قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه تقریباً بدون تغییر باقی ماند زیرا سرمایه گذاران چشم انداز کاهش عرضه را به دلیل کاهش بیشتر تولید اوپک پلاس در مقابل تضعیف رشد اقتصاد جهانی و کاهش تقاضای جهانی سوخت ارزیابی کردند.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت نفت برنت با هفت سنت کاهش به بشکه ای 85 دلار و 50 سنت رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت با 3 سنت کاهش به 80 دلار و 67 سنت در هر بشکه رسید.
پس از آنکه اوپک و متحدانش با اعلام کاهش بیشتر تولید که از ماه می آغاز می شود، سرمایه گذاران را غافلگیر کردند، هر دو شاخص برای سومین هفته متوالی افزایش یافتند.
گروه اوپک پلاس عمدتاً عرضه نفت ترش تولیدکنندگان خاورمیانه به رهبری عربستان سعودی را کاهش خواهد داد.
آرامکو عربستان سعودی پس از اعلام این خبر، قیمت فروش رسمی نفت را در ماه می به مشتریان قراردادی خود در آسیا و آمریکا افزایش داد. شرکت دولتی نفت همچنین به چندین مشتری آسیایی گفت که با وجود کاهش تولید، حجم کامل قرارداد را دریافت خواهند کرد.
وارن پترسون، مدیر تحقیقات کالا در ING، گفت: “کسانی که بدبین هستند، چشم انداز تقاضا را پس از انتشار اخبار کاهش تولید زیر سوال بردند و آنهایی که خوشبین هستند اکنون شاهد کاهش بازار در نیمه دوم سال هستند.” پیش بینی کنید من در دسته دوم هستم و همچنان شاهد افزایش قیمت ها از این سطح تا پایان سال هستم.
از سوی دیگر، سرمایه گذاران مشتاقانه منتظر پیشرفت مذاکرات عراق و دولت اقلیم کردستان برای از سرگیری صادرات نفت از شمال این کشور هستند که نفت ترش بیشتری را وارد بازار جهانی خواهد کرد.
عامل دیگری که از قیمت نفت حمایت کرد کاهش تعداد دکل های نفتی در ایالات متحده بود. بر اساس گزارش پنجشنبه گذشته بیکر هیوز، تعداد دکلهای نفتی آمریکا در هفته گذشته با دو رینگ کاهش یافت و به 590 حلقه رسید. تعداد دکل های گاز با دو رینگ کاهش یافت و به 158 رینگ رسید.
در بازارهای جهانی، آمار اقتصادی مهمی که در این هفته به دقت مورد توجه قرار خواهد گرفت، گزارش تورم آمریکا است که می تواند به سرمایه گذاران در سنجش روند کوتاه مدت نرخ بهره کمک کند.
تحلیلگران می گویند علیرغم اینکه انتظار می رود فدرال رزرو ایالات متحده می تواند افزایش نرخ بهره را به دلیل بحران بانکی اخیر کند کند. اگر تورم بالا بماند، هزینه های استقراض می تواند بیشتر افزایش یابد.
واندانا هاری، بنیانگذار شرکت تحلیل بازار نفت “واندا اینسایتز” گفت: در حالی که آمار تورمی که در هفته جاری در ایالات متحده منتشر می شود، این انتظار را تقویت می کند که روند تثبیت سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا، این امر تأثیر منفی بر فضای بازار خواهد داشت.» در عین حال، آمار ضعیف نشان دهنده رنج اقتصادی است که به افزایش ریسک گریزی منجر می شود.
بر اساس گزارش رویترز، افزایش شدید نرخهای بهره موجب تقویت واحد پولی آمریکا شده و قیمت کالاهایی مانند نفت را برای سرمایهگذاران دارای ارزهای دیگر گرانتر کرده است.
انتهای پیام