ساعت 15:00 – 05 اوت 1403
مجید عشقی به مصوبه برنامه هفتم مبنی بر لغو قیمت گذاری دستوری اشاره کرد و گفت: کنترل تورم همواره یکی از دغدغه های اصلی دولت ها بوده است و این موضوع مهم و سخت را نمی توان به دولت خاصی نسبت داد، اما همواره در این سال ها برخی از دغدغه های دولت ها بوده است. سیاستگذاران به اشتباه بر این باورند که با کنترل قیمت ها در سمت عرضه شرکت های بزرگ می توان از افزایش تورم در کشور جلوگیری کرد، اما در عمل این امر منجر به قیمت گذاری اجباری و فشار مضاعف بر فعالیت این نوع شرکت ها شده است تصمیمات در نهایت تاثیر منفی بر روند تولید و عرضه کشور و در نهایت رشد تورم داشت.
وی با اشاره به تجربه قیمت گذاری اجباری در صنعت خودرو و اثرات منفی آن طی سال های گذشته، گفت: صنعت خودرو تحت تاثیر برخی تصمیمات وارد مسیر قیمت گذاری اجباری شد و این عملا از افزایش تولید خودرو جلوگیری کرد. و منجر به توقف کار تولیدکنندگان خودرو در هشت سال گذشته شد.
اشکی تاکید کرد: برنامه هفتم برای حل این مشکل به درستی قیمت گذاری دستوری را به کالاهای خاص و انحصاری که از ارز ترجیحی استفاده می کنند محدود کرد. مقررات بورس ادامه دارد تا بر اساس برنامه هفتم شرکت ها دیگر مشمول قیمت گذاری اجباری نشوند. شرکت ها نیز ملزم به اجرای این قانون خواهند بود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با کمک مجمع نمایندگان به عنوان ناظر بر اجرای قانون برنامه هفتم درصدد اجرای ماده 48 قانون برنامه هفتم مبنی بر ممنوعیت قیمت گذاری اجباری هستیم. دولت چهاردهم به منظور در نهایت افزایش جذابیت سرمایه گذاری و ایجاد توسعه در شرکت ها.
وی تاکید کرد: سازمان بورس از تمام توان خود برای حمایت از سهامدارانی که منابع خود را در این بازار سرمایه گذاری کردند تا بازدهی مناسبی از بورس کسب کنند، استفاده کرد.