16:16 – 02 مهر 1403
آقای محمد هادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به تحولات مثبت این سازمان برای هوشمندسازی و پیاده سازی دولت الکترونیک با رویه هایی از جمله اخذ مالیات بر مبنای عدالت مالیاتی و مبارزه با فرار مالیاتی و… اخذ مالیات از موسسات اقتصادی وابسته به موسسات دولتی مجری طرح برای اولین بار در مودیان کشوری محل مصرف مالیات را انتخاب کردند و تقریباً 72 درصد از معاملات موضوع تبصره 100 و غیره را تبصره 100 و مالیات صفر پرداخت کردند که محقق شد. در شش ماهه اول سال جاری
صدور 8 میلیون برگه مالیاتی تا پایان شهریور
وی در خصوص مهمترین کار و دستاوردهای این سازمان در نیمه نخست امسال گفت: برای اولین بار حدود 8 میلیون اوراق مالیاتی تا پایان شهریورماه سال جاری بدون رسیدگی صادر و ابلاغ شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه رویکرد و گفتمان اساسی نظام مالیاتی تکریم مودیان است، افزود: در این راستا برای نخستین بار اوراق قطعی بیش از 8 میلیون پرونده برای صاحبان مشاغل صادر شده است. با مقامات کوتاه ترین مدت پس از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی در پایان شهریور ماه سال جاری صادر و ابلاغ شد.
سبحانیان با اشاره به اینکه فرآیند صدور و ابلاغ به صاحبان مشاغل در سال های گذشته حداقل شش ماه تا یک سال به طول می انجامید، گفت: تسریع و تسهیل در امور مالیاتی برای مودیان همچنین اعتماد و همکاری را افزایش می دهد و به سیستم مالیاتی پیوند می خورد که زمینه افزایش قابلیت پیش بینی مالیاتی را برای فعالان اقتصادی فراهم می کند.
دستیابی به هوشمندی و مالیات سیستماتیک در ایجاد ساختار جدید
با اشاره به بخشنامه تهیه و تنظیم قانون بودجه سال 1404 در خصوص هوشمندسازی نظام مالیاتی به ویژه جایگزینی سازوکارهای منظم و هوشمند به جای سازوکارهای سنتی و افزایش یک درصدی نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی در وی در سال آینده گفت: برای اجرای این امر به تازگی دفتر سیستم ها، ریسک و حسابرسی انطباق مالیاتی در سازمان امور مالیاتی تشکیل شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه با تاکید بر راه اندازی این اداره به منظور تکمیل زنجیره ارائه خدمات مالیاتی فناورانه و محاسبه و مطالبه مالیات به صورت سیستمی گفت: ایجاد این ساختار جدید در سازمان آخرین گام است برای دستیابی به هدف تسهیل و تسریع در پیشرفت امور مودیان و در ارائه خدمات مالیاتی بهینه سازی و هوشمندسازی سیستم مالیاتی مد نظر است.
سبحانیان از جمله جزئیات اجرای این طرح گفت: تعریف ضوابط حسابرسی سیستماتیک و صدور سیستماتیک تشخیص یا اسناد نهایی، شناسایی و بررسی شاخص های ریسک، تعریف ضوابط استفاده از داده ها در تهیه اظهارنامه های پیش فرض در کلیه منابع مالیاتی، تهیه اظهارنامه های برآوردی سیستماتیک. در كليه منابع مالياتي و تهيه و بررسي فرآيندهاي عملياتي آنچه در سيستمهاي مالياتي مورد نياز است از وظايف اداره مذكور است.
مالیات صفر برای حدود 72 درصد از اتحادیه های مندرج در تفاهم نامه ماده 100
وی همچنین با اشاره به اینکه امسال مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی صاحبان اتحادیه ها و شرکت های مرتبط با انجام کار در سال 1402 هجری شمسی با یک ماه تاخیر آغاز شد و تا نیمه مرداد ماه تمدید شد. در مجموع 8 میلیون و 24 هزار و 851 مؤدی مشمول تفاهم نامه قانون مالیات های مستقیم ماده 100 شدند که از این تعداد 72 درصد (4 میلیون و 994 هزار و 486 مؤدی) فاقد مالیات تکلیفی برای عملکرد سال 1402 بودند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه مالیات تعیین شده برای 87 درصد از صاحبان مشاغل و مشاغل مشمول تفاهم نامه ماده 100 کمتر از 20 میلیون تومان بوده است، افزود: تنها مالیات 5.9 درصدی مالیات 561 هزار بوده است. مودیان و 994 مورد بیش از 5.9 درصد مالیات 50 میلیون تومان تعیین شد.
سبحانیان تائید کرد: نیمی از رقم مالیات تکلیفی برای مشمولان از ظرفیت تفاهمنامه ماده (100) با تمرکز بر دو درصد (2 درصد) مودیان و حدود 90 درصد مالیات مقطوع (حدود 335) برای مشمولان اخذ شد. ) (هزار میلیارد ریال) از 12 درصد وصول شد فقط مودیان حقیقی (حدود 842 هزار مؤدی با درآمد بالا) در سال 1403 هجری قمری شناسایی شدند.
وی با تشریح بیشترین مالیات سرانه ثابت برای متقاضیان استفاده از وضعیت مشاهدات در ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، تصریح کرد: رتبه اول داروسازان با 84 میلیون تومان، رتبه دوم دندانپزشکان با 78 میلیون تومان، رتبه سوم بیمارستان ها با 65 میلیون تومان است. و رتبه چهارم پزشکان با 52 میلیون تومان از سوی دیگر کمترین سرانه مالیات برای نانوایان سنتی و صنعتی با 2 میلیون تومان و برای فروشندگان میوه و تره بار با 3 میلیون تومان است.
افزایش 49 درصدی درآمدهای جمع آوری شده توسط سازمان در نیمه اول سال جاری
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه درآمدهای این سازمان در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 49 درصد افزایش داشته است، گفت: در این مدت در مجموع 511 هزار و 389 میلیارد تومان وصول کردیم. یعنی حدود 167 هزار میلیارد تومان نسبت به مدت مشابه سال گذشته.
اخذ تایید شده مالیات از کلیه موسسات اقتصادی مستقل
سبحانیان در خصوص واقعیت پرداخت مالیات توسط نهادها و مؤسسات دولتی و مؤسسات اقتصادی وابسته به سازمان ها گفت: قوانین مالیاتی مربوط به این مؤسسات و مؤسسات و تسهیلات اقتصادی آنها با قوانین مالیاتی مربوط به سایر شرکت ها تفاوتی ندارد. هر گونه فعالیت اقتصادی توسط این گروه ها طبق قانون مشمول مالیات بوده و باید مالیات مربوطه را پرداخت کنند. برخلاف برخی اظهارات نادرست مبنی بر اینکه این عوارض مشمول معافیت مالیاتی هستند، در سال های اخیر شاهد افزایش قابل توجهی در میزان مالیات پرداختی بوده ایم و این مودیان مالیاتی هستند.
جمع آوری 29 تلاش از محل برای مبارزه با فرار مالیاتی
وی در ادامه به تشریح عملکرد و دستاوردهای سازمان امور مالیاتی پرداخت و بر اهمیت سیاست مبارزه با فرار مالیاتی با هدف برقراری عدالت مالیاتی در کشور تاکید کرد که از ابتدا مورد توجه این سازمان بوده است. 5 هزار و 172 پرونده فرار مالیاتی در نیمه اول امسال به میزان حدود 20 هزار میلیارد تومان از اصل مالیات و 9 هزار میلیارد تومان جرایم مربوط به آن، یعنی این میزان، کشف شد. . کشف فرار مالیاتی توسط 8139 مؤدی و بیش از 950 فقره بازرسی
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در این بررسی ها 3 هزار و 664 برگ شناسایی و یک هزار و 508 فقره اوراق قطعی صادر و 159 مؤدی جدید کشف و 600 شرکت (حقوقی) در فهرست افراد فاقد معافیت مالیاتی قرار گرفتند. .
برای اولین بار، مالیات دهندگان خودشان انتخاب کردند که مالیاتشان کجا خرج شود
وی با اشاره به یکی از مهمترین دستاوردهای این سازمان در سال گذشته و به منظور اخذ تاییدیه “آیین نامه اجرای ویزای مالیاتی” در تیرماه سال جاری، گفت: بر اساس این آیین نامه و با تهیه سریع زیرساخت ها و این کار انجام شده توسط سازمان امور مالیاتی، مودیان مالیاتی توانستند در هنگام پرداخت مالیات خود، با تکمیل فرم بند 100 در سال جاری، برای اولین بار تعیین کنند که مالیات پرداختی خود در کجا هزینه و مصرف می شود. .
وی در خصوص اجرای این قانون در راستای فرهنگ سازی پرداخت مالیات و ایجاد دلسوزی در پرداخت مالیات برای توسعه کشور گفت: تاکنون حدود 350 هزار نفر از اتحادیه ها محل هزینه مالیات خود را انتخاب کرده اند. این افراد با پرداخت و اختصاص بیش از 6800 میلیارد تومان به این پروژه ها بیش از 57 درصد اعتبار لازم برای اجرا و تکمیل پروژه های مورد نظر خود را در کشور به دست آوردند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه طرحهای مرتبط با حوزه حملونقل در کشور بیشترین مشارکتکنندگان را در طرح «نشان مالیاتی» داشتهاند، گفت: تاکنون بیش از 64 هزار نفر در این بخش مشارکت داشتهاند. و با پرداخت رقم تقریبی 1200 میلیارد تومان توانسته اند حدود 60 میلیون تومان از اعتبار مورد نیاز این بخش صرفه جویی کنند. پس از بخش حمل و نقل، بخش های آموزش، منابع آب، بهداشت، درمان، ورزش و سرگرمی بیشترین استقبال را از سوی مودیان شرکت کننده در سیستم برچسب گذاری مالیاتی داشته است.
سبحانیان در خاتمه بر اجرای طرح نماد مالیاتی و انتخاب محل پرداخت مالیات توسط اتحادیه ها و صاحبان مشاغل تاکید کرد: مودیان مالیاتی می توانند با ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی در این طرح ملی شرکت کنند.