صنایع تاثیرگذار را نباید در بودجه نادیده گرفت
به گزارش خبرنگار پارلمانی ای بی اس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دیوان محاسبات کشور، جلسه ارزیابی عملکرد ایدرو با حضور رئیس کل، دادستان، معاونان فنی و حسابرسی، جمعی از حسابرسان و مدیران کل ای بی اس نیوز برگزار شد. دفتر حسابرسی و رئیس و اعضای هیئت مدیره سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو).
سیداحمدرضا دستغیب در این نشست با تاکید بر اینکه این سلسله نشست ها با هدف کمک به سازمان ها در اجرای بهتر نقش و رسالت خود برگزار می شود، گفت: برخی سازمان ها مانند ایدرو جایگاه حاکمیتی و نفوذی دارند اما کمتر هستند. قابل رویت. در بودجه در خصوص بودجه و منابع آنها باید تمهیدات لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه شرایط فعالیت تجاری و نحوه دسترسی به سرمایه گذاری ها متفاوت و دشوار شده است، افزود: در چنین شرایطی منطق کار شما باید سودآور باشد و از جایگاه دولت خارج شود، در این صورت بخش خصوصی نیز بدون رقیب خواهد بود و وارد فعالیت خواهد شد.
رئیس دیوان محاسبات کشور ضمن تشکر از نقش و تعهد این شرکت در توسعه اقتصاد کشور، به گسترش بیش از حد سازمان و تعدد شرکت های تابعه توجه کرد و گفت: در صورت انسجام بیشتر این شرکت و توسعه آن. افزونگی ها حذف می شوند، حذف آسان تر و موثرتر خواهد بود. دیوان محاسبات نیز در این زمینه مفید است.
در بخشی دیگر از این دیدار، علی کامیار، دادستان دیوان محاسبات کشور، همکاری این سازمان با دیوان محاسبات در ارائه اظهارنامه های کامل و بستن هرچه سریعتر حساب های افتتاح شده خارج از اختیار بانک مرکزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: شرکت در حال توسعه صنایع می باشد. کشور نقش مهمی دارد و موانع آینده باید با تعامل و همکاری برطرف شود.
همچنین در این جلسه احمدی رئیس هیئت مدیره شرکت ایدرو گزارشی از فعالیت ها و برنامه های سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران ارائه کرد و گفت: هدف سازمان توسعه صنایع پرخطر است. در مناطق محروم توسعه سرمایه گذاری صنعتی در مناطقی که بخش خصوصی به دلیل سودآوری پایین نمی تواند یا نمی خواهد وارد شود و همچنین برگزاری دوره های آموزشی تخصصی در حوزه صنایع و آموزش افراد در زمینه مدیریت صنعتی.
در این جلسه تاکید شد که بودجه شرکت به موقع در مجمع عمومی تصویب نشده و اطلاعات شرکت با ارقام ارائه شده از سوی سازمان برنامه و بودجه مطابقت ندارد که قابل پیگیری در سال های آینده
بر اساس اطلاعات ارائه شده در این جلسه، این شرکت دارای 119 شرکت تابعه و وابسته است که از این تعداد 32 شرکت در قالب طرح پروژه راکد، 2 شرکت در حال ورشکستگی و 39 شرکت به دلیل عدم مدیریت کافی در حال انحلال هستند. و ارائه طرح های توجیهی فنی و اقتصادی در آن با طرح ها پیوند خورده است.
همچنین تعداد 6 شرکت زیرمجموعه زیان انباشته متوالی طی سه سال را ثبت کردند که بر خلاف قوانین بودجه سالانه مشخص نشده و باید باشد.
اخذ مجوز از خزانه داری کل کشور و کاهش تعداد حساب های مرتبط با حساب های بانکی غیرمجاز از دیگر نکاتی بود که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت و مقرر شد با توجه به تغییر شرکت به سمت مادر متخصص و سازمان توسعه، اساسنامه سازمان باید با دیدگاه توسعه اصلاح شود.
ضمناً تقویت بخش خصوصی و استفاده از مشارکت مردمی در پروژه ها و سرمایه گذاری بخش خصوصی در این پروژه ها، عدم انجام فعالیت های خارج از اساسنامه، استفاده از ماده 136 قانون محاسبات عمومی کشور در مورد نرخ دارایی ها و بدهی ها. ارائه مکانیزم تامین مالی طبق برنامه ریزی ها، بلاتکلیفی قراردادی فازهای 17 و 18 پارس جنوبی، عدم نظارت بر پیمانکاران فرعی، هزینه های بدون مرجع، انتقال اقساط سالیانه و دلایل عدم تحویل با وجود بیش از 5 سال تحویل موقت. ، منابع درآمد محدود، فعالیت 231 حساب بانکی خارج از مصوبه بانک مرکزی، واریز منابع در حساب ها و …. زیر خط کشیده شدند.