به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور و بر اساس مفاد قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مالیاتی سال 1402، اشخاصی محصولات فیزیکی که فروش آنها مبلغ 150 برابر معافیت ماده 84 (18 میلیارد تومان) موظف به ارسال می باشد. دو نوع فاکتور وجود دارد.
بنابراین هرکسی که خالص فروش کالا و خدماتش در شهریور 1402 از 18 میلیارد تومان فراتر رفته باشد، موظف است از اول دی ماه 1402 صورتحساب الکترونیکی صادر کند که البته این الزام از قبل برای مشاغل و اشخاص حقوقی وضع شده است.
یعنی اگر خریدار برای درخواست فاکتور آمده بود، اگر مصرف کننده نهایی بود، باید فاکتور نوع دو دریافت کند و اگر فردی بود که قصد استفاده از اعتبار ارزش افزوده را داشت، باید فاکتور نوع یک دریافت کند. .
لازم به ذکر است نصاب در نظر گرفته شده برای سال 1403 100 برابر معافیت ماده 84 قانون مالیات های مستقیم (14 میلیارد و 400 میلیون تومان) و برای سال 1404 50 برابر در نظر گرفته شده است.
اتصال شرکت های سهامی خاص به نظام مودیان براساس مقررات قانونی
همانطور که گفته شد اشخاص حقوقی موظف به ثبت نام در سامانه و صدور صورتحساب الکترونیکی نوع یک و دو هستند. در بین اشخاص حقیقی کسانی که خالص گردش مالی آنها بیش از 18 میلیارد تومان باشد ملزم به صدور فاکتور نوع یک و دو هستند. البته علاوه بر این موارد، موارد دیگری نیز به این سامانه پیوسته اند.
به عنوان مثال طلافروشان طبق ماده 26 قانون مالیات بر ارزش افزوده موظف به ثبت نام در سامانه و ارسال صورتحساب نوع یک و دو هستند. علاوه بر این گروه، فروشندگان مواد معدنی به واحدهای فرآوری مواد معدنی موظف به صدور فاکتور نوع یک و دو بر اساس قانون بودجه سال 1402 در کنار پزشکان، روانشناسان و مشاوران خانواده هستند.
فاکتورهای نوع یک و دو چیست؟
به گزارش ای بی اس نیوز، صورتحساب های الکترونیکی تقسیم بندی های مختلفی دارند و در جنبه های مختلفی قابل طبقه بندی هستند که مهمترین آنها عبارتند از:
1- فاکتور الکترونیکی نوع اول
۲- فاکتور الکترونیکی نوع دوم
3- فاکتور الکترونیکی نوع سوم
هر یک از این صورتحساب ها در مورد خود صادر می شود و مودیان موظفند بسته به نوع فعالیت و همچنین نوع مشتریان خود از یک یا چند مورد از این صورتحساب ها استفاده کنند.
صورتحساب الکترونیکی نوع اول یا فاکتور اطلاعات کامل، فاکتوری است که توسط فعالان اقتصادی (به ویژه شرکت ها، مؤسسات و مدیران بازرگانی و …) صادر می شود که مشتریان آن نیز فعالان اقتصادی و به عبارت دیگر مشاغل خود هستند.
فاکتور الکترونیکی نوع دوم فاکتوری است که فقط حاوی اطلاعات و اطلاعات فروشنده درباره کالاها و خدمات موضوع معامله است و اطلاعات خریدار در آن لحاظ نمی شود.
این فاکتور فقط باید برای افرادی استفاده شود که کالاها و خدمات آنها مشتریان خرد و شرکت های مصرف کننده نهایی هستند، زیرا اعتبار ارزش افزوده آن برای خریداران این نوع فاکتور قابل قبول نیست و همچنین از آنجایی که اطلاعات خریدار در آن درج نمی شود، نمی تواند. به عنوان فاکتور خرید استفاده شود، بنابراین قبولی خرید و هزینه آن نیز غیرقابل قبول است.
سومین نوع صورتحساب الکترونیکی، «قبض پرداخت» است که توسط دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی صادر می شود که طبق مقررات اعلامی سازمان مالیاتی کشور به عنوان پایانه فروشگاهی فروشنده (MODI) پذیرفته می شود.
absnews