پرتال ملی صدور مجوز کسب و کار، بستری آنلاین با مدیریت دبیرخانه شورای ویرایش و بهبود محیط کسب و کار است که شرایط، مدارک، مجوزهای اولیه، هزینه و زمان صدور مجوز را برای تمامی شرکت های کشور ارائه می کند. این پرتال تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای تجاری و معرفی مرجع قانونی صادرکننده کلیه مجوزهای تجاری در کشور محسوب می شود.
بر اساس ماده 7 قانون تطبیق سیاست های عمومی اصل 44 قانون اساسی و اصلاحات آن، شفاف سازی و ساده سازی شرایط، رویه ها و هزینه ها به عهده شورای ویرایش و بهبود محیط کسب و کار به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی است. صدور مجوزهای تجاری برای اینکه هر شهروند در این سایت بتواند به راحتی با شرایط، مراحل و هزینه های صدور مجوز تجاری آشنا شود و در صورت درخواست، مجوز مورد نیاز را به راحتی دریافت کند در کمترین زمان ممکن از پورتال تخصصی.
دبیرخانه هیئت ویرایش و بهبود محیط کسب و کار در مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر است و مدیریت و مدیریت درگاه ملی بانک را بر عهده دارد. مجوزهای تجاری در کشور
تبیین شرایط، مدارک، زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز برای کلیه مشاغل، شناسایی ارگان اصلی صادرکننده مجوز برای هر واحد، ساده سازی شرایط، مدارک، زمان و هزینه های لازم برای صدور مجوز برای کلیه مشاغل، ثبت نام متقاضیان برای اخذ مجوز مجوز، هدایت و راهنمایی آنها به درگاه تخصصی ارگان صادرکننده پروانه و حمایت و پیگیری جهت اخذ مجوز از سوی متقاضی در زمان اعلام شده و در صورت عدم صدور مجوز بدون دلیل موجه، پیگرد قانونی دارد. از جمله این رویه ها، وظایف اصلی پورتال ملی صدور مجوز است.
۸۶۹ پرونده غیرعادی از درگاه ملی صدور مجوز حذف شد
شرایط سخت و استرس زا پیش از این مانع از صدور مجوز از طریق درگاه ملی صدور مجوز شده است در همین راستا علی حاجی جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار اعلام کرد: شورای تحریریه و ویرایش کسب و کار بنا به اظهارات رئیس جمهور. مرکز بهبود محیط کسب و کار اعلام کرد، دارای اختیاراتی است که 869 شرایط غیرعادی مانند شرایط سخت و غیر ضروری و نیاز به اخذ امضای طلایی را حذف کرده است.
وی افزود: 96 شرط الحاقی نیاز به تصویب هیئت وزیران داشت که در این جلسه هفته گذشته به تصویب رسید.
حذف 15 مورد از 96 شرط باقی مانده از درگاه ملی صدور مجوز در هیئت دولت
در این راستا گام دیگری برای تسهیل مسیر فعالان اقتصادی برداشته شد که حذف شرایط اضافی در پرتال ملی صدور مجوز است.
سید احسن خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در این خصوص گفت: از مجموع 96 مصوبه دولت های گذشته در حوزه های تجاری 15 مصوبه در آخرین جلسه شورای دولت حذف شد.
وی افزود: اجرای قانون تسهیل و بهبود فضای کسب و کار که بر اساس آن دولت متعهد به رفع شرایط غیرضروری و سخت کسب و کار است، محور جلسه شورای دولت بود. اولین مصوبه شورای دولت در خصوص رفع شرایط سخت و غیرضروری بود و 15 مصوبه از مصوبات دولت های گذشته شامل مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، حداقل سن، صلاحیت تحصیلی، سابقه، حوزه کاری دفتر و … عبارت مکان مناسب که می توانست از استقرار کند جلوگیری کند، حذف شدند.
وی افزود: حداقل سن و سابقه برای اخذ مجوز راهنمای گردشگری نیز حذف شده است.
لغو شرط سربازی برای دانشجویانی که از طریق پورتال ملی مجوز درخواست می کنند
خاندوزی در همین روز خبر خوش دیگری را که رفع شرط سربازی برای دانش آموزان بود، اعلام کرد: برای دانش آموزانی که هنوز به خدمت سربازی نرسیده اند و مشمولان معافیت تحصیلی هستند، تاییدیه گرفته ایم. تمامی این موارد لغو شده است.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: در دو سری دیگر مصوبات دولت های گذشته تهیه شده و پس از طی مراحل بررسی در کمیته های تخصصی به هیات وزیران می رسد تا سه مجموعه از مقررات زائد کسب و کار حذف شود.
در همین راستا مهرداد سیاح رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ ساده سازی شرایط و روند صدور مجوزها را یکی از دستاوردهایی دانست که با صدور مجوز از طریق مجوز ملی به دست آمده است. وی گفت: تصویب بیشتر از سال 46، مجوزها در شورای آزادسازی و بهسازی محیط کسب و کار، تعریف مجوزهای مبتنی بر ثبت و مجوزهای مبتنی بر تایید، تصویب 2898 پروانه کسب برای کشور، اصلاح رویههای دستگاهها و مراجع صدور مجوز در خصوص هزینههای صدور مجوز، شفاف سازی هزینه ها و کاهش هزینه های غیرضروری اداری و ساده سازی شناسنامه پروانه کسب با حذف مدارک مربوطه از طریق تصویب، حذف امضاهای طلایی در صدور مجوزها، حذف یا کاهش بسیاری از استانداردهای مربوط به اندازه در شرایط صدور برخی از پروانه ها. کشور، تسهیل شرایط مربوط به نیروی کار در جوازهای کسب و کار، تکمیل بانک اطلاعاتی معتبر شرایط صدور و تمدید مجوزها و توسعه و انحلال فعالیت برای کلیه مجوزهای صادره در کشور، شفاف سازی و نظارت بر فرآیندهای اخذ مجوز فعالیت و یک بخش بزرگی از تحقیقات بین دستگاهی در دولت سیزدهم.
حذف 1142 مورد و سند غیرعادی از صدور پروانه کسب
صحیح قوانین، مقررات و رویه های داخلی اعم از بخشنامه ها، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و … را با رویکرد حذف وضعیت، امضاهای طلایی، شرایط سخت، غیرشفاف و غیرضروری برای صدور مجوز توسط هیئت تحریریه و بهبود فضای کسب و کار از سوی هیئت تحریریه شناسایی کرد. وی اقدامات انجام شده برای تسهیل صدور پروانه های تجاری را بیان کرد و ادامه داد: تعداد یک هزار و 142 مورد شناسایی شد و در تمامی مجوزها یک سند غیرعادی با توجه به منبع تاییدیه تهیه شد. قوانین به منظور اصلاح یا لغو 10 ماده قانونی یا مطابق قانون برای تصویب در شورای اسلامی و همچنین اصلاح یا حذف 70 آیین نامه در سطح هیات وزیران برای تصویب به هیات وزیران.
وی اعلام کرد: 869 شیوه نامه داخلی نیز شناسایی شد که برای اصلاح یا ابطال به نهادهای ذیربط ارجاع و تایید شد.
رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار تایید کرد: 511 پروانه مشاغل خانگی، 2614 پروانه صنفی و 57 پروانه دستگاه توسط شورای ویرایش و بهسازی محیط کسب و کار برای ثبت نام شناسایی شد یا به سمت تایید هدایت می شود. این مجوزها به صورت فوری و الکترونیکی صادر می شود و نظارت های قبلی به نظارت های بعدی تبدیل می شود.
سیاح با اشاره به بررسی و بررسی شرایط و جزئیات صدور یک هزار و 758 پروانه ماشین آلات و اصلاح آنها در پرتال ملی صدور پروانه، اعلام کرد: یکسان سازی شرایط و جزئیات صدور بیش از 30 هزار شغل صنفی به 2 هزار و 849 آدرس در کشور و بازطراحی ملی کشور. درگاه صدور مجوز به آدرس Mojavez.ir و دانلود کاربرگ برای صدور 4652 پروانه سخت افزاری و تجاری در پورتال و در دسترس عموم، 82 پورتال تخصصی متعلق به مرجع صادرکننده را به پورتال ملی، ایجاد زیرساخت یکپارچه کنید. مراحل ثبت درخواست و انتقال درخواست به پورتال تخصصی تا زمان صدور یا عدم صدور مجوز و از پورتال ملی نظارت و نظارت سیستماتیک بر زمان صدور مجوزها و دلایل عدم صدور آن در راستای شفافیت انجام شد. و سهولت در صدور مجوزهای تجاری.
بر اساس این گزارش، هنوز روش ها و مشکلات زائد زیادی در صدور مجوز وجود دارد که باید هر چه سریعتر رفع شود.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی پرتال ملی مجوزها، 4 میلیون و 577 هزار و 388 مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها صادر شده است و 251 هزار و 982 مجوز در دست بررسی است.
خبرنگار: کبری عزیزم