونق بیشتری را برای خریداران به ارمغان می آورد. تولید کالاهایی که قیمت آنها در بازار تعیین می شود. می توان آن را به راحتی خریداری، نگهداری و جایگزین کرد.

به گفته این کارشناس اقتصادی کشور ما دارای صنعت خودروسازی است که متأسفانه (یا شاید خوشبختانه) مهمترین وظیفه حفظ اشتغال صنعتی است. اگر این صنعت می خواهد وظیفه اساسی خود یعنی افزایش رفاه ساکنان و مصرف کنندگان خود را انجام دهد، باید خود را از محدودیت های سنگین رها کند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *