اخبار اقتصادی روز

صادرات دام راه حلی برای صنعت پر رونق دام است

افشین صدارس در گفت و گو با ای بی اس نیوز از آخرین شرایط واردات گوشت و صادرات دام گفت.

آیا با توجه به تعداد دام نیاز به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدارس: بر اساس آمار مرکز آمار، تعداد دام در کشور در پایان فصل زمستان 72.1 میلیون راس است که نشان دهنده سرشماری مناسب دام است.

با توجه به میزان بارندگی در نقاط مختلف همچنان کمتر از میانگین بلندمدت است و پیش بینی می شود کمبود بارندگی تا پایان اردیبهشت ماه جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی برای حمایت از دامداران داشته باشند و سیاست فعلی افزایش واردات گوشت گرم نه تنها به بخش تولید کمک می کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید منصرف می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

رئیس کل دادگستری: اگر از افزایش تعداد دام حمایت نشود، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار سال 1402 هجری شمسی شاهد افزایش تعداد دام بودیم اما متأسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش تعداد دام در فصول پاییز و زمستان شد. بنابراین مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند نه اینکه مدام بر طبل واردات بکوبند.

طبق آمار در سال 1401 هجری شمسی 48500 تن و در سال گذشته 129200 تن گوشت گرم و منجمد و 28500 تن دام زنده وارد شده و مصرف کاهش یافته است، بنابراین می توان نتیجه گرفت که واردات تاثیری بر بازار نداشته است. مقررات.

اکنون که مسئولان واردات گوشت گرم را از 129 هزار تن به 148 هزار تن رسانده اند، باید مسئولیت کامل این موضوع را بر عهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدر دادریس: طبق آمار میانگین قیمت دام زنده بین 240 تا 260 هزار تومان است و امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که رضایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را جلب کند. حالا اگر در میانه‌های زنجیره تولید برای اصلاح قیمت حرکت می‌کردیم، مشکلات حل نمی‌شد.

آیا نیاز به صادرات دام داریم؟

رئیس کل دادگستری: در صورت عدم تقاضا برای تولیدات دامی، صادرات می تواند موجب حرکت و رونق بخش تولید شود که این امر باعث ایجاد انگیزه در دامداران می شود، بنابراین پیشنهاد من این است که شرایطی فراهم شود تا صادرات مرحله ای نباشد که به تولید آسیب وارد کند.

در شرایط فعلی که تقاضا برای تولید داخلی وجود ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند مشکلات تولید را تا حدودی حل کند.

راه حل دستیابی به رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدرداران: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالا تهیه کند که در نهایت باعث افزایش تعداد دام، تثبیت تولید و کنترل قیمت ها در سطح بازار می شود.

آیا صادرات دام راه حل دستیابی به رونق و تولید پایدار در بازار است؟

صدرداد: با توجه به کاهش تقاضای بازار، صادرات می تواند کاتالیزوری برای تولید باشد به شرطی که جو روانی ناشی از صادرات کنترل شود تا قیمت ها در بازار افزایش پیدا نکند.

خرید توافقی دام می تواند بازار و رونق تولید را تنظیم کند. بنابراین طبق قانون نظام جامع دامپروری به صراحت تصریح شده است که دولت موظف به خرید یارانه است اما به شرطی که خرید به قیمت اجباری سال 1400 نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *