اخبار اقتصادی روز

صادرات نفت خاورمیانه محدودتر خواهد شد

عرضه نفت به منطقه خلیج فارس با افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های عمان و بحرین که نفت بیشتری برای تولید سوخت‌هایی مانند گازوئیل مصرف می‌کنند، محدودتر خواهد شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: پالایشگاه جدید دوقم که سرمایه گذاری مشترک بین عمان و کویت است، صادرات اولین محموله محصولات پالایشی را آغاز کرده است. معامله گران انتظار دارند این تاسیسات 230000 بشکه در روز تا اوایل سال 2024 به ظرفیت کامل تولید برسد.

بحرین همچنین پالایشگاه سیترا را توسعه داد و ظرفیت این پالایشگاه نفت 87 ساله را از حدود 267 هزار بشکه در روز به حدود 400 هزار بشکه در روز افزایش داد. به گفته منابع آگاه، این پروژه ها واحدهایی را که قادر به تولید سوخت جت و گازوئیل مطابق با استانداردهای اروپایی هستند، نوسازی می کند. این پروژه های توسعه ای تا پایان سال 2024 تکمیل می شود.

این دو پالایشگاه صادرات نفت از خاورمیانه را محدود کرده اند و روزانه بیش از 300 هزار بشکه نفت دریافت می کنند. نفت مورد استفاده این پالایشگاه ها عموما به پالایشگاه های آسیا صادر می شود. بیشتر تولیدات دیزل احتمالا به اروپا صادر خواهد شد.

نفت در بازار لندن از ژوئن، زمانی که عربستان سعودی کاهش تولید بیشتری را علاوه بر محدودیت عرضه اوپک پلاس، اعمال کرد، بیش از 20 درصد افزایش یافته و به بیش از 90 دلار در هر بشکه رسیده است. حاشیه سود پالایشگاه های آسیایی همچنان بالاست و خریداران این منطقه برای نفت خاورمیانه مناسب برای پالایشگاه هایشان رقابت می کنند.

علاوه بر این، کویت امسال پالایشگاه الزور را با ظرفیت 615000 بشکه در روز راه اندازی کرد. این پالایشگاه در کاهش صادرات نفت این کشور به آسیا نیز نقش داشت. کویت همچنین نفت پالایشگاه دقم را تامین می کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بحرین نفت صادر نمی کند و این کشور بیشتر نفت مورد نیاز خود را از طریق خطوط لوله از عربستان تامین می کند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *