16:33 – 22 اوت 1403
حسین زینلی گفت: در پنج سال آینده 2.2 میلیارد دلار درآمد از صادرات گیاهان دارویی به کشور هدف گذاری شده است..
وی افزود: در حال حاضر تنها حدود 450 میلیون دلار گیاهان دارویی خام از کشور صادر می شود..
مشاور وزیر جهاد کشاورزی حجم بازار فعلی گیاهان دارویی در جهان را 257 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: حجم بازار جهانی گیاهان دارویی طی 25 سال آینده 5000 میلیارد دلار خواهد بود. کشورهای دنیا در حال بررسی پذیرش گیاهان دارویی در سطح وسیع هستند و با توجه به اقلیمی، علمی و سنتی فراوان محلی، غذای فشرده برای مردم در نظر گرفته شده است. توانمندیها، سهم ایران در این زمینه میتواند بیشتر از درآمدهای نفتی باشد..
مدیر طرح گیاهان دارویی توسعه کشت این محصولات را گامی در جهت سلامت ارزیابی کرد و افزود: در سال گذشته با مشارکت مدیران اجرایی استان، معاونت امور زراعت، ستاد اجرایی فرمان امام و ستاد اجرایی فرمان امام اداره. کشاورزان و بهره برداران با استقبال خوبی مواجه شدند و 53 هزار هکتار از اراضی دیم برای کشت گیاهان دارویی به مرحله بعدی ارتقا یافت و برنامه توسعه سطح زیر کشت در سال جاری 60 هزار هکتار است..
وی با تاکید بر اینکه دیگر فرصت آزمون و خطا وجود ندارد، به ثبت ایده های جدید توسط مجریان در بانک ایده اشاره کرد و افزود: بازارهای جهانی تقاضای محصولات ایرانی را دارند و همین موضوع باعث استقبال بخش خصوصی از این طرح شده است. تولید، فرآوری و صادرات بیشتر گیاهان دارویی است.
ایران 90 درصد تولید جهانی زعفران را در اختیار دارد
زینلی گفت: در حال حاضر 90 درصد تولید زعفران جهان، 70 درصد تولید گل دنیا، 80 درصد از تولید دارچین و 20 درصد زیره جهان در اختیار ایران است زنجیره پردازش در حال تکمیل است، سود فارکس را می توان در کوتاه ترین زمان افزایش داد.
وی جذب استانداری ها برای تولید گیاهان دارویی را با توجه به تجربیات قبلی روش های توسعه کشت این محصولات ارائه کرد و گفت: در حال حاضر این قطبی سازی در قالب استانداری های مشخص و حمایتی برای هر محصول متمرکز شده و ابتدا اعتبارات ملی تخصیص داده می شود. به برخی از استانداری ها و مراکز تحقیقات جهاد کشاورزی نیز در این فرمانداری ها در نظر گرفته شده است..
خبرنگار: آزاده محبی