ساعت 10 – 01 اوت 1403
حسین آهنی در گفت و گو با ای بی اس نیوز، درباره آخرین وضعیت رصدخانه کشاورزی اظهار کرد: سنگ بنای رصدخانه کشاورزی در اردیبهشت 1378 گذاشته شد و در واقع در 23 خرداد 1400 افتتاح شد و این رصدخانه دگرگون شد و با با تغییر مدیریت، نام آن به ساختار مرکز نظارت بر کشاورزی ایران تغییر یافت.
به گفته وی، با ساختار مرکز نظارت بر کشاورزی در ایران، وضعیت موجودی زمین از نظر تولید و واحدهای تولیدی مشخص است و از آنجایی که امنیت غذایی یکی از ارکان مهم کشور است، موظفیم زمین کافی فراهم کند. غذا در دسترس همه
آهنی رصد روزانه اطلاعات مربوط به تولید را از وظایف وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: در این مرکز 4 اداره تولیدات گیاهی شامل اطلاعات مربوط به حوزه زراعت و باغداری و زیرمجموعه های مربوط به آنها از سطح مزرعه به برنامه ریزی و سیاست گذاری کلی دام در زنجیره طیور متمرکز است، که در آن وضعیت جوجه ریزی، تعداد جوجه ها و جوجه ها برای کشتار، کل روند تولید، مصرف خوراک، پیش بینی تولید و نظارت بر بازار است. محصولات روزانه از قعر دریا تا بالای کوه شناخته شده در این مرکز ثبت می شود.
خطاهای بخش کشاورزی را می توان با ثبت اطلاعات رصد کرد
رئیس مرکز پایش کشاورزی ایران ادامه داد: در این مرکز مهمترین عاملی که میتوان بر آن تاکید کرد، جمعآوری و بهروزرسانی اطلاعات تولیدی است که تمامی اطلاعات مربوط به تولیدات گیاهی و دامی را در خود جای داده است این سامانه به روز شده است و کاربران می توانند بر اساس این سامانه اطلاعات را وارد کرده و خدمات Always on مختلف از جمله سوخت را دریافت کنند.
وی افزود: کشاورزی پیمانی در سال های اخیر با این سامانه پیوند خورده است و کشاورزانی که محصولات کشاورزی می کنند خیالشان از بابت فروش راحت است و خرید تضمینی نیز به این سامانه پیوند خورده است تا کشاورزانی که گندم کاشتند و می خواهند بفروشند از آن خدمات دریافت کنند.
آهنی با اشاره به اینکه آمار در وزارت جهاد از دیرباز ساختار علمی و فنی داشته است، گفت: با گذشت زمان دانش، فناوری و ابزارهای مختلف تغییر کرده است.
به گفته وی، با راه اندازی مرکز دیده بان کشاورزی اگر بگوییم 100 درصد مشکلات حل شده است، گفتن این حرف غیرکارشناسی است، اما این سیاست وزارت جهاد با پیروی از دستور جهاد است. مقام معظم رهبری در زمینه ثبت اطلاعات، شفاف سازی آمار را در دستور کار خود قرار داده اند تا از این طریق متوجه اشتباهات شود. دستیابی به شفافیت آماری مستلزم سرمایه گذاری کلان در حوزه آمار است که در دهه های گذشته سرمایه گذاری چندانی در این زمینه صورت نگرفته است.
بیش از 90 درصد آمارها با اطلاعات ثبت شده کشاورزان دقیق است
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی گفت: به دنبال ثبت اطلاعات محصول از کشاورز به کشاورز هستیم که امسال 4 محصول را رصد کردیم و به واقعیت نزدیک می شویم اما ما شرایطی نداریم که بگوییم هر کشاورز چند محصول کاشته است که در دولت چهاردهم به آن چه می شود.
وی ادامه داد: برای به دست آوردن آمار دقیق راهی جز ایجاد زیرساخت برای جمع آوری آمار از کاربری به کاربر دیگر وجود ندارد که در این صورت می توان گفت بیش از 90 درصد آمارها صحیح و دقیق است.
رئیس مرکز پایش کشاورزی ایران گفت: روشهای مختلفی را برای ثبت اطلاعات مربوط به تولید و کشاورزی هر کشاورز ارزیابی کردهایم، اما در این راستا باید به سمت سامانه اطلاعات مکانی حرکت کرد که مرزهای عرفی کشاورزی در آن است. که توسط مالک جدا می شود، اپراتور مشخص می شود و اطلاعات همیشه بر اساس تصاویر ماهواره ای به طور دقیق تفکیک می شود و سپس با ایجاد زیرساخت های ورودی اطلاعات، برای کشاورز آماده می شود تا میزان کود، سموم و سموم را اعلام کند. سایر نهاده ها برای هر قطعه زمین مورد نیاز.
وی با اشاره به اینکه شفاف سازی آمار و ثبت دقیق اطلاعات کاربران حداقل 800 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: 5 ماه است که تلاش می کنیم این موضوع را اجرایی کنیم اما این در حالی است که قاچاق و هدر رفت سوخت منابع جایگاه خود را پیدا می کنند.
خبرنگار: آزاده محبی