مجری طرح افزود: این گیاه شبیه ریشه است و در حال حاضر از کشور صادر می شود و برای تولید آرامبخش استفاده می شود.
یکی از شرکت های فناور با موفقیت داروی گیاهی آویشن را به عمان و آلمان صادر کرده است.
ذهبی ارائه مشاوره به کارخانه های فرآوری این گیاه را از دیگر اقدامات این شرکت برشمرد و خاطرنشان کرد: صادرات این گیاه دارویی را از سال 1394 آغاز کردیم و آویشن خشک تولید شده در مزارع را به کشورهای عمان و آلمان صادر کردیم.
انتهای پیام
ذهبی گفت: برای تولید این محصول پیوند زدیم و تولید کردیم.
به گفته این محقق، برای رشد آویشن نباید از سموم استفاده کرد و در صورت استفاده از کود، ترجیحا از کود حیوانی استفاده شود.
وی تمرکز این شرکت بر کشت و تولید گیاه «آویشن» را بررسی کرد و افزود: 35 نوع آویشن در ایران وجود دارد که 11 نوع آن را برای مصارف دارویی تولید کرده ایم.
میلاد ذهابی، مدیرعامل یکی از شرکت های فناور در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی با بیان اینکه در استان همدان کشت گیاهان دارویی را در زمینی به مساحت 60 هکتار قرار داده ایم، گفت: دو محصول از این مزارع به کشورهای اروپایی صادر می شود.
ذهبی یادآور شد: گیاهان معطر مانند آویشن و نعناع به دلیل معطر بودن موادی ترشح می کنند که جذب آفات نمی شود.
3 نوع نعناع تولید می کند. سوسن عنبر نعناع فلفلی و نعناع معمولی را از دیگر محصولات کشت شده توسط این شرکت دانست و ادامه داد: در عطاری گیاهی به نام سنبل عرضه می شود که از کشور هند وارد می شود، در حالی که ما در این شرکت موفق به پرورش سنبل با رتبه شده ایم.
مدیر کل این شرکت دانش بنیان در خصوص کشت این گیاه افزود: نهال های این گیاه را با همکاری مرکز رشد دانشگاه آزاد همدان تهیه کردیم و این نهال ها را در اختیار کشاورزان قرار می دهیم و آموزش های کشت را به آنها ارائه می کنیم. محصول نهایی تضمین شده است، ما از آنها خرید می کنیم.
مجری طرح مهم ترین مزیت گیاه دارویی آویشن را مصرف کم آب آن دانست و خاطرنشان کرد: ضمن اینکه این گیاه را می توان در زمین های ضعیف و بدون خاک خوب کشت کرد ضمن اینکه با محیط زیست سازگار است.
ذهبی با بیان اینکه هر گونه آویشن شکل، عطر و طعم خاصی دارد، گفت: برخی از گونه های این گیاه برای صنایع غذایی استفاده می شود. زیرا در برابر گرما تلخ نمی شود و برخی از گونه های آن در صنعت داروسازی استفاده می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز