تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت علمی ریاست جمهوری، پژوهشگاه نیرو و صندوق دانش بنیان پژوهش و فناوری صنعت نیرو و انرژی برای معرفی و شناسایی فرصت ها در حوزه توسعه فناوری برق و انرژی. صنعت با استفاده از توانمندی های قانون جهش تولید صبح امروز در پژوهشگاه نیرو امضا شد. .
به گزارش ای بی اس نیوز، در این قرارداد که به امضای شقایق حقجوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی رسید؛ مجید امیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو و سپهر برزای مهر؛ رئیس صندوق تحقیقات و فناوری غیردولتی صنعت برق و انرژی (نیرو) تصمیم گرفت از فعالیت های تحقیق و توسعه و تولید محصولات اولویت دار در حوزه صنعت برق و انرژی با هدف افزایش ضریب نفوذ حمایت کند. همچنین بر اشاعه دانش و فناوری در این صنعت، ارتقا و توسعه بازار محصول و همچنین دانش بنیان داخلی و ارتقای ابزارهای موثر برای حمایت از تولیدکنندگان تاکید شده است.
هدف از این موافقتنامه، برنامه ریزی و اجرای طرح های توسعه فناوری و بومی سازی فناوری های نوین و نوظهور از طریق بنگاه های صنعتی یا دانش بنیان با تاکید بر بهره مندی از توانمندی های قانون جهش تولید مبتنی بر دانش در کشور است. زمینه های انرژی بهینه سازی و مدیریت مصرف، اتوماسیون و هوشمندسازی شبکه های برق، انرژی های تجدیدپذیر و همچنین برنامه ریزی تعریف و اجرای سه هزار میلیارد تومان یک پروژه تحقیقاتی و فناوری است.
حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری راهبردی علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور نیز طی سخنانی در این مراسم، پژوهشگاه نیرو را جدی ترین گزینه مرکز توسعه فناوری های صنعت برق دانست. و اظهار داشت: دغدغه این پژوهشکده در زمینه توسعه فناوری و نزدیک بودن به بخش مقررات و دسترسی به سیاستگذاری بخش و دانش قانونگذاری و بازار دلیل این انتخاب بوده است، زیرا این پژوهشکده آگاهی کامل دارد. اولویت ها، قابلیت ها و امکانات بر اساس تجربه پژوهشی آن.
وی ادامه می دهد: در حوزه فناوری های راهبردی با دو دسته پروژه مواجه هستیم. اول، برنامههای کوتاهمدت ایجاد ثروت که منجر به توسعه بازار میشود، و دوم، برنامههای بلندمدت ایجاد قدرت که ما را انعطافپذیر میکند. به همین دلیل در معاونت علمی تلاش می کنیم با استفاده از ابزارها و حمایت های مالی و نظارتی، توانمندی های موجود در کشور را جهت دهی کنیم و در این راستا نگاهی به شرکت های دانش بنیان بالغ و رشد و اتصال کسب و کارهای جدید داریم. برای آنها مهم است. اجازه بدید ببینم
نکته دیگری که رئیس مرکز توسعه فناوری راهبردی در خصوص توافق بر آن تاکید کرد، تمرکز بر چند محور و برنامه خاص بود تا در نهایت در یک زمان مشخص به نتایج قابل قبولی دست یابیم.
مجید امیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو نیز توافقنامه فوق را یکی از اولین گام های همکاری معاونت علمی، فناوری و دانش اقتصاد مردم محور ریاست جمهوری با وزارت نیرو دانست و گفت: هزار شرکت فعال هستند وی در حوزه آب و انرژی گفت: یکی از وظایفی که وزارت نیرو باید در دستور کار خود قرار دهد این است که این شرکت ها را فعال کند و به آنها بال بدهد.
امیدپور همچنین بر لزوم پرهیز از کار پراکنده تاکید کرد و تمرکز بر چند محور، اولویت و الزامات راهبردی را برای حصول نتیجه در بازه زمانی مشخص ضروری دانست.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با تسهیل شرایط برای کسب و کارهای دانش بنیان و همچنین فعالیت های فناورانه بتوان تا پایان دولت سیزدهم به رکورد خوبی در حوزه صنعت برق و آب دست یافت.
به گفته معاون علمی ریاست جمهوری، مدت و اعتبار این قرارداد سه سال از زمان شروع همکاری مشترک است.
معاونت علمی در این تفاهم نامه، کمک به شرکت های فعال در حوزه برق و انرژی کشور، شرکت های دانش بنیان، واحدهای فناورانه و خلاق را برای توسعه فناوری های نوین و ارتقای کیفیت محصولات با اولویت آمار و ارقام اعلام کرد. نیازهای پژوهشکده یا سایر شرکت ها و بازیگران بخش برق و انرژی. کشور باید با استفاده از توانمندی های قانون جهش از تولید دانش بنیان حمایت کند. همچنین برنامه ریزی برای تسهیل در اخذ مجوز برای تخصیص اعتبارات مالیاتی برای سرمایه گذاری مشاغل در فعالیت های اولویت دار موضوع توافق و حمایت از توسعه زیرساخت های مرتبط با تجهیزات آزمایشگاه های مرجع از دیگر تعهدات معاونت علمی در این حوزه است. . توافق.
از سوی دیگر، پژوهشکده نیرو همهسا با مطالعه، اولویتبندی و معرفی طرحها و پروژههای اولویتدار صنعت برق و انرژی، پشتیبانی فنی و آزمایشگاهی به طرحها و پروژههای پژوهشی و فناوری مصوب، سهولت در اخذ تاییدیههای استاندارد در این زمینه را فراهم میکند. بخش برق صنعت از طریق توسعه استانداردها و تست های مرتبط. در آزمایشگاه های مرجع ملی نیز حمایت از تجاری سازی و اعمال نتایج پروژه های فناورانه موضوع توافق در صنعت برق و انرژی آغاز شده است.
همچنین صندوق دانش ریاست جمهوری به عنوان طرف ثالث تفاهم نامه متعهد به شناسایی و جذب شرکت های صنعتی یا دانش بنیان به منظور اجرای موضوع قرارداد با حمایت و همراهی با شرکت های صنعتی یا دانشی به منظور بهره مندی از اعتبارات مالیاتی جهت سرمایه گذاری است. در فعالیت های تحقیق و توسعه و غیره
انتهای پیام