09:30 – 20 سپتامبر 1403
سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی امروز سه شنبه 20 شهریور ماه برگزار شد و در این خصوص محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی گفت: در قانون جدید بانکداری تکالیف مشخصی برای بانک مرکزی تعیین شده است تا تورم کاهش یابد. حفظ ارزش پول ملی وظیفه بانک مرکزی است. تحقق عدالت و رشد اجتماعی در قانون جدید مد نظر است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال با شهادت رئیس جمهور با تکانه های غیرقانونی مواجه بودیم اما خوشبختانه با اجماع ملی به آرامش در اقتصاد ایران رسیدیم و متغیرهای اقتصادی توانستند تثبیت شوند. جاده.”
این مقام مسئول افزود: برآوردهای ما در سه ماهه اول در خصوص رشد حاکی از آن است که تولید ناخالص داخلی در بهار به 4.2 درصد رسیده است که نشان می دهد در کشاورزی وضعیت بهتر بوده و نرخ رشد نفت خوب بوده است، اما آمار کارگاه ها به این صورت بوده است. خوب نشان می دهد که شاخص کل در سه ماهه اول 3.5 درصد رشد داشته است که نشان می دهد نرخ رشد در برخی صنایع از جمله خودرو خوب نبوده است.
فرزین همچنین گفت: آخرین آمار پنج ماهه صادرات غیرنفتی 29.1 میلیارد دلار بوده و رو به رشد است. در مورد رشد ما نشان می دهد که اگر این روند ادامه پیدا کند در پایان سال 3.7 درصد رشد خواهیم داشت. . برآورد ما این است که در پایان سال نفت و کشاورزی وضعیت خوبی داشته باشد، اما دغدغه ما بخش صنعت است.
وی افزود: ما دو نگرانی داریم، اول عدم تعادل سیستم بانکی که بخشی از آن ناشی از عدم تعادل دولت است و بخشی دیگر عدم تعادل بودجه است که یکی از مهمترین مسائل تامین مالی است. رشد پایدار که باید مورد توجه کامل قرار گیرد.»
فرزین در خصوص سیاست های پولی گفت: نرخ رشد پول در 4 مردادماه به 23 درصد رسید و این نشان می دهد که اقتصاد از تورم آرام برخوردار است. همچنین نرخ رشد نقدینگی در 4 مرداد به 27.5 درصد رسید که با هدف ما فاصله زیادی دارد. برای کنترل نقدینگی باید در بازار ارز ثبات داشته باشیم. کنترل تورم هدف اصلی بانک مرکزی است.
وی می گوید: سال گذشته برای 8 بانک برنامه اصلاحی ارائه کردیم و آنها را کنترل می کنیم. برخی بانک ها به این برنامه عمل کردند و برخی به کندی حرکت کردند و به نظر من بخشی از نارضایتی ها به دولت و مجلس مربوط می شود. واضح است که هدف قانون برنامه هفتم کاهش نارضایتی است و بانک ها باید از فعالیت های بانکی خارج شوند.
رئیس کل بانک مرکزی می گوید: چند سالی است که رد دیون در سیستم بانکی نقش آفرینی کرده است. در مورد وام ازدواج نیز معتقدم وام ازدواج به شمول مالی نظام بانکی کمک کرد، اما مسئله اصلی این است که انتظارات فعلی بسیار بیشتر از منابع نظام بانکی است، بنابراین دستیابی به آن ما را از اهداف دور می کند تاکنون 53 درصد محقق شده و 23000 متقاضی بازپرداخت کرده اند. در حال حاضر 355000 نفر در لیست انتظار هستند و برآورد ما این است که به 800000 منبع نیاز داریم. در یک ماه گذشته جلسات زیادی برای حل این مشکل داشته ایم.