شرایط واردات گوشت قرمز و دام از 8 کشور محقق شده است
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مجتبی نوروزی; رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری گفت: مردم از دست زدن به دام و کنه خودداری کنند زیرا در فصل تابستان طبق روال گذشته شاهد شیوع این بیماری در کشور هستیم.
وی افزود: تا امروز با 3 مورد ابتلا به تب کریمه کنگو مواجه بوده ایم که منجر به فوت یک نفر شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: استان های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان با این پدیده مواجه هستند اما با اطلاع رسانی خوب جمعیت نسبت به سال گذشته شاهد کاهش 40 درصدی موارد بودیم.
نوروزی گفت: بارندگی در مناطق جنوبی کشور باعث تکثیر ویروس ها می شود. علاوه بر این، تعداد کنه ها افزایش می یابد.
7 کیلوگرم گوشت قرمز برای هر نفر در سال
وی در خصوص سرانه مصرف فرآورده های گوشت قرمز در کشور گفت: در سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز به ازای هر نفر 7 کیلوگرم در سال بود که نسبت به سال قبل از آن کاهش داشت، اما این رقم با کاهش نسبت به سال قبل جبران شد. مصرف گوشت سفید
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر قاچاق یا صادرات دام از کشور گفت: مجوزی برای صادرات دام صادر نشده است زیرا کشور به گوشت قرمز نیاز دارد اما در 45 روز گذشته یک هزار تن گوشت سفید به کشورهای همسایه صادر شد که بیشتر آن به عراق صادر شد.
امکان افزایش صادرات مرغ
وی گفت: کشورهای همسایه به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گوشت قرمز نیاز دارند که ۳۰۰ هزار تن آن را می توانیم تامین کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: دوره های پرورش مرغ 3.6 در سال است که اگر این رقم به 4 دوره افزایش یابد، 170 میلیون قطعه جوجه در کشور تولید می شود و باید مازاد آن را صادر کنیم.
نوروزی افزود: اگر بتوانیم سالی 6 بار جوجه زایی تولید کنیم و نیمی از وزن جوجه ها را به کشتارگاه بفرستیم، حتی ممکن است بتوانیم سالانه یک میلیون تن از مازاد تولید خود را صادر کنیم.
وی تصریح کرد: مرغ نیمچه حداکثر به مدت 37 تا 40 روز به کشتارگاه ارسال می شود که نسبت به مرغ های بزرگ طعم بهتری دارد و در نهایت میزان تولید در کشور افزایش می یابد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال خبرگزاری ای بی اس نیوز گفت: وضعیت تولید تخم مرغ در کشور منطقی است چرا که سال گذشته 136 هزار و 500 تن مازاد تولید صادر شد.
نوروزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ای بی اس نیوز مبنی بر وجود برنامه افزایش صادرات این محصول با توجه به یارانه دادن به تولید مرغ در کشور، گفت: الزام تصمیم گیری در مورد صادرات یا افزایش صادرات مرغ و تخم مرغ. با وزارت جهاد کشاورزی است و ما فقط در مورد امکان و توان تولید در کشور اظهار نظر می کنیم.
وی افزود: با این وجود نظر شخصی من این است که تولید در کشور باید با هدف صادرات انجام شود.
وضعیت بیماری تب برفکی تحت کنترل است
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ای بی اس نیوز مبنی بر وضعیت فعلی بیماری تب برفکی در کشور گفت: این بیماری از سال 1402 تاکنون افزایش چشمگیری در کشور نداشته است و اکنون وضعیت آن در سیستان صفر است. بلوچستان .
نوروزی گفت: در استان های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی به دلیل ترانزیت در مرزهای شمال غربی و غربی کشور مواردی از این بیماری مشاهده شده است که به همین دلیل ترانزیت دام از کشور ممنوع شد و هم اکنون سطح مناسبی داریم. امنیت با واکسیناسیون
شرایط واردات گوشت قرمز و دام از 7 کشور محقق شده است
وی در خصوص واردات دام نیز گفت: روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا و نیوزلند از جمله کشورهایی هستند که واردات دام و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. علاوه بر این، مجوز واردات برخی از کشتارگاه ها از هند و پاکستان صادر شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ای بی اس نیوز افزود: در حال حاضر دام از هند و پاکستان وارد می شود اما در استان سیستان بلوچستان قرنطینه و شناسنامه می شود و سپس ذبح یا پرورش داده می شود. آنجا.
وی افزود: اگر برزیل نیز مدارک لازم را ارائه کند، شرایط واردات این کشور فراهم می شود اما در حال حاضر تجار کمتر رغبتی به واردات دام زنده دارند.
آخرین شرایط راه اندازی مرغداری، دامپروری و صنایع وابسته
وی همچنین درباره آخرین شرایط راه اندازی مرغداری، دامپروری و صنایع وابسته بیان کرد: تصمیماتی بر اساس مطالعه تجربیات 5 کشور مهم و پیشرو در زمینه پرورش دام به خودی خود اتخاذ شده و بر این اساس تصمیماتی گرفته شده است. فرض بر این است که پرورش حیوانات اهلی در محدوده روستا البته نیازی به اخذ مجوز ندارد. کلیه نظارت های دامپزشکی و ارائه خدمات به این تولیدکنندگان انجام خواهد شد
نوروزی افزود: ایجاد تأسیسات دامپروری و صنایع وابسته به دام در حوزه تالاب ها، دریاچه ها، پناهگاه های حیات وحش و رودخانه ها مستلزم اخذ مجوز از سازمان محیط زیست است.
وی بیان کرد: با توجه به حساسیت تولید مرغ نسب، فاصله این مراکز تولیدی با سایر مکان های تولیدی و صنعتی همچنان مانند گذشته بوده و تغییری نکرده است و استقرار تاسیسات دامپروری و صنایع وابسته در منطقه جاده، فرودگاه، راه آهن و غیره نیاز به اخذ مجوز از سازمان شهرسازی دارد.
نوروزی افزود: ایجاد تأسیسات دامپروری و صنایع وابسته به دام در محدوده کارخانجات بسته بندی بهداشتی و آرایشی و بهداشتی با تصمیم کمیته فنی سازمان غذا و دارو اتخاذ می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: فاصله بهداشتی در صنایع مربوط به حیوانات هم گونه صفر است و فاصله ای در نظر گرفته نشده است، به عنوان مثال می توان دو کشتارگاه در کنار هم ایجاد کرد. وی افزود: این فاصله صفر است. فاصله برای مراکز صنایع مرتبط است، اما در مراکزی تولید مانند مرغداری ها باید با فاصله باشد.
وی با بیان اینکه گستره پرورش بسته به ظرفیت واحد و منطقه ای که در آن تولید می شود متفاوت است، تاکید کرد: این اقدامات برای تسهیل سرمایه گذاری در زمینه اصلاح نژاد انجام شده است.
انتهای پیام