صنایع باید به سمت رویکرد دانش محور حرکت کنند
این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن قطعه سازی همگن گفت: در این راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز کمک های بسیار خوبی برای دانش بنیان ها در نظر گرفته است و قطعه سازان نیز از این حمایت ها بهره مند شدند. این ایده خوبی است که شرکت های تولیدی به سمت رویکرد دانش بنیان حرکت کنند.
امیرحسین جلالی، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن تولیدی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، گفت: حدود 5 سال است که قطعه سازی به عنوان دانش بنیان طبقه بندی شده است. سالها حالا بنابراین امکان تولید تمامی قطعات مورد نیاز در داخل کشور وجود دارد. همچنین نیازی به واردات قطعات تولید شده توسط قطعه سازان داخلی نیست.
وی ادامه داد: در این راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمک های بسیار خوبی برای دانش بنیان ها داشته است و قطعه سازان نیز از این حمایت ها بهره مند شده اند. در این راستا می توان گفت که حرکت شرکت های تولیدی به سمت رویکرد دانش بنیان ایده بسیار خوبی است.
برای ساخت قطعات بهتر چه کنیم؟
جلالی با تشریح تسهیلات مورد نیاز برای توسعه قطعات یدکی گفت: درخواست و پیشنهاد می کنیم که دولت دست خود را برای فعالیت گمرکی باز کند. زیرا سازندگان تجهیزات در حوزه روابط گمرکی با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی ادامه داد: یکی از راه هایی که ما شرکت های دانش بنیان می توانیم از طریق دانش خود فناوری های مکمل دیگری را وارد کشور کنیم، ارتباط و تبادل با کشورهای خارجی است و این نیز نیازمند عبور از کانال گمرکی است.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن صنایع همگن قطعات گفت: از این طریق میتوان دوربینها و کاستهای فناوری خود را تکمیل کرد. البته باید توجه داشت که در حال حاضر امکانات گمرکی وجود دارد اما به نظر ما کافی نیست.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم معافیت های گمرکی بیشتری داشته باشیم امکان صرفه جویی ارزی بیشتر و انتقال فناوری سریعتر فراهم می شود.
نحوه بهبود کیفیت قطعه
جلالی تصریح کرد: دانش بنیان ها می توانند تجهیزات آزمایشی و آزمایشگاهی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند تا تولید قطعه خود را افزایش دهند. به عنوان مثال، اگر دستگاه تست لرزش ندارم، باید این کار را به شرکت دیگری واگذار کنم، حتی اگر آنها در شهر دیگری باشند.
وی بیان کرد: دلیل آن این است که شرکت های دانش بنیان در تامین سرمایه و ارز محدود هستند و خرید دستگاه های وارداتی با قیمت های گزاف برای هر تست توجیهی ندارد. بلکه می توانیم از امکانات فنی، مهندسی و آزمایشگاهی سایر شرکت ها بهره مند شویم.
این فعال صنعت در نهایت تاکید کرد: افزایش امکانات و تسهیلات دانش بنیان گمرک برای دسترسی به امکانات، قطعات و فناوری های خارجی بسیار حائز اهمیت است و از این بابت کمک می خواهیم.