وزیر نیرو از پیشرفت ساخت نیروگاه 5600 مگاواتی خبر داد و گفت: اولین واحد جدید نیروگاه کلاس F فولاد مبارکه به زودی به بهره برداری می رسد و پس از آن واحد دوم این نیروگاه نیز به بهره برداری می رسد. به عنوان کارخانه لامرد و آلومینیوم المهدی راه اندازی می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان صبح امروز در آستانه ورود به دوره پیک مصرف تابستان 1402 در نشست مشترک با نمایندگان واحدهای صنعتی، پایداری برق رسانی به صنایع بزرگ در ایام گرم سال را مورد بررسی قرار داد. سال و گفت: با توجه به شروع فصل گرما، لازم است هماهنگی های لازم با مسئولان واحدهای بزرگ صنعتی کشور برای تامین حداکثری برق و انرژی صورت گیرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه مهم ترین رکن تولید در هر کشور تامین انرژی است، افزود: در ایران بیشتر صنایع وابسته به مصرف انرژی هستند و عمده رشد و ارزش افزوده بخش صنعت مربوط به صنایع انرژی بر است. مصرف.
وی خاطرنشان کرد: سیاستهای تامین انرژی در دورههای گذشته و در برخی بخشها ما را به سمت مصرف غیراستاندارد در صنایع سوق داده است که به تدریج با نوسازی، استفاده از فناوریهای نوین، شاهد عادی شدن مصرف در بخش برق کشورها هستیم. و ابزارهای مدیریت مصرف کننده.”
وی با بیان اینکه در خرداد و تیرماه سال گذشته به ترتیب با رشد 34 و 64 درصدی تولید فولاد کشور مواجه بودیم، افزود: دلیل اصلی این مشکل کاهش مصرف انرژی در بخش خانگی و تزریق برق بوده است. وارد بخش صنعت کشور شد و ظرفیت های جدیدی وارد مدار شد.
محرابیان گفت: بخش اداری در سال 1401 بیش از 600 مگاوات مصرف مستقیم را کاهش داد و بیش از 400 مگاوات از طریق مولدهای خود به شبکه کمک کرد. مجموع این کاهش ها به اضافه افزایش ظرفیت سال گذشته به بخش تولید و صنعت کشور ارائه شد.
وزیر نیرو با اشاره به برنامه ریزی و اجرای 140 اقدام برای گذر موفقیت آمیز پیک تابستان 1402 گفت: علاوه بر این روش ها، آزمایش های جدیدی به برنامه سال جاری اضافه شده است تا مدیریت مصرف تابستان 1402 را می توان به خوبی انجام داد.
محرابیان با اشاره به برنامه ریزی برای احداث نیروگاه های خودکفا برای صنایع کشور ادامه داد: برنامه ریزی شده است که صنایع بتوانند خودشان نیروگاه بسازند که البته این امر باید با توجیه اقتصادی همراه باشد.
وی تاکید کرد: بر این اساس ابتدا تفاهم نامه ای بین وزارت نیرو و وزارت حراست منعقد شد و در مرحله بعد این موضوع به قانون تبدیل شد و در یک گروه 15 هزار مگاواتی کار مشترک، تفاهم نامه منعقد شده است. بین وزارت نیرو و صنایع ساخت 15000 مگاوات نیروگاه مشخص شده و مقدمات کار انجام شده و مجوزهای لازم صادر شده و یا در حال صدور است.
محرابیان ساخت 5 هزار و 600 مگاوات نیروگاه صنعتی را آغاز کرد و افزود: در این مدت کوتاه دو واحد گازسوز 3 و 4 نیروگاه سمنان به بهره برداری رسیده و تعداد قابل توجهی از نیروگاه ها به بهره برداری رسیده است. نیروگاه ها در مراحل مختلف تکمیل از جمله 95 درصد به پایین هستند.
وی ابراز امیدواری کرد: به زودی اولین واحد جدید نیروگاه کلاس F فولاد مبارکه و پس از آن واحد دوم و سپس کارخانه های لامرد و آلومینیوم المهدی به بهره برداری برسد.
وزیر نیرو درباره توجیه اقتصادی پیشبرد این پرونده توضیح داد: امروز قیمت برق نیروگاهی با تعرفه 1401 حدود 300 تومان در هر کیلووات ساعت است و این در حالی است که صنایع با تعرفه سال گذشته بیش از سال گذشته از شبکه برق دریافت می کنند. 600 تومان می گیرند در چنین شرایطی تولید برق توسط صنایع توجیه اقتصادی دارد.
وی با بیان اینکه از صنعتگران تقاضا داریم در ساخت نیروگاه ها تسریع کنند، گفت: صنعتگرانی که نیروگاه های خود را راه اندازی می کنند به هیچ وجه مشمول مدیریت مصرف نخواهند شد و تمام برق تولیدی متعلق به آنها خواهد بود.
وزیر نیرو با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی انجام شده در سال جاری چارچوب برنامه برای صنایع کوچک و شهرک سازی همانند برنامه سال گذشته است، افزود: در پیک تابستان امسال هیچ محدودیتی برای صنایع کوچک اعمال نمی شود، اما برای صنایع. واقع در تجمعات و مانند اینها، در خارج از مناطق ساخته شده، از آنها خواسته می شود که فقط نیمی از روزهای تعطیل خود را در طول هفته در نظر بگیرند.
وی تصریح کرد: به این معنا که به جای روز جمعه، روزهای دیگر هفته را که ثابت است و ساعات بعدازظهر را نیز شامل می شود، تعطیل می کنند، در چنین شرایطی می توانند حتی از صبح تا ظهر به روند تولید خود ادامه دهند.
محرابیان در خصوص حدود 400 واحد صنعتی بزرگ که انشعابات آنها در حوزه برق منطقه ای تامین شده است، گفت: بستر کلی این واحدها همانند سال 1401 است که البته بخشی از برنامه در سال گذشته اجرا شده است. حتی اجرا نشد و قبل از آن برق تامین می شد.
وی در این خصوص توضیح داد: تا جایی که بتوانیم با کاهش مصرف داخلی در طرح پاداش پس انداز ملی کنار بیاییم، به همان میزان برق به صنایع بزرگ داده می شود؛ در صورتی که در طرح پاداش ملی پس انداز با کاهش مصرف داخلی مواجه شویم. البته این اختیاری است، هر واحد می تواند درخواست خود را از طریق مرکزی اعلام کند و در این صورت می توان انرژی مورد نیاز واحد صنعتی را در ساعاتی که تابع مدیریت مصرف است تامین کرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه برنامه ریزی هایی برای تامین انرژی مورد نیاز صنایع وجود دارد، گفت: از واحدهای صنعتی بزرگ می خواهیم برنامه تولید را به گونه ای تنظیم کنند که میزان انرژی دریافتی در ساعات پیک مصرف کاهش یابد. حتی در ساعات اوج مصرف و کم مصرف، صنایع بزرگ می توانند نیازهای صرفه جویی در مصرف انرژی خود را به لطف سیستم ملی برآورده کنند، اگر کنترل مصرف تولید آنها را محدود کند.
وی تاکید کرد: به میزانی که در بخش خانوار صرفه جویی شود، این انرژی به بخش تولید منتقل می شود. به عبارت دیگر بخش مولد از بخش غیرمولد کمک می شود، در بخش خانوار رفاه تامین می شود و کاهش مصرف از بخش مازاد تامین می شود.
وزیر نیرو از هر یک از صنایع مستقر در مناطق مختلف کشور خواسته است در جهت اطلاع رسانی و تشویق خانوارهای مشترک به عضویت در سامانه پاداش پس انداز فعالانه عمل کنند تا میزان صرفه جویی انجام شده به بخش صنعت تزریق شود. کلیات تولید و ساختار اقتصاد و تولید کشور.
وی در ادامه یادآور شد: وزارت نفت نیز بر اساس تصمیم اتخاذ شده در فصل سرد سال همین طرح را اجرا خواهد کرد. این طرح اولین طرح مدیریت مصرف کننده در کشور است.
وی گفت: صنایع باید وارد میدان شوند تا مصرف انرژی کشور را با روشی پیشرفته، علمی و داوطلبانه تغییر دهند تا مصرف از مازاد مصرف و مصرفی که کمکی به تولید و رفاه مصرف کننده در کشور نمی کند تغییر کند. بخش تولیدی مصرف بی رویه در واحدهای غیر تولیدی تنها باعث آلودگی محیط زیست می شود.
محرابیان در این خصوص ادامه داد: با جلو بردن این روند سه برنده خواهیم داشت، سه ضلع مثلث شامل تولید که انرژی بیشتری مصرف می کند، مصرف داخلی که پاداش می گیرد و دولت که مسئولیت تامین انرژی را بر عهده دارد در هر کشوری.
وی با بیان اینکه در فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به فروردین 1401 رشد قابل توجهی در تولید داشتیم، افزود: نسبت به فروردین 1401 شاهد افزایش 5.8 درصدی تولید بودیم که البته بیش از این مقدار است. در صنایع انرژی بر به طوری که در فولاد بالای 11 درصد است و این روند در فروردین ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در صنعت کشور حدود 2.7 میلیارد مترمکعب آب مصرفی وجود دارد، گفت: با قانونی که در سال جاری تصویب شد، می توان با استفاده از آب های غیر متعارف، به همین میزان آب اضافی را به آب صنعتی رساند. روش های بازیافت و غیره شده است
محرابیان تاکید کرد: باید به گونه ای عمل کنیم که ضمن افزایش تولید، تورم را کاهش دهیم. امسال، هر نوع اطلاعات نادرست در کدال بورس ردیابی خواهد شد. سال گذشته نمونههای دقیق کشف و تذکرات لازم ارائه شد، امسال در دولت تاکید شد که اگر واحدی به بهانه تامین انرژی رتبههای منفی را وارد کند، پیگیری و در صورت نادرست بودن اطلاعات با آن برخورد میشود. مطابق با قانون.
انتهای پیام