ای بی اس نیوز/مرکزی دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: کاهش تورم پس از رشد تولید اتفاق می افتد و رشد تولید پس از کاهش هزینه های تولید حاصل می شود، بنابراین ما شاهد کاهش تورم هستیم. باید هزینه های رشد تولید را کاهش دهند.
محمدباقر آقا علیخانی چهارشنبه ۱۹ خرداد در نشست با تولیدکنندگان استان مرکزی گفت: ابزارهای معرفی شده در حوزه فناوری بسیاری از مشکلات را در حوزه های سخت و زیان آور حل کرده است. در دنیا وسایلی ساخته می شود که دیگر گرما و سر و صدای زیادی ندارند و در واقع با تغییرات تکنولوژی دیگر نباید آسیبی وارد شود.
دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید کشور باید از نیروی انسانی به نحو احسن استفاده کنیم و گفت: بهره وری نیروی انسانی باید افزایش یابد. قانون فقط باید به نفع تولید باشد و بحث جدایی کارگر و کارفرما در قانون منتفی است.
آقا علیخانی با تاکید بر اینکه در بسیاری از زمینه ها نیازمند تغییر قانون هستیم، گفت: در سال 1385 قانونی تصویب شد که در یک سال 93 روز مرخصی ایجاد شد و بر اساس گزارشی که تهیه شد بهره وری و بهره وری نیروی انسانی به کمتر از 50 درصد
وی با تاکید بر اینکه قانون می تواند سطح فرهنگ را بالا ببرد، گفت: ما در ستاد ملی دو وظیفه اصلی تسهیل و رفع موانع تولید را انجام می دهیم. گام اول بررسی مسائل و مشکلات کلی و جزئی واحدها است که پس از آن در خصوص مسائل تصمیم گیری می کنیم و اجازه تخلف از کلیه دستورالعمل های لازم را داریم.
آقا علیخانی افزود: گام دوم شناسایی قوانین و مسائل نگران کننده در حوزه تولید است تا بتوان آنها را حل کرد. ما به این نتیجه رسیده ایم که در حوزه بهره وری تولید مشکل جدی داریم و باید در این زمینه تلاش کنیم و با حفظ کرامت کارگر و عدم آسیب اجتماعی به کارگر، بخش خصوصی را تقویت کنیم.
دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید در کشور گفت: وقتی تولید افزایش می یابد سود کارگر هم افزایش می یابد. رشد تولید زمانی افزایش می یابد که هم کارگر و هم کارفرما مزایای تولید را احساس کنند و دلسوزانه کار کنند. ما در ستاد ملی آمادگی کامل داریم که اگر مشکل در استان حل نشد، جلسات ویژه ای برای استان ها برگزار کنیم و مسائل را حل کنیم.
آقا علیخانی با تاکید بر اینکه وظیفه داریم رشد قیمت تمام شده تولید را کاهش دهیم، گفت: تحمیل چند مدیر فنی از چندین دستگاه اجرایی به واحدهای تولیدی برای پیگیری، زمینه را برای افزایش قیمت تمام شده برای تولید ایجاد می کند. واحد که خلاف نظر ماست. این موارد را در ستاد تسهیل اصلاح می کنیم. علاوه بر این، پروندههای مالیاتی که به استانهای دیگر واگذار میشود نیز یک مشکل اساسی است که ما در جلسات ستاد تسهیل میکنیم و قوانینی از این دست را زیر پا میگذاریم.
وی در خصوص مسائل سیستمی و رایانه ای گفت: همه سیستم ها توسط یک نفر کنترل می شود و اینکه یک مسئول بگوید سیستم اجازه نمی دهد فرآیندی انجام شود قابل قبول نیست. شبکه های مجازی و کامپیوتری که ایجاد کرده ایم برای افزایش سرعت عمل هستند نه اینکه مانع کار شوند.
دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید در کشور گفت: مصوبات ستاد ملی تسهیل الزام آور است و وزارت حراست موظف است مصوبات را با وجود اینکه بار مالی سنگینی دارد اجرا کند. مقام معظم رهبری بر اساس بررسی های عمیق سالانه شعار سال را انتخاب می کنند و ما باید همیشه در طول سال این شعار را مد نظر داشته باشیم. کاهش تورم پس از رشد تولید اتفاق می افتد و رشد تولید پس از کاهش هزینه تولید حاصل می شود، بنابراین ما وظیفه داریم هزینه رشد تولید را کاهش دهیم.
آقا علیخانی شرایط کشور را اکنون شرایط ویژه دانست و گفت: قانونگذار به جایی رسیده است که تصمیم به تشکیل کرسی برای رفع موانع قانونی تولید کرده است. متاسفانه ما بخش خصوصی قوی نداریم که در مجلس از خود دفاع کنیم. شیب اکثر قوانینی که تصویب شده به سمت دولت است و قوانین به گونه ای است که هر روز بخش خصوصی رو به زوال است.
وی با تاکید بر اینکه باید همیشه غرور ملی داشته باشیم، گفت: من ناظر مشکلات کشور هستم و می بینم چه بر سر بخش خصوصی می آید. مقام معظم رهبری همچنین تاکید کردند که دولت ها باید راه را برای بخش خصوصی هموار کنند. ما مسئول بخش صنعت کشور هستیم و وظیفه ما حمایت از صنعت بخش خصوصی است. سیاست وزارت حریم خصوصی شناسایی مسیرها و عملکرد دستگاه ها و رفع مشکلات بود.
دبیر ستاد ملی از همه مسئولان دولتی و صنعتی برای تسهیل و رفع موانع تولید کشور خواست تا تمام توان خود را در عرصه تولید بگذارند و گفت: 102 مصوبه در دبیرخانه ستاد ملی اتخاذ شده است که از این تعداد مصوبه است. 85 اجرا شده است. اگر فرد یا سازمانی از اجرای تصمیمات ستاد خودداری کند به دستگاه قضایی ارجاع می شود و اگر نیرویی در مجموعه باشد که به وظیفه خود عمل نمی کند، بلافاصله آنها را حذف می کنیم.
وی در پاسخ به گلایه تولیدکنندگان شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی گفت: قیمت تمام شده شهرک ها به سرعت افزایش یافته و اینکه می گویند شرکت شهرک ها پول نمی دهد به دلیل محدودیت منابع است. ما با زیرساخت های شهرهای صنعتی در سراسر کشور مشکل داریم و مشکل اصلی آنها منابع مالی است. اما شرکت شهرک های صنعتی نیز باید در نظر داشته باشد که کارهای اجرایی کارفرما نباید عقب بماند و باید سریع انجام شود.
انتهای پیام