بر اساس آمار پرتال ملی مجوز، 15 هزار و 468 درخواست مجوز از ثبت نام، هویت، آدرس و 8 استعلام در پرتال ملی مجوز غایب بوده و از این میان برای هزار و 530 نفر مجوز صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تا شامگاه پنجشنبه 18 اردیبهشت ماه، 15 هزار و 468 درخواست مجوز از سراسر کشور 8 مرحله ثبت نام، احراز هویت، آدرس و استعلام در پرتال ملی صدور مجوز را با موفقیت پشت سر گذاشتند و از این تعداد، 1530 نفر جواز کسب دریافت کردند. نسبت صدور پروانه کسب به درخواست تقریباً به 10 درصد رسیده است، اما این نسبت روز به روز در حال افزایش است و امید است با آشنایی بیشتر متقاضیان و اتحادیه های صنفی با فرآیندهای جدید ثبت نام مشاغل و صدور پروانه کسب، نسبت افزایش خواهد یافت. دستیابی به 100٪ و همه متقاضیان واجد شرایط بدون حضور و غیاب، مجوزهای بدون کاغذ مجوز خود را در اسرع وقت دریافت می کنند.
از میان هزار و 530 نفری که پروانه بهره برداری جدید دریافت کردند، 71 درصد از متقاضیان مرد و 29 درصد زن هستند. این در حالی است که 40 شرکت موفق به اخذ جواز کسب با روش کاملاً غایب شده اند. میانگین زمان صدور مجوزهای تجاری جدید 6.5 روز بود.
طبق قانون، از اسفندماه سال گذشته، ثبت درخواست و صدور پروانه کسب از درگاه ملی مجوز (mojavez.ir) کاملا الکترونیکی و آفلاین شده و پس از ثبت درخواست، «کسب و کار» مجوز و شناسه منحصر به فرد مربوطه» بین 3 تا 7 روز کاری به پرونده متقاضی ارسال می شود. مجوزها به پورتال ملی ارسال میشوند و هر کس میتواند 24 ساعت شبانه روز با اسکن شناسه منحصر به فرد خود (QRcode) اعتبار آن را درخواست کند.
لازم به ذکر است از ابتدای سال 1402 کلیه پروانه های کسب قانونی صرفاً «فایل های الکترونیکی حاوی شناسه منحصر به فرد» بوده و الزام به صدور پروانه کسب کاغذی از صاحب پروانه الکترونیکی جرم بوده و 6 ماه مجازات دارد. به 2 سال زندان
دبیرخانه شورای مقررات زدایی توجه کلیه اتحادیه های محترم را به مفاد نامه 1402.1.16 ریاست محترم اتاق اصناف کشور به مسئولین محترم اتاق اصناف و معدود افرادی که در انتشار شایعات و اظهارات کذب، جلوگیری از ثبت نام یا پیگیری متقاضیان پروانه کسب پروانه با ممنوعیت صدور مجوز در پرتال ملی، هشدار می دهد که دوران تعیین شرایط خودسرانه و مطالبه هزینه های هنگفت از بنگاه های نجیب برای صدور مجوز به پایان رسیده است. مراجع 3 گانه پیگیر اجرای کامل قانون تسهیل صدور مجوز هستند و مطمئناً امضاهای طلایی در فرآیند صدور مجوز برنمی گردند.
دبیرخانه شورای مقررات زدایی به متقاضیان پروانه کسب اطمینان می دهد که پورتال ملی صدور مجوز بر اساس قانون جدید ایجاد شده و نواقص در فرآیند صدور مجوز کسب و کار کاملا الکترونیکی با همکاری کسبه عزیز و مسئولان کوشا در حال رفع است. اتحادیه ها