ای بی اس نیوز/قم خطیب جمعه قم بر پیگیری جدی مسئولان شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید تاکید کرد.
آیت الله حسینی بوشهری امروز در خطبه های نماز جمعه مصلی قدس با تجلیل از حضور مردم شریف ایران در صحنه های دینی و انقلابی گفت: دشمن تصور نمی کرد این شور و اشتیاق عظیم مردم برای مردم ایجاد شده باشد. نماز عید فطر مترو تهران برای شرکت در نماز جمعه با ازدحام شدید مردم مواجه شد.
وی افزود: دشمن متوجه شده است که با یک سری اقدامات نمی تواند با دین و اعتقادات مردم بازی کند. این شور و شوق وصف ناپذیر مردم در برنامه های مذهبی، عبادی و انقلابی مایه مباهات و قابل احترام است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سالروز تخریب قبور ائمه بقیع گفت: آنها فکر می کردند با تخریب این گنبد و این صحن، محبت این بزرگان از دلشان محو می شود. کور بودند . این مصیبت، مصیبت التماس زندگی بود. قبور چهار امام معصوم و قبور بسیاری از بزرگان ویران شد اما در تاریخ فراموش نخواهد شد. روزی می رسد که شاهد شکوه این مکان و قبرستان بقیع باشیم.
وی گفت: 21 اردیبهشت روز کارگر و کارگر است. اسلام همیشه حق کارگران را مقرر داشته است که دستمزدشان را تا خشک شدن عرقشان بپردازند. بوسیدن دست کارگر الگویی برای جامعه اسلامی است. کارفرمایان باید بدانند که کارگران در چنین موقعیتی قرار دارند. کارمندان دولت باید به حقوق کارگران و کارفرمایان احترام بگذارند. این حمایت متقابل باعث موفقیت ما در عرصه تولید و رشد کشور می شود.
خطیب جمعه قم گفت: باید تلاش کنیم تمام تجهیزات قانونی برای تشویق کارگران فراهم شود.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلم یادآور شد: مقام شهید مطهری بر هیچکس پوشیده نیست. با مطالعه آثار شهید مطهری می بینیم که حرف اضافه ای در آثار ایشان نیست.
وی افزود: امام درباره معلمان فرمودند که «کار معلمی کار انبیا است». همانطور که پیامبران الهی وظیفه تربیتی داشتند، معلمان نیز وظیفه دارند نوجوانان ما را به راه سعادت هدایت کنند. معلمان باید قدر این موقعیت را بدانند و بدانند چه چیزی را منتقل می کند. کارمندان دولت باید به کرامت معلمان احترام بگذارند. کرامت معلم یعنی کرامت علم و دانش. حتی پیشرفت جامعه هم با علم تداخل دارد.
یکی از اعضای شورای خبرگان رهبری گفت: معلمان و رهبران باید بدانند که در کجا ایستاده اند و دانش آموزان باید از این فرصت طلایی استفاده کنند. والدین دانش آموزان باید بدانند که فرزندان آنها آینده سازان کشور هستند و باید نسبت به تحصیل آنها حساس باشند.
الزامات رسیدن به شعار سال
وی با اشاره به شعار سال گفت: یک ماه و نیم از اعلام شعار سال از سوی مقام معظم رهبری می گذرد. مهار تورم و رشد تولید یک شعار تبلیغاتی نیست بلکه یک پیام است. مقام معظم رهبری در سال های اخیر بر بحث اقتصادی تکیه کرده اند. در اینجا 9 شرط مهم برای رسیدن به شعار سال آورده شده است.
خطیب جمعه قم گفت: اولین لازمه این است که نظام به یکدیگر کمک کند. نکته دوم پیگیری جدی تصمیمات است. مسئولان همچنان در جلسه هستند اما خروج آنها مشخص نیست. تصمیمات باید جدی، اجرا و دنبال شوند.
آیت الله حسینی بوشهری یادآور شد: ثالثاً باید بخش خصوصی را به طور جدی وارد کار کنیم. تجربه ثابت کرده است که بخش دولتی در یک سری موارد خاص فقط باید بر کار نظارت کند و اگر همه آرام آرام وارد شوند موفق نمی شود.
وی افزود: سیاست های پولی کشور نباید مدام تغییر کند. بازرگانان و سرمایه گذاران می گویند ما حتی یک روز هم نمی توانیم به امور اقتصادی تکیه کنیم. ما باید اطمینان حاصل کنیم که شهروندان و سرمایه گذاران ملی به روند اقتصادی کشور اعتماد دارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: توسعه بنگاه های دانش بنیان ضروری است اما این بنگاه ها باید توسعه کیفی داشته باشند. ویژگی بعدی انضباط مالی و بهره وری است. مشکل دیگر آینده است. یکی از مشکلات عمده بازار امروز ما این است که کارمند دولتی که وظایف خود را می داند آینده نگری ندارد.
وی گفت: توسعه دریامحور از دیگر ویژگی هاست. بسیاری از معادن ما معلق هستند و باید از آنها استفاده کنیم.
خواسته های انتخابات آینده
خطیب جمعه قم با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: اگر به چهار راهبرد مهم رهبری توجه کنیم، دشمن به ما حمله نمی کند زیرا مردم در انتخابات شرکت نکردند یا کمتر شرکت کردند. آنها بر حضور حداکثری مردم اصرار دارند. برگزاری رسمی انتخابات مهم نیست، بلکه مردم باید پای صندوق های رای بروند. دلایل باید ارائه شود.
آیت الله حسینی بوشهری یادآور شد: موضوع دوم امنیت انتخابات و سوم رقابت است. شورای نگهبان و دستگاه های اجرایی چارچوب هایی دارند که باید در نظر گرفته شود. مسئله چهارم، سلامت انتخابات است تا کسی نتواند در انتخابات ما دخالت کند.
وی افزود: حادثه سودان موضوع عجیبی است زیرا هر روز آتش بس نقض می شود. این یک جنگ قدرت است و دو گروه که قبلاً با هم بودند، امروز به زندگی یکدیگر افتاده اند. سازمان های بین المللی و کشورهای اسلامی و عربی باید تلاش کنند تا جلوی این خونریزی را بگیرند. گروه های زیادی در این زمینه کشته و زخمی شدند. بسیاری از ساکنان خارطوم این شهر را ترک کرده اند، رهبران کشورهای اسلامی باید برای پایان دادن به این وضعیت تلاش کنند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: موضوع تحولات امروز جهانی بسیار مهم است. ما باید بدانیم که در این تحولات به عنوان نظام جمهوری اسلامی کجا می خواهیم باشیم. آیا می خواهیم از مسیر این تحولات دور بمانیم یا به جایگاهی مشابه نظام اسلامی خواهیم رسید؟
وی در خطبه اول نماز جمعه درباره موانع رسیدن به سعادت و دوری از بدبختی نیز گفت: زندگی انسان در دنیا تمام می شود اما زندگی انسان در آخرت ادامه دارد و البته آخرت با دنیا بسیار متفاوت است. زندگی پیامبران خدا هرگز نگفته اند که هرگز در این دنیا از نعمت برخوردار نشوید. برعکس میگفتند باید در این دنیا زندگی کرد، اما مهم این است که چگونه زندگی میکنی تا زندگی شادی داشته باشی.
وی افزود: کسانی که در این دنیا سخنان پیامبران الهی را تکذیب کردند. امروز اگر راهنمایان و پیام آوران دین و مکتب چیزی را به عده ای ارائه کنند، عده ای می گویند که شما خودتان این سوالات را مطرح کرده اید. این مقام در مورد پیامبران الهی نیز وجود داشت.
یکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز که از حجاب صحبت می کنیم می گوییم شما بودید که این مشکل را به ارمغان آوردید. خداوند متعال در قرآن در مورد این اشقیه ها می فرماید که این افراد در آن زمان پیامبر هم بوده اند و می فرمایند شما این مطالب را در مورد خودتان می گویید. در روزگار انبیا پیامبران را مسخره می کردند و می گفتند ما بهتر از شما فهمیدیم.
وی گفت: وقتی عده ای لذت های زودگذر دنیا را تحت عنوان آزادی بر دین خدا ترجیح می دهند، در درگاه خدا آلوده می شوند و باید پاسخ دهند. در مساجد و مراکز دینی ما، در جامعه و بازار ما، انسان های شریفی بودند که امروز حضور ندارند و باید از سر بارهای خود به آرامش اخروی برسند.
وی تصریح کرد: خداوند در سوره فرقان اعلام می کند که ظالمان در روز قیامت از روی حسرت دست خود را گاز می گیرند. ظلم انسان گاهی از مسیر ظلم به خود می گذرد. روز قیامت می گویند ای کاش سبک زندگی من شبیه زندگی پیامبر بود و چرا در دنیا هنوز در حال نفس کشیدن بودم.
انتهای پیام