اخبار اقتصادی روز

شرایط حضور دانش پژوهان در معادن

این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

شرایط حضور دانش پژوهان در معادن

یک تحلیلگر ارشد بازارهای معدنی و صنایع معدنی جهان از شرایط حضور شرکت های دانش بنیان در معادن خبر داد و گفت: اگر تامین نقدینگی که 70 درصد مشکلات را به وجود می آورد به درستی حل شود، قطعا شرکت های دانش بنیان رفع خواهند شد. قادر به انجام تولید، انتقال فناوری و مهندسی معکوس است.

کیوان جعفری تهرانی، کارشناس معدن و تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی معدن و صنایع معدنی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، گفت: برخی از معادن بزرگ دولتی مانند چادرملو و سنگ آهن ایران مرکزی هستند. سالخورده. شایان ذکر است که وضعیت معدن گل گهر یعنی سنگ آهن مرکزی معدن چغارت بافق کمی بهتر است. زیرا معدن سه چاهون در سال های اخیر به بهره برداری مناسب رسیده است.

وی ادامه داد: متاسفانه معادن اصلی چادرملو و چاغارات قدیمی شده اند و تنها راه حل این مشکل کشف ذخایر جدید است. البته لازم به ذکر است که این مین ها از عمق 100 متری فراتر رفته و در فضای باز استخراج شده اند. وقتی به این عمق رسیدیم، در صورت وجود ذخیره زیرزمینی، آماده ادامه برداشت است. اما تکنولوژی و ماشین آلات مناسب برای این نوع برداشت نداریم.

جعفری تهرانی گفت: به عنوان مثال زمانی که آقای کرباسیان رئیس ایمیدرو بود، ذخیره گاه در استان کرمان در عمق 500 متری زمین کشف شد. این ذخیره را می توان منبع برداشت گل گهر دانست. اما ما فاقد ماشین آلات و فناوری لازم برای برداشت در این عمق بودیم.

دانش بنیان ها توانایی حل مشکلات فنی توسعه تولید را با تامین سرمایه دارند

چرا صنعت معدن ضعیف است؟

وی تصریح کرد: در سال های اخیر از مهندسی معکوس برای رفع مشکل کمبود قطعات ماشین آلات استفاده شده است. این امر در ابتدا هزینه های ساخت را اندکی افزایش می دهد، اما در تولید بیشتر قطعات این ماشین ها به دلیل موارد متعدد استفاده از آنها توجیه اقتصادی خواهد داشت. مثلا حتی گلگهر جلوتر رفت و کمپرسی ساخت. اما هنوز محدودیت هایی وجود دارد که اجازه نمی دهد از یک سطح به بالاتر ساخته شود.

این تحلیلگر ارشد بازارهای معدنی و صنایع معدنی جهان گفت: کمپرسی های سنگین عموماً 100 درصد گازوئیل نیستند و مجهز به موتورهای الکتریکی هستند که به طور معمول ساخت داخل امکان پذیر نیست. تحریم ها نیز ما را از واردات این سکه ها منع کرده است و قیمت ارز نیز موضوعی دیرینه بوده است.

وی افزود: فراموش نکنیم که پروژه های اکتشافی در بسیاری از کشورها تنها توسط دولت آن کشور انجام نمی شود. علاوه بر این، سرمایه گذاران خارجی نیز در این نوع پروژه ها همکاری می کنند. اما در کشور ما به دلیل تحریم ها این امکان وجود ندارد. همه موارد ذکر شده ما را در زمینه توسعه فناوری معدن ضعیف کرده است.

توسعه گسترده صنعت فولاد در سایه کمبود انرژی

جعفری تهرانی درباره افزایش حجم تولید فولاد به 32 میلیون تن گفت: رشد قوی تولید فولاد در ایران صحت دارد و این حجم در سال 1402 حدود 5 درصد افزایش داشته است. شایان ذکر است که جناب آقای سبحانی رئیس جمهور انجمن فولاد گفت: اگر کسری انرژی نداشتیم می توانستیم سالانه 40 میلیون تن فولاد تولید کنیم.

وی ادامه داد: با این میزان تولید، دهمین تولیدکننده فولاد در جهان هستیم. اما باید تدابیری برای مقابله با کمبود انرژی برای کسب برتری و حفظ جایگاه خود در بازار جهانی اندیشید. این کمبود انرژی سال به سال حادتر خواهد شد، هرچند در سال 1402 این کسری به لطف مدیریت خوب کارخانه ها و دولت خسارت کمتری نسبت به سال قبل به تولید وارد کرد، اما لازم است این مشکل به صورت اساسی حل شود. مسیر.

دانش بنیان ها توانایی حل مشکلات فنی توسعه تولید را با تامین سرمایه دارند

مبانی دانش و تولید

جعفری تهرانی درباره حل مشکلات تولید معدنی با استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها گفت: در کنار ظرفیت فنی دانش بنیان ها نباید فراموش کرد که مشکل اصلی همه پروژه های کشور تامین نقدینگی است. در حوزه دانش فنی تولید فولاد با وجود اینکه در حال حاضر فولاد سبز تولید نمی کنیم اما مشکلی برای توسعه تولید نداریم.

وی ادامه داد: مشکل شرکت های دانش بنیان اکنون نقدینگی است وگرنه نمی توانیم سلاح های پیشرفته ای را که در حال حاضر تولید می کنیم تولید کنیم. سخت تر نیست مشکل فعلی تامین نقدینگی است و باید دست به دست هم برای افزایش نرخ ارز و تامین نقدینگی راه حلی پیدا کنیم. کسب و کارهای دانش بنیان اکنون قادر به دریافت منابع از بانک ها نیستند. چون خود بانک ها مشکل دارند.

این کارشناس صنعت معدن گفت: تولید فناوری مشکل بزرگی نیست. زیرا مشکلات تکنولوژیک در نهایت 30 درصد گره های تولید را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر تامین نقدینگی که 70 درصد مشکلات را ایجاد می کند به درستی حل شود، یقیناً دانش بنیان ها قابلیت تولید یا انتقال فناوری و مهندسی معکوس را خواهند داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *