شرکتها از سازمان امور مالیاتی میخواهند کارگروهی برای تعیین «نسبتهای سود فعالیت» تشکیل دهد.
خانه اصناف ایران در نامهای از سازمان امور مالیاتی درخواست کرد کارگروهی برای تعیین «نسبتهای سود» با حضور نمایندگان خانه اصناف در اسرع وقت تشکیل دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مجتبی صفایی، رئیس اتاق شرکتهای ایران در خصوص این نامه و تعریف «نرخ سود فعالیتهای تجاری» گفت: سازمان امور مالیاتی همه ساله و عموماً تا قبل از مرداد ماه برای هر رده صنفی، «نرخ سود فعالیت» در نظر گرفته می شود و در صورت عدم ارائه اسناد و مدارک مبنی بر هزینه ها توسط واحد تجاری، سازمان امور مالیاتی مالیات این واحد تجاری را بر اساس نرخ سود فعالیت تعیین شده تعیین می کند.
اما به گفته وی، گاهی شاهدیم که سازمان حامی یک کسب و کار در زمان فروش 15 درصد سود در نظر گرفته است در حالی که سازمان دارایی با نرخ سود فعالیت 18 درصد مالیات دریافت می کند. اینجاست که اتحادیه با پرداخت مالیات مازاد بر سود قانونی مخالفت می کند. این یکی از مصادیق این است که بدانیم نرخ سود فعالیت های صنفی گاهی به درستی تعیین نمی شود و نیاز به حضور نماینده اتحادیه در کمیته تعیین نرخ سود فعالیت است.
به گفته رئیس خانه اصناف ایران، این کمیته راهکاری برای رفع چالش های مربوط به مالیات بر اصناف است; بنابراین یکی از ایرادات و درخواست های جدی شرکت ها هنگام تسلیم اظهارنامه مالیاتی در خرداد 1402، لزوم تعدیل نرخ سود کسب و کار بود. در این راستا علیرغم پیگیری های صورت گرفته از سوی خانه اصناف ایران و قول شفاهی مدیران سازمان امور مالی، هنوز دعوت نامه ای از سوی خانه اصناف ایران مبنی بر بازنگری نرخ سود صورت نگرفته است.
وی افزود: در اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم از آنجایی که امکان ترک فوری استفاده از نسبتهای سود وجود نداشت، نسبتهای سود در قالب «نسبت سود فعالیت یا انتکاد» در آییننامه ماده (219) ق. MM دوباره زندگی پیدا کرده است. حال سوال این است که در حالی که کتاب ضرایب سود مجددا راه اندازی شده است، چرا اتحادیه ها از روند تعیین نسبت های سود اتحادیه خارج می شوند؟ این در حالی است که برای برآورد هزینه های یک فعال اقتصادی و تعیین درآمد مشمول مالیات آن از ضرایب سود استفاده می شود و از این حیث نماینده اتحادیه ها از واقعیت های هزینه های اتحادیه مربوطه آگاهی بیشتری دارد.
رئیس اتاق شرکت های ایران همچنین تصریح کرد: اگرچه بندهای مختلف ماده (41) آیین نامه اجرایی ماده (219) ق.م.م، تعیین نرخ سود (اعم از ویژه و غیر خاص) ویژه است. ) تنها بر عهده سازمان امور مالیاتی است، اما مواد (2) و (3) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، دستگاه های اجرایی را موظف می کند قبل از وضع یا تغییر هر گونه آیین نامه ای که برای صاحبان مشاغل ایجاد حقوق یا تکالیف می کند، مشاوره دریافت کنند. از سازمان های اقتصادی مربوطه
وی ادامه داد: زمانی که ضرایب سود قدیمی تحت عنوان نسبت سود یا اینتا کد به دلیل عدم اجرای کامل طرح کلی مالیاتی احیا شد، تمامی شرایط و امکانات گذشته آن (از جمله تشکیل کارگروه نسبت سود با حضور نمایندگان اتحادیه ها) باید دوباره برقرار شود. در نامه ای کتبی خطاب به سازمان امور مالی تاکید کردیم که لازم است نمایندگان خانه اصناف ایران در مورد نرخ سود هر رده اعلام نظر کنند. این نظر بر اساس پیشنهادات شرکتهای سراسر کشور و حاصل مشارکت بیش از سه میلیون اتحادیه است و اتحادیههای استانهای مختلف نظرات متفاوتی در مورد نرخ سود قابل ارائه به صندوق دارند. مدیریت با جمع بندی خانه اصناف ایران.
انتهای پیام