معاون دفتر حمل و نقل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور گفت: طی دو سال گذشته 500 شرکت حمل و نقل متخلف با هدف اخذ سهمیه گازوئیل حدود 400 هزار سند جعلی حمل و نقل بار و مسافر صادر کرده اند.
عارف رومینا معاون دفتر حمل و نقل بار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در گفت و گو با خبرنگار. خبرگزاری صداوسیماگفت: سامانه داده کاوی پلاکی با نام DAP بر اساس بانک های اطلاعاتی مختلفی که در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای وجود دارد، شناخته می شود و به نوعی این سامانه کشف تقلب رایج و معمول در سراسر جهان است.
وی افزود: اطلاعات مختلفی که در زنجیره تامین و جریان حمل و نقل وجود دارد از اطلاعات کارت هوشمند راننده گرفته تا اطلاعات بارنامه، گزارش وضعیت مسافر، راهنماهای حوزه بین المللی و سایر اطلاعاتی که در کشور وجود دارد، پس از تقاطع منجر به شناسایی می شود. . . سناریوهای تخلف و افراد متخلف می شوند.
رومینا گفت: سامانه DAP پس از حدود 6 ماه فعالیت آزمایشی در شهریور 1401 به بهره برداری رسید و تاکنون در مدت 24 روز ارزیابی اطلاعات، بیش از 200 هزار بارنامه جعلی را شناسایی و تخصیص نداده است. سوخت آن
وی ادامه داد: این تخلف حمل و نقل و 200 هزار بارنامه جعلی به کمیسیون های بند 12 سازمان راهداری در استان های کشور ارجاع و با متخلفان برخورد لازم صورت گرفت. علاوه بر این، سوخت این بارنامه ها که تقریباً 150 میلیون لیتر را نشان می دهد، به آنها اختصاص داده نشده است.
این مقام مسئول درباره گزارش های جعلی وضعیت مسافر نیز بیان کرد: اسناد حمل و نقل مسافر در سامانه DAP نیز بررسی می شود و تاکنون نزدیک به 100 هزار گزارش جعلی وضعیت مسافر شناسایی شده است که در بیش از عدم تخصیص سوخت آنها در کمیسیون های ماده. 12 سازمان راهداری در سراسر کشور. متخلفان در این منطقه مجازات شدند. در این حوزه تقریباً 180 شرکت مشمول این طرح شدند و حدود 50 میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی شد.
وی تاکید کرد: بین اسناد حمل و نقل جعلی و جعلی تفاوت وجود دارد. اگر سند دولتی جعلی باشد رسیدگی به آن خارج از صلاحیت مرجع راهداری است اما در مورد اسناد جعلی سند به منظور دریافت آن صادر می شود. سوخت یارانه ای برای عرضه خارج از شبکه. هر جا مسافت حمل و نقل بیشتر و تعرفه کمتر باشد امکان صدور اسناد رسمی حمل نیز بیشتر است.
بیشتر بدانید:
معاون دفتر حمل و نقل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور افزود: بیش از 10 سناریو پیشگیری در سازمان راهداری تدوین شده است. برای مثال راننده ای که می خواهد از شهری به شهر دیگر سفر کند فقط می تواند بارنامه ای با مدت زمان مشخص دریافت کند و در طول مدت سفر، بارنامه بعدی برای آن راننده صادر نمی شود.
وی با بیان اینکه هر ساله با تجارب جدید سناریوهای جدیدی برای جلوگیری از تخلفات در سازمان راهداری تعریف می شود، گفت: در مجموع در حوزه بار و مسافر از شهریور 1401 تا به امروز نزدیک به 500 شرکت با استفاده از تخلف مرتکب تخلف شده اند. مکانیسم سیستم DAP شناسایی شده است.
رومینا گفت: برخورد با این شرکت های متخلف بر اساس تعداد اسناد رسمی حمل بوده است. از جریمه تا ابطال کوتاه مدت و لغو کامل پروانه فعالیت برایشان همه کار کرده ایم.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: با راه اندازی سامانه DAP و سایر سامانه های اطلاعاتی مشابه، تعداد بارنامه های جعلی به زیر یک درصد رسیده و شاهد تغییر رفتار در این حوزه هستیم. به این ترتیب بسیاری از رانندگان به سمت دریافت بارنامه یعنی سند حمل و نقل درون شهری رفته اند.
این مقام مسئول تصریح کرد: این رانندگان سوخت را از محل سند حمل و نقل درون شهری تهیه می کنند اما در خارج از شهر تردد می کنند بنابراین لازم است سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به عنوان امانت دار بارنامه باشند. . ، برای راه اندازی سیستمی مشابه سیستم DAP برای شناسایی آنها.