ارزش صادرات رسمی گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی و سنتی از کشور در سال های اخیر به بیش از 660 میلیون دلار رسیده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، ایران کشور مستعد کشت و تولید گیاهان دارویی است، به طوری که از بیش از 8000 نوع گیاه مختلف که در کشور رشد می کنند، حدود 450 نوع آن را گیاهان دارویی تشکیل می دهند. گیاهانی که صادرات آنها می تواند ارزش افزوده بالایی برای کشور داشته باشد.
شرایط آب و هوایی مساعد و پیشرفت چشمگیر ایرانیان در تولید این محصولات؛ بهترین زمینه برای تولید گیاهان دارویی و تزریق سود حاصل از آن به اقتصاد کشور است. طبق آمار موجود؛ در حال حاضر حدود 90 درصد گیاهان دارویی در داخل کشور تولید می شود. اما سهم صادرات و فروش این محصولات طبیعی ارزشمند در دنیا چندان چشمگیر و واقعی نیست.
گزارش های رسمی موجود حاکی از آن است که ارزش صادرات رسمی گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی و سنتی در سال 1391 تقریباً 350 میلیون دلار بوده است که این رقم در سال های اخیر به بیش از 660 میلیون دلار رسیده است. ارزش کل صادرات بدون زعفران نیز 370 میلیون دلار برآورد شده است.
ستاد توسعه علمی و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به عنوان یکی از نهادهای پیشگام این صنعت؛ به منظور گسترش همکاری های علمی و فناوری در سطح بین المللی و ایجاد فرصت های بیشتر برای صادرات محصولات به سایر کشورها، برنامه های مختلفی را با همکاری سایر نهادهای موثر در این زمینه تنظیم کرده است.
به گفته معاون علمی ریاست جمهوری، «مشارکت در شبکه همکاری های نظارتی بین المللی قوانین حوزه داروهای گیاهی در جهان به عنوان سی امین عضو»، «اعزام بنگاه های دانش بنیان، فناورانه و شرکت های کشورهای پیشگام در این زمینه است. آماده سازی و ارائه توانمندی های بنگاه های داخلی در زمینه تجهیزات، فرآوری و اسانس و معرفی به کشورهای خارجی از جمله این اقدامات است.
انتهای پیام