مدیرعامل بانک با تاکید بر اینکه ابلاغ اساسنامه جدید بانک پستی ایران قابلیتهای ویژهای را برای بانک ایجاد میکند، گفت: تمامی مواردی که شرکتهای سرمایهدار برای حضور در بازار سرمایه باید رعایت کنند، در این چارچوب دیده شده است. در گذشته به عنوان شرکت سهامی دولتی شناخته می شد، اما طبق مواد 1 و 2 این اساسنامه، بانک پست بر اساس قانون تشکیل شرکت های دولتی مصوب 1374 با اصلاحات بعدی آن، بانک نامیده می شود. بانک سهامی عام و حداقل 51 درصد سهام آن متعلق به دولت است
به گزارش ای بی اس نیوز، بهزاد شیری با اشاره به تحولات تاریخی تاسیس شرکت دولتی بانک پست ایران در سال 1374، اظهار کرد: قانونگذار خدمات مالی پستی را برای مدیریت رفت و آمد بین شهرها ارائه کرد و در سال 1383 مجوز حمل صادر شد. انجام عملیات بانکی خدمات مالی به همراه پست مالی از بانک مرکزی حذف شد و دهمین بانک دولتی در کشور متولد شد.
وی با اشاره به واگذاری 49 درصد از سهام پست بانک ایران به بخش خصوصی برای اجرای اصل 44 قانون اساسی در سال 1385، افزود: قانونگذار در سال 1392 بر اساس یک ماده واحده تا سقف 80 درصد از سهام را واگذار کرد. سهام پست بانک ایران مشروط به پذیرش خدمات مالی و بانکی در روستا توسط بانک دیگری اعلام می شود.
مدیرعامل این بانک خاطرنشان کرد: پست بانک ایران تنها بانک دولتی است که 49 درصد سهام آن متعلق به بخش خصوصی و 51 درصد در اختیار دولت است. ارائه خدمات به بخش فناوری اطلاعات به شرط انجام وظایف خود.
شیری در خصوص ارائه خدمات بانکی به صورت تخصصی در حوزه های مختلف گفت: چهار بانک تخصصی توسعه صادرات، صنعت و معدن، کشاورزی و مسکن بیشترین تمرکز را در حوزه های تخصصی خود دارند و قانونگذار در سال 1394 بانک پست ایران را مجبور کرد. به عنوان یک بانک عمل کند. پیش بینی می شود تخصص بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات وارد این بخش شود و در کنار آن، ارائه خدمات بانکی در مناطق روستایی و کم برخوردار و پست مالی نیز به بانک پستی ایران سپرده شده است.
وی افزود: در همین تبصره، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شد اساسنامه بانک پست ایران را تدوین و برای تصویب به هیأت وزیران ارائه کند.
شیری با اشاره به برگزاری جلسات مختلف در بانک پست ایران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تدوین اساسنامه این بانک، گفت: اساس این اساسنامه بر اساس آیین نامه های این بانک تهیه شده است. حوزه های بنگاه های دولتی و بانک ها، شرکت های بورسی و در سال 1400 شورای پول و اعتبار مصوبه ای صادر کرد که اساسنامه بانک پستی ایران به کمیته دولت تقدیم شود و پس از هفت سال در 30 بهمن 1402 وضع شد. بانک پستی ایران به تأیید شورای نگهبان و به دولت ابلاغ شد.
وی با اشاره به اینکه اختیارات زیادی در این اساسنامه برای بانک ایجاد شده است که تا آن زمان به دلیل ضعف اساسنامه با مشکلات حقوقی مواجه بودیم، افزود: مطابق ماده 3 اساسنامه؛ این اختیارات برای بانک مرکزی است. هدف این بانک توسعه بانکداری خرد در مناطق روستایی و کم برخوردار و ایجاد بانک تخصصی و توسعه ای در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور است.
انتهای پیام