صعود ماهواره های ایرانی به ارتفاع 36 هزار کیلومتری
سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از برنامه بلندمدت صنعت فضایی ایران برای رسیدن به ارتفاع 36 هزار کیلومتری ماهواره های ایرانی خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید احمد حسینی مونس عصر امروز دوشنبه 9 بهمن 1402 در یک برنامه تلویزیونی با موضوع پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا، اظهار کرد: مدارهای بعدی پیش بینی شده در راهبرد فضایی کشور رسیدن به مدار 36 هزار کیلومتری است که طی آن به مدار 36 هزار کیلومتری پیش بینی شده است. در برنامه های رهبر معظم انقلاب نیز قرار دارد. امیدواریم در آینده ای نه چندان دور به این هدف دست یابیم و ماهواره برهای کلاس جدید ما قطعاً این قابلیت را خواهند داشت.
**برنامه بعدی دریافت کننده سیمرغ بهینه ماهواره، سکوی سریر و گیرنده ماهواره ذوالجناح است.
وی درباره برنامه کوتاه مدت صنعت فضایی کشور بیان کرد: برنامه توسعه پرتابگر زیر نظر وزارت دفاع و شورای عالی فضایی است. ماهواره بر سیمرغ آخرین مراحل تثبیت خود را پشت سر می گذارد و با پرتاب موفقیت آمیز اخیر خود را ثابت کرده است. برنامه بعدی گیرنده ماهواره بهینه سیمرغ، سکوی سریر و گیرنده ماهواره ذوالجناح است. سیمرغ هم اکنون با سوخت مایع دو مرحله ای راه اندازی می شود و ذوالجناح نیز در برنامه آینده با سوخت سه مرحله ای است که شامل دو مرحله جامد و یک مرحله مایع خواهد بود. علاوه بر این، راه اندازی های تحقیقاتی دیگری نیز خواهیم داشت.
حسینی مونس با اشاره به پرتاب اخیر چهار ماهواره ثریا، مهدا، کیهان 2 و هاتف توسط ماهواره های قائم و سیمرغ، یادآور شد: هفته گذشته ماهواره سوریا با ماهواره قائم ساخت سپاه و در برد 750 پرتاب شد. کیلومتر مدار. ماهواره سیمرغ در هفته جاری سه ماهواره مهدا، کیهان 2 و هاتف را به صورت همزمان و در مداری بیضی شکل با نصف النهار 450 کیلومتر و ارتفاع 1110 کیلومتر به فضا پرتاب کرد. برای اولین بار سه ماهواره ایرانی به طور همزمان در مدار قرار گرفتند و ارتفاع 1000 کیلومتری ثبت شد.
**همه این پرتاب ها کاملا ایرانی و بومی بود
وی افزود: تمامی این پرتاب ها کاملا ایرانی و بومی بوده است. علاوه بر ماهواره بر قائم ساخت سپاه، ماهواره بر سیمرغ نیز ساخت سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع است. ماهواره مهدا توسط پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ماهواره های کیهان و هاتف توسط شرکت صائران وزارت دفاع ساخته شده است.
**آموزش سامانه شهید سلیمانی با حضور شرکت های دانش بنیان
سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره ماموریت این ماهوارهها گفت: ماهوارههای ثریا و مهدا مأموریت مخابراتی دارند و در حال آزمایش زیرسیستمهای ماهوارهای عملیاتی هستند که قرار است در آینده مورد استفاده قرار گیرند، زیرا نمیتوان همه شرایط مکانی را روی آن شبیهسازی کرد. زمین. ماهواره کاهان 2 برای ناوبری استفاده می شود و اولین گام به سمت سیستم های ناوبری فضایی بومی است که در حال حاضر برای اثبات این فناوری و آزمایش آن در حال پرتاب هستند. ماهواره هاتف در حوزه اینترنت اشیا نیز فعالیت دارد. کنسرسیومی از شرکتهای دانشبنیان، سامانه شهید سلیمانی را تشکیل میدهند تا اینترنت باند باریک فضایی در این سامانه وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه ماهواره سیمرغ به ارتفاع یک هزار و 110 کیلومتری بالاترین ارتفاع برای یک ماهواره ایرانی رسیده است، افزود: مدارهای فضایی به مدارهای نزدیک به زمین 200 تا 2000 کیلومتری گفته می شود که بیشترین استفاده را دارند. پرکاربردترین برد 500 تا 800 کیلومتر است که ماهواره های استارلینک اسپیس ایکس در این مدار قرار می گیرند و ماهواره ثریا ایران نیز در مدار 750 کیلومتری قرار می گیرد. این منطقه بسیار شلوغ است و ممکن است در آینده در دسترس نباشد. این مدارها به طور گسترده در سیستم های اندازه گیری، مخابرات و ناوبری استفاده می شوند.
**فقط 10 کشور می توانند خودشان ماهواره پرتاب کنند که ایران نهمین کشور است.
حسینی مونس درباره جایگاه ایران در صنعت فضایی جهان بیان کرد: صنعت فضایی از زنجیره های مختلفی تشکیل شده که شامل ماهواره، پرتابگر و ایستگاه های زمینی است. امروزه در دنیا 90 تا 100 کشور ماهواره دارند، 50 کشور در حال ساخت ماهواره هستند و تنها 10 کشور می توانند به تنهایی ماهواره پرتاب کنند.
وی در پاسخ به این سوال که صنعت فضایی چه اهمیت و کاربرد دارد؟ وی یادآور شد: کاربردهای مختلفی مانند اندازه گیری در کشاورزی، هواشناسی، منابع طبیعی، نگهداری اراضی زیر کشت و … بخشی از برنامه های کاربردی هستند که در حال حاضر در این صنعت فناوری اطلاعات در حال توسعه هستند. از دیگر کاربردهای این صنعت مخابرات، ناوبری و اکتشاف ایستگاه فضایی است که در آینده ابعاد اقتصادی وسیعی خواهد داشت. سرمایه گذاری در این زمینه بازدهی چندگانه خواهد داشت. علاوه بر این، این حوزه در کنار ابعاد اقتصادی، ابعاد اقتدار نیز دارد که اگر از هم اکنون اقدام نکنیم، در آینده ممکن است در انحصار قرار گیرد.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع همچنین واکنش منفی برخی کشورهای اروپایی به پرتاب ماهواره عمودی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: بیشتر بحث های آنها بر سر این است که انحصار فضایی در دست آنها باشد، اما مسئولان، سیاستمداران، دانشمندان و صنعتی ما این گونه نیستند. . متاثر از این مسائل در وزارت دفاع برخی از برنامه های ما به نحوی با نیروهای مسلح مرتبط است، چرا که هم در مراکز دانشگاهی و ملی خدمت وظیفه ملی و هم در ادارات لازم به نیروهای مسلح خدمات ارائه می دهیم.
انتهای پیام