رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع تولید سم گفت: طی چهار ماه گذشته بیش از 1300 تن سموم دفع آفات به خارج از کشور صادر شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی از 19 تا 22 دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود که این نمایشگاه با همکاری انجمن تولیدکنندگان سم و انجمن کشاورزی برگزار می شود. تولید کنندگان کود
انتهای پیام
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع تولید سم اضافه کرد: ظرفیت تولید بسیار خوبی در کشور داریم و به همین دلیل انتظار نمی رود ارز به راحتی از کشور خارج شود. به همین دلیل از وزارت جهاد کشاورزی می خواهیم حمایت همه جانبه ای از حوزه تولید داشته باشد تا بتوانیم تولید با کیفیت را در داخل کشور توسعه دهیم.
گیل آبادی بیان کرد: در سال های گذشته که ارز ترجیحی در اختیار سم فنی (مواد اولیه) قرار می گرفت و آماده مصرف می شد، در واقع رانت برای آماده مصرف بود، زیرا زمانی که فنی ارز می گرفت، تولیدکننده باید هزینه آن را بپردازد. سایر مواد اولیه با ارز آزاد، اما برای وام مصرفی کل مبلغ ارز تخصیص داده شد. هنگامی که ارز ترجیحی نیمایی شد، تعادل نیز برقرار شد، زیرا شکاف بین نیمای و ارز آزاد کم بود.
این فعال بخش خصوصی جایگزینی سموم کم خطر با انواع پرخطر را مورد تاکید قرار داد و گفت: سموم پرخطر حذف و سموم کم خطر نیز جایگزین می شود. چندین سم پرخطر نیز حذف شدند. تقریباً 436 سم ثبت شده در کشور داریم که از این تعداد 215 سم در حال استفاده است. کمتر از 10 درصد آن پرخطر و بقیه خطر متوسط و کم خطر است.
به گزارش ای بی اس نیوز، مسعود گیل آبادی در نشست خبری که به مناسبت نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: کشاورزی یکی از مهمترین بخش های اقتصادی است و صادرات محصولات کشاورزی بخشی از نیاز ارزی کشور را تامین می کند.
به گفته وی 8 میلیون تن تولید کود اوره در کشور داریم که از این میزان 3 میلیون تن مصرف و حدود 5 میلیون تن صادر می شود. از آنجایی که کودهای اساسی از جمله اوره یارانه ای هستند، بنابراین بخش خصوصی اجازه صادرات آن را ندارد.
وی گفت: بیش از 95 درصد کودهای کشاورزی در کشور تولید و کمتر از 5 درصد وارداتی است. دولت کود 100 درصد اوره را در اختیار بخش کشاورزی قرار می دهد و قیمت آن ثابت است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سم کاران با اشاره به اینکه مصرف سموم به دلیل افزایش قیمت ها در حال کنترل است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید نظارت های لازم بر نحوه مصرف را افزایش دهد و توجه بیشتری به مصرف سموم داشته باشد. موضوع آموزش و ارتقاء
وی گفت: ظرفیت تولید سموم در کشور از 80 کارخانه تولیدی بیش از 400 هزار تن در سال است و در حال حاضر حدود 35 تا 40 هزار تن سم در کشور تولید می شود. 97 درصد از این 40 هزار تن ملی و تنها 3 درصد وارداتی است.
وی ادامه داد: برای سموم و سموم کشاورزی محدودیت صادرات داشتیم اما خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی چهار ماه پیش موافقت کرد و توانستیم مجوز صادرات را از این وزارتخانه و سازمان حفظ نباتات دریافت کنیم. به طوری که در این مدت بیش از 1300 تن سموم دفع آفات به خارج از کشور صادر شد.
وی همچنین گفت: از وزارت جهاد کشاورزی خواسته ایم مالیات بر ارزش افزوده سم را از 9 درصد به 1 درصد کاهش دهد یا حذف کند تا این نهاده با هزینه کمتری به دست مصرف کننده برسد.
به گفته وی، مشکل اصلی این است که اطلاعاتی از کیفیت و خلوص سموم وارداتی وجود ندارد. هیچکس از پاکی سم آماده وارد شده به کشور خبر ندارد. به همین دلیل است که می گوییم تولید داخلی می تواند بهتر از سموم و سموم چین و هند باشد.
وی با تاکید بر اینکه همه سموم تولید شده باید با استاندارد فائو مطابقت داشته باشد و بیش از 98 درصد سموم فنی دنیا در چین و هند تولید می شود، گفت: وقتی فنی با خلوص خاصی وارد می کنیم ناخالصی آن نیز مشخص می شود. نباتات از ابتدای کار ما بر خریدهای ما نظارت داشته است. کارخانه های تولیدی نیز بر تکنیک های وارداتی نظارت می کنند و آزمایش های لازم را انجام می دهند. سازمان حفظ نباتات نیز برای اطمینان از کیفیت سموم از کارخانه ها نمونه برداری می کند.
در ادامه این نشست خبری صیاد فرهادی – رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کود کشاورزی گفت: در نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تولیدکنندگان داخلی قدرت خود را نشان خواهند داد و از مسئولان ذیربط تقاضا داریم از این نمایشگاه و دستاوردهای آن بازدید کنند. کمک به از سرگیری صادرات کود
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز