سالاری در خصوص تعهدات گذشته در زمینه صادرات محصولات گفت: بخشی از تعهدات در حال انجام است و بخشی از آنها با مجوزهای دریافتی اعطا شده است، بخش دریایی هم اکنون به طور کامل حل شده و بخش زمینی در حال اجراست. “
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: در بحث پدافند غیرعامل به دلیل مسائل کم آبی در کشور، تمام توسعه پالایشگاه ما در جنوب کشور بوده و محصول از جنوب به سمت جنوب می رود. مرکز و شمال در حالی که قطب مصرف در تهران و شمال کشور است و در صورت بروز بحران در مرکز دچار مشکل می شویم، بنابراین با احداث خط لوله جدید، تنوع و افزایش سطح دسترسی در زمینه خطوط لوله محقق خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر امکان صادرات این محصول به کشورهای دیگر از جمله آمریکا در صورت لغو تحریم ها، گفت: در این بحث هم اکنون گروهی را برای بررسی فرآوری نفت خام در پالایشگاه ها مستقر کرده ایم. کشورهای دیگر، بنابراین تمرکز ما بر صادرات، ارسال نفت خام برای مصرف کننده به جای ارسال محصول برای مصرف کننده است.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه زیرساخت ها در بحث توسعه صادرات کالا در کشور، گفت: در ماه جاری و از پایان ماه گذشته تاکنون سه فروند کشتی نفت و گاز از پالایشگاه های ملی به کشورهای آسیایی منتقل شده است.
سالاری با تاکید بر اینکه همواره در شرق کشور با مشکلاتی مواجه بوده ایم، گفت: یکی از اهداف احداث خط لوله جدید رفع چالش های خود در شش ماهه اول سال برای تامین 6 میلیارد سوخت مورد نیاز بود. انرژی بخش نیروگاه در شرق
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش خاطرنشان کرد: با توجه به پیش بینی افزایش قیمت سوخت، منافع و تمرکز ما بر موضوع ذخیره سازی سوخت در شرایط فعلی و موکول شدن صادرات به آینده است.
سالاری افزود: پیش بینی های لازم برای ذخیره سازی سوخت مورد نیاز برای شروع سال جدید انجام شده و برنامه ریزی لازم برای خطوط و مجرای اصلی در بحث تامین سوخت نوروزی انجام شده تا تامین مطمئن سوخت این روزها می توان سوخت را در اختیار هموطنان قرار داد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه مهمترین اقدام صنعت پالایش در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی تغییر مدل حمل و نقل و کاهش هزینه های حمل و نقل است، گفت:
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه بهینه سازی مصرف انرژی و تامین سوخت یکی از موضوعات مهم در این بحث است، گفت: مصرف 12 تا 14 هزار بخاری خانگی معادل 200 میلیون متر مکعب گاز در روز است که معادل مصرف گاز تمام نیروگاه ها و تعداد آنها بسیار زیاد است، بنابراین باید بهینه سازی مصرف به سرعت در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت خوبی برای بحث صادرات محصولات در کشور وجود دارد، گفت: اخیرا وزیر انرژی و منابع آب تاجیکستان آمد و اعلام نیاز کرد و ظرفیت صادرات سوخت در افغانستان و پاکستان وجود دارد، بنابراین محصولاتی که در میانه و جنوب کشور حرکت میکردند و حملونقل از مرزها با مشکلات و حوادثی روبهرو میشد و لازم بود این بستر برای توسعه زیرساختهای صادراتی ایجاد شود.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه برای تامین مالی خط لوله جدید پارس گفت: تامین سوخت پایدار و مستمر در منطقه، مزایای زیست محیطی، کاهش قاچاق سوخت، ذخیره سازی مستمر در مواقع بحران با شبکه خطوط لوله. و تامین ذخیره ایمن پدافند غیرعامل از جمله مزایای احداث این خط لوله جدید است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نتایج طرح پایلوت تقسیم سوخت بر اساس تعداد خانوارهای جزیره کیش، گفت: این طرح در حال حاضر در مرحله مطالعاتی است و به صورت آزمایشی در حال اجراست اما نتایج اجرای آن به دست آمده است. خلبان مثبت بوده است.»
absnews
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت هایی در بحث صادرات فرآورده ها ایجاد شده اما هدف ماست. در این بحث، رفع نیازهای خانوار و ذخیره سازی ایمن، به ویژه در فصول سال است.” سال سردی است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم تعادل گازوئیل در سال 1400 گفت: این عدم تعادل در زمستان و سال های گذشته اتفاق افتاده است که در سال های گذشته بحث سوآپ در این زمینه داشتیم و امسال با توجه به مصرف در شمال کشور. ، دیدگاه ما این بود که می توانیم بخشی از نیاز خود را از شمال وارد کنیم که البته بسیار محدود بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر امکان اختصاص سهمیه بنزین نوروزی به خودروها گفت: برنامه ای برای اختصاص سهمیه ویژه نوروزی وجود ندارد.
سالاری گفت: در صورت احداث پالایشگاه جدید در استان فارس، این خط لوله می تواند ظرفیت این استان و مسیر تامین را از سایر نقاط نیز پوشش دهد.
سالاری افزود: اگر روشهای اصلاح الگوی مصرف سوخت را رعایت نکنیم، با توجه به کارایی بخش صنعت و گروه مصرفکننده، در آینده با چالش مواجه خواهیم شد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز